INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  OLANDA

Răzvan Marin implicat într-un scandal în Olanda! Totul se decide la UEFA

Răzvan Marin și Ajax vor reprezenta Olanda în play-off-ul UCL +37   FOTO
Răzvan Marin și Ajax vor reprezenta Olanda în play-off-ul UCL

Articol de - Publicat marti, 26 mai 2020 11:47

AZ Alkmaar, locul 2 în Olanda, la golaveraj, susține că a fost mai bună decât Ajax, câștigând meciurile directe. Pretinde să fie ea calificată în play-off-ul Ligii Campionilor, în locul echipei lui Răzvan Marin.

Olandezii încă se luptă cu propria federație. Nu acceptă decizia KNVB, care a anulat acest sezon de Eredivisie pe 24 aprilie (fără campioană, fără retrogradare și promovare), folosind clasamentul pentru calificarea echipelor în cupele europene. A hotărât ca Ajax, locul 1, cu același număr de puncte, dar cu golaveraj mai bun decât Alkmaar, să reprezinte Țara Lalelelor în play-off-ul Champions League. În timp ce AZ va juca în turul 2 preliminar CL.

AZ nu e de acord. Șefii săi consideră că echipa lor a fost mai bună în această stagiune, câștigând ambele meciuri directe (1-0 acasă, 2-0 în deplasare). Și au cerut la UEFA schimbarea ordinii: Alkmaar în play-off, Ajax în turul 2.

„UEFA ne-a prevenit și noi am informat AZ că nu se va schimba nimic", a declarat Jaap Paulsen, ofițerul de presă al federației batave. „Am fost transparenți, imparțiali și am respectat spiritul sportiv. Păstrăm clasamentul, Ajax rămâne prima".

Sunt șanse minime ca forul de la Nyon să răstoarne hotărârea KNVB. În Eredivisie, golaverajul e primul criteriu de departajare în cazul în care două formații sunt la egalitate de puncte.

VIDEO De ce crede Ștefan Nanu că juniorii din Olanda sunt mai bine pregătiți

FOTO. Imagini spectaculoase din întreaga lume, în timpul pandemiei de COVID-19

+33 FOTO

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Cluburile din Premier League întârzie revenirea campionatului » Data cerută de acestea

Pandemia schimbă fotbalul » Concluziile după primele două etape din Bundesliga

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează