INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TURCIA

VIDEO Două momente memorabile din tribune: coregrafia 3D impresionantă a Galatei şi lacrimile puştiului stelist

Aceasta este coregrafia fanilor Galatei: leul uriaş ce domină podurile Bosfor şi Fatih Sultan Mehmet +2   FOTO
Aceasta este coregrafia fanilor Galatei: leul uriaş ce domină podurile Bosfor şi Fatih Sultan Mehmet

Articol de , - Publicat marti, 24 aprilie 2012 00:00 / Actualizat luni, 23 aprilie 2012 23:35

Coregrafii uriaşe şi mesaje extreme în Turcia » "Leul" Galatei devorează oraşul!

Duminică, facţiunea ultrAslan a roş-galbenilor a ridicat simbolul clubului deasupra metropolei la derbyul cu duşmanii de la Fenerbahce.

La turci nu se interzice nimic. Nici coregrafii, nici bannere, nici mesaje. Toate radicale, dure, războinice!

Duminică, facţiunea cea mai de temut a galeriei lui Galatasaray, ultrAslan, a pregătit o coregrafie spectaculoasă la derbyul cu Fenerbahce (1-2), din play-off-ul pentru titlu. Cu cîteva minute înainte ca echipele să iasă pe teren, întreaga peluză de la stînga tribunei oficiale s-a transformat într-o mare de plăcuţe roş-galbene, pe care se reliefau emblema şi anul fondării clubului: 1905.

Apoi, dintre suporteri, s-a ridicat uriaşul " leu", spiritul Cim-Bom-Bom, o fiară ce devorează metropola, reprezentată de imaginile podurilor ce traversează Bosforul şi ale faimoaselor moschei din Istanbul. Lîngă ele, macheta TT Arena, stadionul de 250 de milioane de euro. Forţa noii Galata.

Toate aceste simboluri-gigant au fost realizate dintr-un material plastic dublat de carton şi înălţate pe sîrme cu ajutorul unor macarale fixate de acoperiş!

Între cele două inele, o declaraţie agresivă la adresa duşmanilor de moarte, suporterii Fenerului: "Daţi foc arenei voastre! Priviţi aici adevăraţii fani!".

O săptămînă au repetat membrii ultrAslan coregrafia pentru derby. A ieşit fantastic. Şi nimeni nu le-a confiscat nimic.

A plîns Terim cînd a văzut!
Pe 26 februarie, la un alt derby al Galatei, cu Beşiktaş (3-2), aceiaşi ultraşi roş-galbeni i-au dedicat coregrafia lui Fatih Terim, cel mai mare antrenor din istoria clubului, care a revitalizat echipa în ultimul sezon. O replică uriaşă a tehnicianului s-a ridicat din peluză.

Mesajul: "Să-i strivim şi să mergem mai departe!". I-au dat lacrimile lui Terim cînd a văzut opera galeriei. Pe 15 aprilie, şi fanii lui Fener au încercat să-i imite pe rivali la partida cu Trabzon (2-0), dar o parte dintr-un scripete s-a rupt şi i-a căzut pe cap unui suporter. A fost operat şi a supravieţuit.

15 mii de euro au cheltuit fanii Galatei pentru această coregrafie

300 de suporteri au muncit 7 zile la realizarea mesajului de duminică

Tricoul ce şterge lacrimile » Puştiul făcut să plîngă de observator va primi un tricou şi o minge din partea FRF

Puştiul de 9 ani căruia i-a fost luat bannerul la Steaua - Vaslui va primi astăzi un cadou de la Mircea Sandu: o minge şi tricoul "naţionalei".

La noi, nu se mai admite nici cel mai inofensiv mesaj pe stadioane. Cum a fost vineri, la Steaua - Vaslui, cel al lui Marius Ciobanu, un fan roş-albastru în vîrstă de 9 ani. "Vreau şi eu ceva: Steaua campioană!", scria pe bannerul său. Şi totuşi, observatorul FRF Nedelescu i-a luat mesajul de suflet băiatului. I l-a dat înapoi cînd l-a văzut cu ochii plini de lacrimi, dar l-a ameninţat: "Dacă-l mai afişezi, te scot din stadion!".

A doua zi, Mircea Sandu i-a cerut scuze puştiului, promiţîndu-i că îi va face un cadou pentru a uita de incident. Azi, la ora 14:00, preşedintele federaţiei îi va dărui lui Marius o minge şi tricoul "naţionalei". Dar va putea şterge lacrimile copilului?

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
coxarus
coxarus  •  24 Aprilie 2012, 18:29

Deci asa arata un derbi! Nu ne-am nascut in locul potrivit :( SIMPLU SUPERB.

luanco
luanco  •  24 Aprilie 2012, 15:41

ce mai poti spune in fata unei asemenea coregrafii.....in fata unui asemenea spectacol.....!! poate ca au si ei partile lor rele....ca mai toti oamenii...dar in materie de coregrafii......nu cred ca ii deapseste cineva in europa....iar in lume....poate prin america de sud sa mai vezi asa spectacol coregrafic.....!! si la noi se poate......macar la 20% din frumusetea coregrafiei lor...dar..nu ne lasa nenea mitiku....si nenea s(tr)andu.....! cum ar arata la meciul steaua-dinamo.....o coregrafie care sa arate doua cosciuge.....cu 2 cruci...si numele "distinsilor"domni scrise pe ele?:))

lysergide
lysergide  •  24 Aprilie 2012, 13:43
Postat de stelist1986 pe 24 Aprilie 2012, 13:19

Turcii reusesc sa duca kitchul pe cele mai inalte culmi.Ce-o fi superb in infantilismul ala, eu nu stiu...

Nu fratele meu e mai misti sa strigi ALEO.....si cam atat.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează