INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

VIDEO Messi, cît Cruyff în 5 ani! » "Puricele atomic" a ajuns la 60 de goluri într-un sezon la Barca

Messi (în negru) marchează primul său gol la Zaragoza // Foto: Reuters
Messi (în negru) marchează primul său gol la Zaragoza // Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 09 aprilie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 08 aprilie 2012 23:20

Argentinianul, încă o "dublă" la 4-1 cu Zaragoza, are un an impresionant, fiind aproape să egaleze şi recordul all-time al lui Gerd Muller.

Cinci ani a jucat artistul olandez Cruyff la Barcelona (1973-1978) pentru a înscrie 60 de goluri în toate competiţiile. El, marele Johan, cu 247 de reuşite în 318 meciuri la Ajax, nu a putut mai mult. Iar "puricele" Messi a egalat într-un singur sezon performanţa lui Cruyff.

Aici ai VIDEO cu cele două goluri marcate de Messi în Zaragoza - Barcelona 1-4!

Sîmbătă, în partida de la Zaragoza, Leo a fost din nou imposibil de marcat de adversari. Un gol, două, primul după o nouă acţiune individuală strălucitoare, al doilea din penalty, plus o pasă decisivă. Şi este foarte aproape de recordul lui Gerd Muller ( Bayern Munchen), pe care nu l-a depăşit nimeni de 39 de ani: 67 de goluri într-o singură stagiune. Argentinianul mai are încă 11 posibile meciuri pînă la final.

ALTE ŞTIRI DIN FOTBALUL INTERNAŢIONAL:

Atacat cu pietre
STRANIERI. Integralist la FC Porto în deplasarea de la Braga (victorie 1-0), Cristi Săpunaru a avut emoţii la plecarea spre casă. Autocarul echipei sale a fost atacat cu pietre la ieşirea din oraş şi a trebuit să-şi continue drumul cu parbrizul spart. Săpunaru a luat nota 6 în cotidianul O Jogo pentru evoluţia sa.

Bătuţi de Spartak
STRANIERI. Echipa pregătită de Dan Petrescu, Kuban Krasnodar, a pierdut ieri, scor 2-0, meciul din etapa a 8-a a play-offului cu Spartak Moscova. Rezultat în urma căruia a rămas pe locul 8, ultimul al clasamentului din această fază a campionatului, cu 55 de puncte. Gigel Bucur a intrat în minutul 75 la învinşi.

Alături de Abidal
SPANIA. Jucătorii Barcelonei au fost ieri, după antrenament, oaspeţii colegului Eric Abidal. "Luînd prînzul împreună, ei au ţinut să-i fie aproape francezului, care marţi va fi supus unui transplant de ficat", a scris cotidianul Sport. Abidal a mai fost operat o dată, pe 17 martie 2011, pentru îndepărtarea unei tumori.

Asistentă lovită
GRECIA. Partida Aris - Asteras a fost suspendată ieri, în minutul 44, la scorul de 0-1. Unul dintre tuşieri, o femeie, a fost lovit în cap cu un recipient aruncat din tribună şi arbitrul a decis să aşa nu se mai poate continua. Într-un alt meci, PAOK, echipa lui Ladislau Boloni şi a lui Costin Lazăr (integralist), a scos un 0-0 în deplasarea cu Atromitos.

Stilian, "o victimă"
BULGARIA. Medicul "naţionalei", Mihail Iliev, ştie de ce Stilian Petrov suferă de leucemie acută la 32 de ani. În opinia lui, de vină sînt catastrofa de la Cernobîl, din primăvara lui 1986, dar şi faptul că regimul comunist de atunci n-a informat populaţia asupra riscurilor la care se expune: "Neavertizată, populaţia a consumat legume iradiate. Mulţi dintre copii s-au îmbolnăvit ulterior, la maturitate, de cancer şi cred că e şi cazul lui Stilian, care atunci avea 6 ani".

Ronaldo parlamentar?
BRAZILIA. Partidul Social Democrat (PSDB), opozant actualului preşedinte, Dilma Rousseff, îl tentează pe Ronaldo. PSDB i-a propus fostului campion mondial din 2002 să candideze pe listele sale la alegerile parlamentare ce vor avea loc în 2014 , la trei luni după CM găzduit de Ţara Cafelei.

INBOX
- MIHAJLOVICI, fostul antrenor al lui Mutu la Fiorentina, va fi numit selecţionerul Serbiei. El va avea un salariu de 400.000 de euro anual. Obiectiv: calificarea la CM 2014.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
2dorr
2dorr  •  11 Aprilie 2012, 20:35
Postat de rsalexander pe 09 Aprilie 2012, 03:57

Ce ziceti de faza asta? ://www.youtube.com/watch?v=Y_0Y-0lVyeo&feature=related Pacat ca nu poate fi tot el la capatul pasei... :)))

Am vazut-o in meci :)) E mare lucru sa fi cel mai bun marcator si cel mai bun pasator. (Eu am pierdut doar 3 meciuri sezonul asta si sfatul meu e sa nu ratati nici unul pt. ca majoritatea sunt adevarate lectii de fotbal)

ronaldo666
ronaldo666  •  09 Aprilie 2012, 12:26

cruyff alaturi de zidan cred k au fost cei mai competi fotbalisti:)

rsalexander
rsalexander  •  09 Aprilie 2012, 11:31
Postat de cata_costea pe 09 Aprilie 2012, 10:34

omul este numarul in 1 . in afara de goluri mai are si vrei 25 de pase de gol !!

Si avea mai multe pase de gol. Asta daca nu ratau coechipierii lor de atatea ori din faze singur cu portarul in care ii pune Messi prin aceste assisturi fantastice...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează