INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  OLANDA

VIDEO Riscă puşcăria! » Portarul lui Alkmaar n-are norocul lui Martinovici

Goalkeeperul continuă să-l lovească pe fanul căzut la pămînt cu picioarele
Goalkeeperul continuă să-l lovească pe fanul căzut la pămînt cu picioarele

Articol de - Publicat vineri, 23 decembrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 23 decembrie 2011 11:45

Spre deosebire de jucătorul Stelei, care după bătaia cu suporterul de la Ploieşti a scăpat nepedepsit, Esteban va avea probleme cu poliţia deoarece şi-a lovit agresorul.

Incidentul de la meciul Ajax - Alkmaar, contînd pentru "optimile" Cupei Olandei, nu va rămîne fără urmări pentru portarul oaspeţilor, Alvarado Esteban. Miercuri seară, costaricanul a lovit în repetate rînduri un suporter al gazdelor care l-a atacat pe teren, exact cum a procedat şi stelistul Novak Martinovici în partida de campionat de la Ploieşti, cu Petrolul, cînd a sărit în apărarea lui Galamaz. Dacă sîrbul a scăpat atunci nepedepsit, Esteban riscă să stea după gratii.

Vezi AICI VIDEO cu incidentul de la Amsterdam.

Efect de bumerang
După încăierarea petrecută în minutul 36 al partidei, la scorul de 1-0 pentru Ajax, goalkeeperul oaspeţilor a fost eliminat cu "roşu" direct, cum cere regulamentul. El a depus ulterior plîngere la poliţie, ceea ce, potrivit cotidianului De Telegraaf, l-ar putea afecta de asemenea: "Autorităţile nu vor ignora faptul că Esteban, chiar şi în legitimă apărare, şi-a lovit agresorul".

Federaţia l-a iertat
Federaţia (KNVB), la rîndu-i, a analizat cazul în regim de urgenţă şi ieri a dat verdictul: "Nevinovat". O decizie previzibilă, în condiţiile în care Asociaţia jucătorilor profesionişti (VVCS) intervenise în favoarea portarului costarican, iar antrenorul Ajaxului, Frank de Boer, arătase pînă şi el înţelegere: "Poate că şi eu aş fi reacţionat ca Esteban".

Trei variante pentru meci
Federaţia olandeză va trebui să ia o decizie inclusiv în privinţa meciului. În urma incidentului din minutul 36, antrenorul lui Alkmaar, Gertjan Verbeek, şi-a retras echipa de pe teren. Iar ulterior, arbitrul a suspendat partida. De Telegraaf scrie că există trei posibilităţi: jocul se reia din momentul opririi, se rejoacă în totalitate sau se declară încheiat cu scorul existent în acel moment pe tabelă, 1-0 pentru Ajax.

Îşi anunţase intenţiile pe net
Suporterul lui Ajax care l-a atacat pe Esteban avea interdicţie de a intra pe stadion, dar a pătruns cu un bilet cumpărat de altcineva. Tînărul în vîrstă de 19 ani se lăudase pe net că va opri meciul, fiind dispus să parieze 50 de euro pe isprava sa. După arestare, el a declarat poliţiei că a procedat astfel fiindcă îl urăşte pe portarul lui Alkmaar.

Martinovici n-a avut de-a face cu autorităţile
Eliminat şi el la Ploieşti, Martinovici n-a fost judecat decît de instanţele fotbalistice, care l-au declarat nevinovat. Iar meciul, suspendat abia după ce, mai tîrziu, o petardă l-a lovit în cap pe Tătăruşanu, a fost decis la "masa verde". Victorie cu 3-0 în favoarea Stelei, care oricum conducea în momentul întreruperii partidei, cu 2-0.

"Esteban a fost atacat pe neaşteptate. Reacţia lui e de înţeles şi nu reclamă o pedeapsă" (Comunicat al Federaţiei olandeze)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (54)
pbogdan
pbogdan  •  04 Ianuarie 2012, 23:49

Se duce lumea de rapa... ala este atacat si nu are voie sa se apere. Cum sa faca puscarie pt asa ceva... este incredibil

fast
fast  •  23 Decembrie 2011, 18:06

Hai ca olandezii astia sunt mai dusi decat noi, la capitolul asta. Auzi, sa-l condamne pe omul ala pentru ca s-a aparat! Atata idiotenie nu poate duce decat la aparitia tot mai frecventa in lume a cazurilor de tip Brevik, in care indivizii respectivi sunt incurajati si de o astfel de legislatie, care pedepseste pe cel care se apara. Nu mai voebesc de modul in care Federatia Olandeza se gandeste sa "rezolve" cazul meciului intrerupt: culmea, toate cele 3 variante sunt clar in favoarea lui Ajax, adica a clubului care este in culpa "pana in gat" ... Deci si la ei exista unii la "butoane"... Asa ca sa ne mai lase in pace cu lectiile lor de civilizatie si de respecta

robotzel
robotzel  •  23 Decembrie 2011, 17:19
Postat de mtsstm pe 23 Decembrie 2011, 16:50

Suporterii Stelei sunt niste ipocriti. Sa ne amintim meciu Steaua-Charleroi din 2007 cand un suporter stelist a intrat pe teren cu aceesi intentie clara de a lovi un jucator, respectiv pe portarul belgian, pe motiv ca acesta indraznise sa apere un anume sut al lui N. Dica (cat retard mintal din partea acestui suporter stelist!). Atunci ceilalti suporteri stelisti au sarit in apararea acestui huligan, care in final nu a patit mai nimic. Daca era un suporter al altei echipe, probabil ca ar fi ajuns chiar la puscarie. Norocul lui a fost, cel mai probabil, ca sustinea echipa poporului, cum ii placea lui V. Ceausescu sa o numeasca pe Steaua, echipa implicata atunci, ca de multe ori, in politica.

sa iti aduc aminte ca nu mai era ceausescu la putere atunci? sa iti spun ca suporterul stelei nu l-a lovit pe jucator?

Vezi toate comentariile (54)
Comentează