INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  TRAGERE LA SORŢI

Suferinţă italiană în soarele Braziliei » Mondialul a început! S-au stabilit grupele turneului: Italia, marea perdantă. Programul complet

Christul de pe Corcovado veghează Rio de Janeiro și Mondialul din 2014
Christul de pe Corcovado veghează Rio de Janeiro și Mondialul din 2014

Articol de , - Publicat sambata, 07 decembrie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 06 decembrie 2013 22:13

Squadra a avut neşansa de a fi mutată, înaintea tragerii, în cea mai expusă urnă, unde iniţial era Franţa. Şi trebuie să joace în grupa morţii, cu Uruguay, Anglia şi Costa Rica.

Start la Mondial! E vară în Brazilia. Soare şi 29 de grade pe coasta Atlanticului. Cortul imens, alb, special pregătit pentru tragerea la sorţi, este plin ochi, toată elita lumii fotbalului e acolo. Noi nu facem parte din ea. Ne excludem singuri de 15 ani.

Ceremonia începe trist, cu minutul de reculegere dedicat memoriei lui Nelson Mandela, apoi pasiunea şi culoarea carioca pun stăpînire pe Costa do Sauipe. Samba! Şi, în acest ritm, atingem punctul culminant. Se aleg grupele. Aflăm cum se joacă la cel mai aşteptat turneu final din istorie. 8 legende, Zidane, Cafu, Hurst şi Kempes printre ele, îl ajută pe Jerome Valcke, secretarul general FIFA.

Franţa, salvată!
Dilma Rousseff, prima femeie-preşedinte a Braziliei, îl întrebase de dimineaţă pe Neymar:  "Spune-mi, @neymarjr, vrei adversari slabi la început? Sau îi preferi direct pe cei mai buni?".

Tot pe twitter, Neymar i-a răspuns: "Ah, @dilmabr, la Mondial nu există echipe slabe, corect?". Dar ei, marii favoriţi, nu-şi fac griji. Vor fi primii în grupă cu croaţii, mexicanii şi camerunezii.

Italienii, în schimb, sînt dezavanzajaţi din start. Ei au fost traşi la sorţi să treacă din urna 4, a Europei, în urna 2, cea mai expusă. Franţa, ultima clasată în topul FIFA dintre calificatele continentale, ar fi trebuit să fie acolo. A fost salvată de Platini. Iar Prandelli, selecţionerul squadrei, suferă în sală: Uruguay, Anglia şi Costa Rica. Cea mai dificilă!

Am fi întîlnit iar Columbia
Cum organizatorii au modificat sistemul tragerii la sorţi pe parcurs, România ar fi luat chiar locul Greciei în urna a patra de ieri. Astfel, dacă ar fi cîştigat barajul, "tricolorii" ar fi beneficiat de o grupă relativ uşoară, fără vreun adversar din rîndul forţelor europene. Columbia, Cote d'Ivoire şi Japonia ar fi deveni rivalii noştri la un loc în "optimi", iar palmaresul contra sud-americanilor, 3-1 la CM '94 şi 1-0 la CM '98, ne-ar fi dat speranţe şi mai mari!

Între colegi şi între fraţi!
Grupa G propune două ciocniri inedite. Prima va fi între selecţionerul SUA, Jurgen Klinsmann, şi fostul său asistent de la naţionala Germaniei, Joachim Low, actual selecţioner al "panzerelor"! Cei doi au colaborat în perioada 2004-2006, după care Low a luat locul fostului internaţional de legendă. Al doilea duel spectaculos va fi în familia Boateng: Kevin-Prince, Schalke, nu poate lipsi din lotul Ghanei, iar fratele său Jerome, Bayern, joacă pentru Germania!

Grupă de foc, pe final
Ultima extragere din urne, cea care avea să completeze fiecare grupă cu a patra echipă, a consacrat şi grupa de foc de la CM 2014. Lîngă Uruguay, Italia şi Costa Rica a venit Anglia, astfel că se anunţă nu doar un duel aprig între cele două forţe europene, ci un trio "care pe care", cu echipa lui Cavani şi Luis Suarez rîvnind la calificare. Mai ales că sud-americanii vor juca primul meci cu Costa Rica şi pot începe lupta cu trei puncte!

Lucky Bosnia
Despre singura debutantă a Mondialului brazilian, Bosnia-Herţegovina, se poate spune că are norocul începătorului. Trupa lui Dzeko şi Ibisevici a nimerit alături de Argentina lui Messi, dar într-o grupă în care are şanse mari la locul doi: se va duela cu Iranul, o echipă fără individualităţi remarcabile, şi Nigeria, reprezentativă africană mai la îndemînă decît vreun alt adversar european.

Le-a luat foc autocarul
Legendele care au ajutat aseară la tragerea grupelor au tras o sperietură zdravănă cînd autocarul care le transporta la un dineu a luat foc. Printre acestea Zidane, Matthaus şi Cafu.

Pauze de hidratare
FIFA a decis introducerea unor pauze de hidratare de două minute la meciurile CM 2014, unde temperatura va depăşi 32 de grade Celsius. Dacă şi cînd e cazul decid 3 persoane: arbitrul, un medic şi un coordonator.

Ultima arenă pe 14 aprilie
Sepp Blatter, preşedintele FIFA, a anunţat că stadionul Corinthians din Sao Paulo va fi gata cel mai tîrziu pe 14 aprilie. Arena a avut de suferit în urma căderii unei macarale pe copertină.

Fără muzică
La CM 2014 nu va mai fi larma din Africa de Sud, făcută de vuvuzele. FIFA a interzis instrumentele muzicale pe stadion.

187 de zile au mai rămas pînă la startul Mondialului organizat de Brazilia (12 iunie - 13 iulie 2014)

8 campioane mondiale participă la CM 2014: Brazilia, Argentina, Uruguay, Germania, Spania, Anglia, Franţa, Italia

11 milioane de euro a costat tragerea la sorţi organizată aseară la Costa do Sauipe

9 miliarde de euro va plăti Brazilia în total pentru a găzdui turneul final din 2014

597993-grupe-a-d.jpg

*click pe imagini pentru mărire!

597994-grupe-e-h.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (25)
jediklaus
jediklaus  •  07 Decembrie 2013, 19:53

Nu pricep de ce-i plângeti de milă Italiei? Toate grupele sunt îndeajuns de echilibrate, astfel încât să ne poată oferi chiar si surprizele asteptate la orice turneu final. Dacă Mexic îsi revine până în vară (după ce a dezamăgit în preliminarii si a ajuns, norocos, la baraj), eu nu o văd pe Brazilia super-favorita grupei A, chiar dacă ar putea ”beneficia” de statutul de gazdă. De asemenea, Grecia, chiar dacă este singura ”europeană” a grupei, are toate sansele să termine ultima. Oricum, startul comentariilor s-a dat. Dar ar fi bine să nu începem nici să dramatizăm, dar nici să nu fim exagerat de optimisti cu privire la sansele unei echipe.

kappon
kappon  •  07 Decembrie 2013, 18:53
Postat de mega2005 pe 07 Decembrie 2013, 13:49

Suferinta, pe naiba...la cat "bulan" au italienii n-or sa aiba probleme. Am si eu o premonitie....atentie la NIGERIA!!!...se pare ca sunt foarte copti si la propriu dar si la figurat, pentru o mare reusita la acest mondial!!!!

Nu le va fi usor, acesta este punctul lor de vedere. Au pus trei echipe de valoare in aceiasi dintre care una se va duce acasa. Eu nu cred ca Anglia va pleca acasa asa de usor.Ar putea chiar sa faca surprize mai mari.

kappon
kappon  •  07 Decembrie 2013, 18:45

Cum poti sa pui Spania si Olanda in aceeasi grupa cand amandoua trebuiau sa fie cap de serie? Au jucat finala in S.A.! Platini a comis un gest josnic.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează