INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  LAZIO - CFR CLUJ

Consemnați o săptămână » Măsura luată de Dan Petrescu la CFR Cluj, înaintea meciului cu Lazio, după înfrângerile cu FCSB și CS Universitatea Craiova

Foto: Raed Krishan (GSP)
Foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de , - Publicat marti, 14 februarie 2023 07:32 / Actualizat marti, 14 februarie 2023 07:42

Ultimele două înfrângeri din SuperLigă, 0-1 cu FCSB și 0-2 cu CSU Craiova, au stârnit reacția lui Dan Petrescu. Luni, tehnicianul și-a anunțat elevii că vor intra într-un cantonament prelungit. Începând de luni seară până după partida de campionat cu FC Argeș, de duminică! 

O situație cu care fotbaliștii din Gruia nu s-au mai confruntat din pandemie, când, din cauza îmbolnăvirii a peste 20 de jucători, au fost blocați pentru mai multte zile în cantonamentul de la Mogoșoaia înaintea ultimelor trei partide ale sezonului, inclusiv pentru "finala" cu CSU, când au învins cu 3-1, în august 2020. 

CFR, transfer în ultima oră a perioadei de mercato » Mijlocaș român din Italia pentru Dan Petrescu
CFR CLUJ
CFR, transfer în ultima oră a perioadei de mercato » Mijlocaș român din Italia pentru Dan Petrescu

Lazio și CFR Cluj, două echipe sub presiune 

Astfel, într-o atmosferă destul de tensionată, CFR reia campania europeană după ce a terminat pe locul secund în grupele Conference League. Și va întâlni joi seară, în deplasare, pe Lazio. O cunoștință mai veche, cu care s-a confruntat în urmă cu 3 sezoane în grupele Europa League. Atunci, ardelenii au învins acasă cu 2-1, au pierdut în deplasare cu 1-0, dar au mers mai departe, de pe locul 2, iar italienii au fost eliminați, clasându-se doar pe poziția a 3-a. 

CFR a pierdut chiar ultimele două dispute din SuperLigă, lazialii fiind învinși și ei în weekend-ul trecut, în ultima rundă din Serie A, acasă, de Atalanta (0-2). Dacă "feroviarii" stau mai bine în campionat, fiind pe doi, la două lungimi față de Farul, în schimb, Lazio e pe 6, la 20 de puncte în urma liderului, Napoli. 

CFR Cluj, 0-1 la eliminatorii cu peninsularii 

În cele 98 de partide europene disputate până acum, CFR a avut 5 duble întâlniri cu echipe din Italia. Una singură a fost în fază eliminatorie, în "16-imile" Europa League, în 2013, când a pierdut ambele manșe cu Inter (0-3 în Gruia, 0-2 la Milano). În cele 10 partide, ardelenii au adunat doar o remiză și două victorii, una cu AS Roma (2-1 în deplasare) și una cu Lazio (2-1 acasă). 

N-am mai scos o echipă din Italia de 41 de ani 

În istoria confruntărilor între formațiile românești și cele italiene, în fazele eliminatorii ale competițiilor europene au avut loc 26 de dueluri. Ale noastre au reușit să treacă mai departe de numai 4 ori. 

22-4este scorul calificărilor în favoarea echipelor italiene cu cele românești, în fazele eliminatorii ale competițiilor continentale

Ultima dată s-a întâmplat în septembrie 1982, când U Craiova elimina Fiorentina în primul tur al Cupei UEFA. A fost 3-1 în Bănie și 0-1 pe "Artemio Franchi". Anterior, Rapid o scosese pe Napoli în 1971, Craiova tot pe Fiorentina în 1973 și Dinamo pe Inter în 1981, toate în aceeași competiție. 

Ne așteaptă un meci greu cu Lazio. Din ce am înțeles, vor evolua cu formula cea mai bună, fiindcă pentru ei a devenit un obiectiv câștigarea Conference League.
Suntem nemulțumiți de cum ne-am prezentat la ultimele două partide. Domnul Varga era dezamăgit, supărat, dar e alături de băieți. Jucătorii au cele mai bune condiții, contracte la un nivel ridicat, dar nu este suficient. Trebuie să dai dovadă de sacrificiu.

-Cristi Balaj, președinte CFR Cluj

VIDEO. Match Preview Lazio - CFR Cluj

Citește și: 

A treia plecare a zilei de la CSU Craiova: Dan Nistor schimbă echipa după 3 ani în Bănie

Cine transmite la TV duelul Lazio - CFR Cluj din Conference League

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close