INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  PORTUGALIA CAMPIOANĂ!

VIDEO&FOTO Eder a marcat prima oară într-un meci oficial al ”naționalei”: "Golul vieții"

Șutul de aur al lui Eder // FOTO Guliver/GettyImages +2   FOTO
Șutul de aur al lui Eder // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 12 iulie 2016 00:00

Eder a marcat prima oară într-un meci oficial al ”naționalei”. Și acest gol i-a oferit Portugaliei primul său trofeu.

La 28 de ani, Ederzito Antonio Macedo Lopes era mereu contestat. Atacantul născut în Guineea-Bissau jucase 16 meciuri oficiale pentru Portugalia. 0 goluri! Avea doar 3 reușite în alte 12 amicale. Prea puțin. Nimeni nu credea în el. Cu o excepție. Fernando Santos.

VIDEO: Vezi AICI golul lui Eder!

"Nici măcar nu îl are impresar pe Jorge Mendes. De ce e Eder punct fix în grupul lusitan?", s-a întrebat Marca. Dar jucătorul lui Lille răspunde: "De când am aflat că sunt în lotul de 23, am fost sigur că voi avea șansa mea. Santos îmi cunoștea calitățile, știa că sunt gata oricând să ajut. El a crezut mereu în mine".

Mănușa albă și dedicația pentru mental coach

La acest Euro, adunase doar 13 minute, șapte cu Austria și șase cu Islanda. Din nou, nu marcase! Duminică, a intrat în minutul 79. Santos l-a înlocuit pe Renato Sanches cu el, a riscat cu un vârf. Și Eder a găsit șutul carierei.

Un trasor care a descoperit spațiul liber, jos, la colț, imposibil de apărat de către Lloris. Minutul 109, primul său gol oficial la "națională", care i-a propulsat pe lusitani spre titlul continental.

"Acesta a fost golul vieții mele".

A sărbătorit cu o mănușă albă pe mâna stângă. "E o formă de protest. Pentru a nu uita durerea și problemele suferite de-a lungul timpului".

Fotbalistul de culoare i-a dedicat golul și trofeul psihologului său, Susana Rodrigues Torres: "Cel mai performant mental coach. Fără Susana Torres, eu nu aș fi fost aici, campion european".

29de meciuri a adunat Eder la "naționala" Portugaliei, marcând 4 goluri (doar ultimul oficial)

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează