INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  ELVEȚIA

Încordare maximă la elvețieni » După Xhaka, alt om de bază a ajuns „la cuțite” cu selecționerul: „Întrebați-l pe el”

Shaqiri, salutându-l pe Murat Yakin // sursă foto: Imago Images
Shaqiri, salutându-l pe Murat Yakin // sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 17 noiembrie 2023 11:40 / Actualizat vineri, 17 noiembrie 2023 11:49

Granit Xhaka nu este singurul jucător elvețian „la cuțite” cu selecționerul Murat Yakin (49 de ani). Și Xherdan Shaqiri (32) strâmbă din nas după ce a fost lăsat pe bancă pe întreaga durată a remizei cu Israel, 1-1.

Miercuri, cu Israel, Elveția a suferit pe faza ofensivă, în special în partea a doua. Chiar și așa, selecționerul Murat Yakin a simțit că nu e cazul să-l arunce în luptă pe Xherdan Shaqiri, mijlocașul lui Chicago Fire cu 117 meciuri la națională.

Cam astea sunt așteptările: „Horațiu Moldovan va face diferența cu Israel” + „Ce vrem, să jucăm frumos și să mai stăm 4 ani acasă?!”
ISRAEL - ROMÂNIA
Cam astea sunt așteptările: „Horațiu Moldovan va face diferența cu Israel” + „Ce vrem, să jucăm frumos și să mai stăm 4 ani acasă?!”

Elvețienii, încordați. Murat Yakin l-a enervat și pe Xherdan Shaqiri

Decizia lui Yakin nu i-a picat bine lui Shaqiri, care avea șansa să devină al doilea cel mai selecționat jucător elvețian din toate timpurile, la egalitate cu Heinz Hermann (118 meciuri). Întrebat la finalul meciului despre faptul că a rămas pe bancă, Shaqiri i-a trimis pe reporteri la Yakin.

„Mi-ar fi plăcut să-i ofer câteva minute, dar nu era un joc potrivit pentru el”, a răspuns selecționerul, conform Blick.

În schimb, Yakin a dezvăluit că Shaqiri va începe din primul minut următoarea partidă a Elveției, sâmbătă, pe teren propriu, cu Kosovo.

Xherdan, care nu a mai jucat din octombrie din cauza pausei din MLS, îl va egala astfel pe Heinz Hermann în topul selecțiilor la națională. Lider în clasament este un jucător activ și în continuare piesă de bază pentru elvețieni, Granit Xhaka.

În această campanie de calificare, Shaqiri și-a trecut în cont două goluri și 3 pase decisive într-un total de 5 apariții. Exceptând meciul cu Israel de miercuri, Shaqiri nu a jucat nici în primele două partide ale campaniei, 5-0 cu Belarus și 3-0 cu Israel.

VIDEO » Ar fi trebuit chemați Dan Nistor și Aurelian Chițu la naționala României?

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Discurs fără precedent, după umilința trăită de o mare națională europeană: „Un rahat! Mi-e rușine, criticați-ne fără menajamente”

FIFA a încheiat un contract comercial cu un gigant petrolier saudit până în 2034! Ce sumă va primi anual forul mondial

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (2)
mr90
mr90  •  17 Noiembrie 2023, 15:33

Kossovarii astia ...

maistorkokir
maistorkokir  •  17 Noiembrie 2023, 15:17

Pai la elvetieni e incordare maxima dupa 1-6 cu Portugalia din Qatar anu trecut. Murat Yakin e mai degraba un fost mare jucator decat un mare antrenor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează