INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  KOSOVO - ISRAEL

FIFA a anunțat când se dispută partida Kosovo - Israel » Program infernal pentru adversarii naționalei României: 4 meciuri în numai 9 zile

Foto: Cristi Preda (GSP)
Foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat marti, 24 octombrie 2023 09:45 / Actualizat marti, 24 octombrie 2023 10:26

FIFA a emis un comunicat în care a anunțat că meciul dintre Kosovo și Israel, din preliminariile EURO 2024, programat inițial pe data de 15 octombrie, dată la care nu s-a disputat din cauza războiului declanșat de gruparea paramilitară Hamas în Țara Sfântă, a fost reprogramat pe data de 12 noiembrie. 

  • Israel face parte din grupa I a preliminariilor EURO 2024, alături de România, Elveția, Kosovo, Belarus și Andorra
  • România este liderul la zi al grupei, cu 16 puncte câștigate în 8 partide disputate

În dimineața zilei de 7 octombrie, Hamas, o grupare paramilitară din Palestina, a declanșat un atac fără precedent asupra Israelului, lansând nu mai puțin de 5.000 de rachete. 

Basarab Panduru simte următoarea mare mutare din disputa FCSB vs. CSA Steaua: „100% asta se întâmplă”
FCSB vs. CSA STEAUA
Basarab Panduru simte următoarea mare mutare din disputa FCSB vs. CSA Steaua: „100% asta se întâmplă”

Imediat după aceea, toate competițiile interne din Israel au fost suspendate, iar meciurile naționalei conduse de Alon Hazan (56 de ani) au fost amânate, urmând a fi reprogramate. Naționala din Israel ar fi trebuit să joace în octombrie cu Kosovo, în deplasare, și cu Elveția, acasă. 

Luni seara, FIFA a emis un comunicat oficial în care anunță că meciul dintre Kosovo și Israel a fost programat pe data de 12 noiembrie 2023. 

De asemenea, FIFA a anunțat că Israel - Elveția se va juca pe data de 15 noiembrie. 

Israel va juca 4 partide în 9 zile în preliminariile EURO 2024 

În urma acestei programări, rezultă faptul că naționala israeliană va disputa 4 partide în numai 9 zile. 

  • Kosovo - Israel (12 noiembrie)
  • Israel - Elveția (15 noiembrie)
  • Israel - România (18 noiembrie)
  • Andorra - Israel (21 noiembrie)

Din cauza evenimentelor teribile care au avut loc în Israel și Palestina, mai multe meciuri care erau programate inițial să aibă loc la începutul acestei luni nu s-au desfășurat așa cum era prevăzut. Din cauza situației de securitate, UEFA a fost nevoită să amâne toate meciurile de fotbal programate în Israel în luna octombrie, inclusiv meciurile echipelor naționale masculine, feminine și de tineret. 
Având în vedere acest lucru și în urma consultării cu echipele implicate, trei meciuri au fost reprogramate cât mai aproape posibil de ferestrele internaționale existente în noiembrie.

-comunicat FIFA 

Meciurile din UEFA Women's Nations League au fost și ele reprogramate, după cum urmează:  

  • Kazahstan - Israel, programat inițial pe 26 octombrie, a fost mutat pe 23 noiembrie 2023 
  • Israel - Kazahstan, programat inițial pe 31 octombrie, a fost mutat pe 26 noiembrie 2023

FIFA a anunțat și că a făcut o excepție de la regulament pentru ca jucătorii și jucătoarele naționalelor israeliene să se prezinte la loturi

FIFA a mai comunicat faptul că a făcut o excepție de la regulamentul propriu, în care scrie că jucătorii și jucătoarele care sunt legitimați la un club neafiliat se pot prezenta la loturile naționale cu două zile înainte de primul meci care urmează să fie disputat. 

Fiecare club care nu este afiliat la FIFA poate trimite la loturile naționale maxim un jucător/jucătoare. 

La cererea UEFA și în lumina circumstanțelor excepționale implicate, Biroul Consiliului FIFA a aprobat o excepție de la articolele 1 paragraful 6 și 1bis paragraful 5 din Anexa 1 la Regulamentul privind statutul și transferul jucătorilor cu privire la eliberarea obligatorie a jucătorilor. pentru meciurile reprogramate ale naționalelor masculine și feminine ale Israelului. 
În plus, s-a decis că acest lucru se va aplica pentru maxim un jucător de la cluburile neafiliate la FIFA, iar sportivii se pot prezenta la loturile naționale cu două zile înainte ca un meci să se dispute.

-comunicat FIFA 

Clasamentul la zi din grupa I a preliminariilor EURO 2024

VIDEO Selecționerul a comentat situația tragică din Israel: „Campania de calificare ar trebui să se termine în același timp pentru toată lumea”

Citește și: 

Decizie radicală la Ajax Amsterdam » Antrenorul a fost dat afară! A lăsat echipa pe penultimul loc în clasament

Marius Șumudică nu s-a ținut de promisiune! Antrenorul român a dansat din nou după ultima victorie și a fost taxat de presa turcă

Citește și:

„Am fost amenințată cu bătaia, ABUZATĂ și DOPATĂ fără să știu!” » O medaliată la Mondiale face acuzații ȘOCANTE pentru GSP: „Am fost idioată, sunt cel mai curat sportiv din România”
Altele
„Am fost amenințată cu bătaia, ABUZATĂ și DOPATĂ fără să știu!” » O medaliată la Mondiale face acuzații ȘOCANTE pentru GSP: „Am fost idioată, sunt cel mai curat sportiv din România”
Gică Hagi, mutări neașteptate la Farul! » Au retrogradat din Superliga, dar „Regele” vrea să-i aducă la echipă
Superliga
Gică Hagi, mutări neașteptate la Farul! » Au retrogradat din Superliga, dar „Regele” vrea să-i aducă la echipă
„Îmi vine să urlu” » Antrenorul român care s-a enervat pe Gigi Becali: „E o insultă, plătește o fată care să-i danseze”
Superliga
„Îmi vine să urlu” » Antrenorul român care s-a enervat pe Gigi Becali: „E o insultă, plătește o fată care să-i danseze”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (6)
chepandy777
chepandy777  •  24 Octombrie 2023, 18:56

Ia sa vedeti cum romanasii nostri jucatori citind aceasta veste o sa o lase mai lejer in meciul cu Israel, ca si cum deja au cistigat. Mai romanasilor, nu va lasati amagiti ca israelienii ne dau cu terenul in cap si cu echipa a doua. Intai sa conduceti cu vre-un 5-0, s-apoi va lasati pe burta.

dacia_berlina
dacia_berlina  •  24 Octombrie 2023, 11:58

E bine pentru noi ca joaca ambele restante inainte de ultima dubla. Totusi, n-am inteles nimic din traducerea de aici.. ce sunt cluburi neafiliate Fifa ? Pare sa fie vorba despre "stranierii" celor 3 echipe, daca sint mai multi de la o echipa, doar unul e obligatoriu sa fie lasat la nationala.

dorelus
dorelus  •  24 Octombrie 2023, 11:56

Bine că nu se întâmplă la naționala noastră, patru meciuri în nouă zile, altfel ar cere toți pensoinarea după un asemenea efort...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează