INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  VILLARREAL - STEAUA 2-1

Corespondență din Spania » VIDEO Torpilați de Submarin » Cu o primă repriză jalnică și o egalare neașteptată, Steaua a ratat primăvara europeană: 1-2 cu Villarreal

Articol de , - Publicat vineri, 09 decembrie 2016 00:00

Cu o primă repriză jalnică și o egalare neașteptată, Steaua a cedat aseară pe final, după ce a rămas și în 10 în urma eliminării lui Tamaș.

E meciul decisiv, care pe care. La București, Steaua a revenit de la 0-1 și a smuls remiza. Acum are nevoie de victorie sau de o remiză cu minimum două goluri marcate.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Începe meciul. Steaua e timidă și lasă inițiativa gazdelor. De ce se temea Reghecampf nu a scăpat. Ai lui greșesc multe pase, exact la mijloc, acolo de unde Villarreal pornește mereu atacuri periculoase spre careul lui Niță.

Sansone și degringolada noastră

Care e pus la încercare repede, de Trigueros (7), dar e acolo unde trebuie. Nu reușim să ieşim spre jumătatea adversă. Boldrin, cel care ar trebui să alimenteze atacul, se complică prea mult, iar serviciile sale sunt defectuoase.

"Submarinul galben", nici el în mare formă, prinde curaj. La capătul primului sfert de oră, Sansone, extrem de mobil și de agresiv, profită de centrarea lui Gaspar, singur pe ulița Momcilovici, și, după ce Niță parează primul șut, înscrie pentru primăvara europeană. A lui Villarreal.

Răspundem timid, dar Adi Popa se agită în gol în față și este blocat la 14 metri. Toșca oprește cu greu iureșul Sansone-Bakambu. Toate pasele steliștilor se duc afară, ca atrase de un magnet al neputinței. Enache, iertat o dată de arbitru, vede galben după o nouă intrare la disperare la Ruiz. Moke dă și el o pasă moale spre Niță, același Sansone scapă, salvează Niță.

Scăpăm cu noroc și la ratarea din doi metri a lui Bakambu. Tamaș vrea să centreze, însă confundă interiorul cu șiretul și dă o centrare șutată direct în peluză, spre amuzamentul spectatorilor și disperarea lui Reghe.

Pintilii îl ceartă pe Enache. E o degringoladă sinonimă cu coșmarul în jocul Stelei. Și terminăm repriza tot în corzi, după ce Bakambu, singur cu Niță, îl driblează, dar este oprit de la 2-0 de Tamaș.

Achim și golul de nicăieri

Românii din tribună tot mai cred. Îi încurajează pe steliști. Jocul tot nu se leagă nici la începutul părții secunde, chiar dacă Enache a rămas la cabine, iar în locul lui a intrat Golubovici. Pintilii e tot nervos, țipă la ai lui ca păsările care au început să se învârtească deasupra gazonului.

La margine, Reghe, cu mâinile în buzunar, caută soluții. Incredibil! De Amorim e singur și centrează direct în peluză. Imediat, pasa lui Pintilii merge direct afară. Parcă nu se mai termină.

Iese Pintilii, intră Achim. Bomba serii! Tamaș centrează perfect și, singur în careul mic, Achim, abia intrat, marchează pentru 1-1!

Românii din tribune se trezesc și ei odată cu golul egalării. Popa parcă e băgat în priză. Sprint de 50 metri și recuperare. Scăpăm din nou, Niță și Toșca nu se înțeleg, noroc că Bakambu, din unghi, dă în plasa laterală.

Neputință și Niță

Se încinge meciul. Villarreal înțelege că nu s-a terminat. De Amorim ratează și el. E un joc de uzură, cu greșeli de fiecare parte, două echipe disperate, ce caută salvarea dintr-o prelungită eclipsă.

Villarreal revine în atac, dar Bakambu și Dos Santos, ultimul cu călcâiul, irosesc senini ocaziile. Dincolo, Osmanlispor a deschis scorul. Steaua are nevoie disperată de gol, însă Tamaș (79) face aiurea un falut de "galben" care înseamnă eliminarea.

De acum pare și mai greu. Apărarea Stelei e franjuri și Trigueros are timp să-și potrivească mingea pentru lobul perfect, de 2-1. E "torpila" care scufundă Steaua. Villarreal simte momentul, se aruncă, Bruno e singur, Niță e providențial.

Steaua mai are totuși nevoie doar de un gol, se duce spre careul spaniolilor și se lasă descoperită. Toșca mai opreșe o șarjă a galbenilor. Roberto Soriano scapă și el, însă nu poate trece de stânca Niță. Golubovici nu ajunge la o minge și e devansat de Asenjo. A fost ultimul cartuș. Steaua a ratat primăvara.

Poate altădată. Reghe îl ceartă pe Bourceanu. Nu mai contează. Românii din tribune aplaudă. Dar e o despărțire tristă.

Steaua termină ultima

Deşi la ultima fază a meciului, dacă Golubovici ar fi marcat, Steaua ar fi mers în primăvară, până la urmă a terminat pe ultimul loc în grupa din care a făcut parte. Trupa lui Reghecampf a obţinut acelaşi punctaj ca şi Zurich, numai că elveţienii stau mai bine la meciurile directe: 1-1 pe Arena Naţională şi 0-0 în Elveţia.

CE A DECLARAT TAMAŞ DUPĂ MECI:

  • "Am pierdut o şansă foarte mare de a merge în primăvară. Am avut şanse şi la 2-1 pentru Villarreal, însă..."
  • "Nu ne-am calificat, dar am jucat fotbal şi ne-am bătut de la egal la egal cu Villarreal, o formaţie foarte bună din Spania"
  • "Calificarea nu s-a pierduit astăzi, ci în dubla cu Zurich, când n-am avut abordarea corectă"
  • "Eliminarea mea mi se pare cam dură, am faultat, da, dar eram la 80 de metri de poarta noastră. Dacă asta a fost decizia lui, n-am ce comenta"
  • "De-acum, trebuie să ne axăm doar pe campionat. Suntem pe primul loc, depinde numai de noi să luăm titlul"
  • "Vor mai veni jucători de calitate şi în iarnă, avem toate argumentele să nu ratăm obiectivul numărul 1 al sezonului"

"Steaua ne-a presat, ne-a pasat în repriza a doua, a trebuit să suferim mult ca să obţinem această calificare. Ce s-a schimbat la pauză. Ei au apelat la jucătorul cu numărul 14, atacantul, care le-a adus forţă şi automat le-a oferit mai multe posibilităţi în ofensivă"
Manuel Trigueros, mijlocaş Villarreal

"Nu-mi explic jocul slab din prima repriză. Am fost nervos... La pauză, le-am spus băieților să ieșim la joc, să nu ne fie teamă. N-am cerut schimbarea, dar decisesem împreună cu Reghe să fiu înlocuit după 10 minute de joc"
Mihai Pintilii, mijlocaș Steaua

"Suntem dezamăgiți, însă nu facem o tragedie din acest eșec. Am pierdut cu locul 4 din Spania, nu cu oricine!"
Alexandru Bourceanu, mijlocaș Steaua

"Mă bucură primul gol european la chiar prima atingere a balonului. Păcat că nu ne-a ajutat să ajungem în primăvară. Nu aici s-a pierdut calificarea. Acum trebuie să uităm acest meci și să ne concentrăm pe partidele pe care le mai avem în competițiile interne"
Vlad Achim, mijlocaș Steaua

Cifrele meciului

49% Posesie 51%
10 Şuturi pe poartă 2
16 Şuturi la poartă 4
6 Cornere 2

Clasament final Grupa L

1. Osmanlispor 6 3 1 2 10-7 10
2. Villarreal 6 2 3 1 9-8 9
3. Zurich 6 1 3 2 5-7 6
4. Steaua 6 1 3 2 5-7 6

villarreal steaua 2 1

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
10205708568547632
Vladimir Bogdan  •  09 Decembrie 2016, 10:29

o turmă păzită de un șmecher și selectată / antrenată de un cioban.

valentinn10
valentinn10  •  09 Decembrie 2016, 09:33
Postat de nordik pe 09 Decembrie 2016, 09:00

Si din nou, Europa trage apa peste fc gazde :))))))))) evident dupa ce s-a sters biiiiine de tot :)))))))))) colac peste pupaza, v-am zis ca beicalli nu a trimis arbitrul de acasa, ce l-a costat :))))))) nu-i nimic, sunt meciurile de acasa, alea se rezolva pac-pac :)))))))

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dinamo_fan
dinamo_fan  •  09 Decembrie 2016, 09:30

Reghe nota 7 :)))))))))))) ahahah ce gluma buna.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează