INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FC UTRECHT - STEAUA 1-1

Steaua a avut o galerie importantă şi la peste 2.000 de kilometri de Bucureşti » Niciodată nu e prea departe

Articol de , - Publicat vineri, 22 octombrie 2010 00:00

Peste o mie de suporteri români i-au încurajat pe roş-albaştri, obişnuiţi deja să devină atracţia românilor care muncesc în afara ţării.

Românii sînt peste tot acasă. Şi steliştii. Au cumpărat 25.000 de bilete pe Santiago Bernabeu, cît toată capacitatea stadionului lui Utrecht, au venit cîteva mii pe Anfield. Aseară s-au strîns mai mulţi de o mie în Olanda. Puţini veniţi de la Bucureşti, majoritatea lor muncind în Benelux.

Galgenwaard, stadionul lui Utrecht, a avut o peluză cu un sector ocupat de români. Iar olandezii din restul tribunei au pus pe gardul din faţa lor steagul României. SUPERNEŞU scris cu negru peste roşu, galben şi albastru. Şi Steaua a fost tot tricoloră pe teren, îmbrăcată în echipamentul de rezervă.

Peluza opusă, a galeriei lui Utrecht, una dintre cele mai dure din Olanda, din cauza căreia fotografii din spatele porţii stau în cuşti din lemn, pentru protecţie, a fost gălăgioasă. "Utreg! Utreg!", au strigat olandezii. Mia de români au răspuns agitînd un steag roş-albastru şi două roşii, galbene şi albastre. Şi scandînd: "Luptă, Steaua!", "Haideţi pe ei, pe mama lor!" şi "Roomâniiaa!".

20.000 de pachete de bilete a  vîndut Utrecht pentru cele trei meciuri de pe teren propriu din grupa K a Europa League, de peste trei ori mai mult decît a vîndut Steaua


Cochetul stadion din Utrecht s-a umplut aseară cu puţin înainte de primul fluier al arbitrului

Cel mai nerăbdător fan al lui Utrecht s-a aşezat pe scaunul său cu mult înainte să înceapă meciul

Două admiratoare ale lui Neşu salută mascota clubului

Copiii din programul "Player Escort" abia aşteaptă să intre pe teren

Steagul României a fost arborat chiar şi în mijlocul fanilor olandezi

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
steregr
steregr  •  22 Octombrie 2010, 14:58

ce e greu de inteles...au fost 25000 de romani pe bernabeu...adica cat toaa capacitatea stadionului lui utrecht...tin minte ca eram in grecia cand a jucat steaua cu real, iar grecii ziceau ca au fost 30000 de romani

cristimcl
cristimcl  •  22 Octombrie 2010, 14:09

@namdlo: Au fost 25000 de stelisti la Madrid!!!

dutchy
dutchy  •  22 Octombrie 2010, 10:15

ce-ai patit mahhhh? ca aia sunt olandezi toata ziua.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează