INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  GRASSHOPPER - STEAUA 1-0 (3-4 LA PENALTY-URI)

Steaua este singura echipă românescă prezentă în grupele Europa League! » Apărăăăă Tătăruşanuuuu!

Articol de , - Publicat vineri, 27 august 2010 00:00

Portarul i-a salvat aseară pe roş-albaştri, apărînd două lovituri de departajare de la 11 metri.

Steaua n-a avut parte de ploaie, ci de vreme splendidă la Zurich, plus un gazon cum nu găseşti niciunde în România. În tribune, atmosferă destinsă, cu doar vreo 5.000 de elveţieni veniţi direct de la terasele cu cîrnaţi şi hamburgeri. Pe teren, o echipă gazdă care, chiar dacă e antepenultima în campionatul Elveţiei, i-a trimis în corzi pe roş-albaştri încă din start.

Abrudan-Geraldo-Dorel Stoica, axul slăbiciunii
Ilie a interzis pasa lungă şi i-a obligat pe fundaşii centrali să iasă cu mingea la picior, însă pentru Geraldo şi mai ales pentru Abrudan e un adevărat chin să facă aşa ceva, iar prima ezitare a fostului braşovean s-a transformat în prima ocazie de poartă: Zuber a şutat, Tătăruşanu a respins, iar Emeghara al lor a ratat uluitor singur din 6 metri (9). Tăvălugul gazdelor a continuat, cu Cabanas ratînd şi el din careu (15), după care Tătăruşanu a scos bine o lovitură liberă de la 17 metri (17).

Nesiguranţa defensivă i-a adus Stelei şi o altă problemă după 30 de minute, ambii fundaşi centrali primind cartonaşe galbene. Apoi, paradoxal, meciul s-a calmat, trupa lui Ilie a avut un şut spre poarta lui Benito, anemic ce-i drept, prin Latovlevici (35). După pauză, Dumitrescu l-a schimbat pe Dorel, apoi terenul s-a înclinat spre Tătăruşanu. Emeghara, tot al lor, a scăpat singur pe dreapta, dar centrarea şutată a trecut la o palmă de bară (47).

Cîtă suferinţă, cîtă inspiraţie!
Intrarea lui Anghelov nu i-a liniştit pe stelişti, care au rămas la fel de precipitaţi. Tănase a greşit în propriul careu, însă Lang a tras alături, după care Tătăruşanu a avut o nouă intervenţie salutară. Cu 0-0 pe tabelă, dar cu pulsul aproape de 200, românii au tras o primă gură de oxigen la dubla ocazie la Surdu (62), ale cărui şuturi l-au evidenţiat pe Benito. N-a fost decît o zvîcnire, pentru că în minutul 76 Steaua n-a mai scăpat cu faţa curată la acţiunea simplă a lui Salatici, care a finalizat cu un şut în forţă din mijlocul careului.

1-0 şi finalul s-a aprins teribil. Stancu a avut calificarea în bocanc, însă a tras alături cu stîngul (83), pentru ca după 7 minute Tătăruşanu să aibă nevoie de un reflex de portar de hochei pentru a scoate şutul la scurt al lui Emeghara.

În prelungiri, tot gazdele s-au distrat cu alde Abrudan şi Geraldo, doar un imens noroc păstrînd acelaşi scor pe tabelă. La penalty-uri de departajare, Tătăşuranu a fost din nou superinspirat, a scos imperial două şuturi ale elveţienilor şi băgat Steaua în grupe. Dar după cîtă suferinţă!

Steaua pusă la zid
Grasshopper    parametru    Steaua
58%    posesie    42%
38    baloane jucate în careul advers    18
6    şuturi pe poartă    3
18    şuturi la poartă    9
10    ocazii    4

Nu a fost ofsaid!
Innocent Emeghara a fost oprit dintr-o situaţie "1 la 1" cu Tătăruşanu, după o semnalizare greşită a asistentului Ristici. Atacantul nigerian era scos din ofsaid de Abrudan (foto). Faza s-a petrecut în minutul 43 şi a fost precedată de un henţ al unui jucător al lui Grasshopper, nesemnalizat de "centralul" Mazici. Şi arbitrul, şi asistentul au făcut parte din brigada de la amicalul Turcia-România (2-0), în care gazdele au deschis scorul dintr-un penalty inventat chiar de Ristici, la un presupus fault comis de Cociş.

Interes maxim
Sînt şanse mari ca meciul Steaua - Timişoara, de duminică seara, să se dispute cu stadionul plin. Roş-albaştrii au vîndut doar ieri 2.500 de bilete pentru derby-ul de duminică seară. În total s-au comercializat deja peste 3.000 de tichete pentru jocul din runda a 6-a. La precedentul meci disputat de echipa lui Dumitrescu în Ghencea, cel cu Brăneşti, au asistat 8.300 de spectatori.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (41)
nelucu54
nelucu54  •  27 August 2010, 10:55

Castigi dolari in contul tau de paypal in fiecare zi prin munca de promovare pe internet. Detalii si inscriere pe ://nelucu54.infocash.ro. Pentru informatii suplimentare trimite e-mail la : [email protected]

10geo
10geo  •  27 August 2010, 10:38

"Abrudan-Geraldo-Dorel Stoica, axul slăbiciunii" bine zis. dorel asta zici ca vrea el sa joace prost dupa ce a plecat pitzi. imi placea de ele pana atunci dar dupa a fost un cosmar.

davaistu13
davaistu13  •  27 August 2010, 10:05

Sa nu uitam ca steaua e in constructie si nu e inca o echipa formata. Va trece mult timp pana sa se vada ceva la echipa asta, in caz ca se va vedea. As avea totusi o intrebare: Ce ati zice de faptul ca steaua sa joace un fotbal placut ochiului, sa fie pe locul 2 la finalul campionatului si in europa sa faca puncte pt romania si sa joace fotbal, asta cum s-ar numi? Dezastru?

Vezi toate comentariile (41)
Comentează