INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA - ZURICH 0-0

VIDEO Prea slabi! Prea ca în ţară! Steaua a exportat şi în Europa League jocul urât pe care îl practică în Liga 1

Muniru a fost insistent ca de obicei, dar n-a produs nimic concret
Muniru a fost insistent ca de obicei, dar n-a produs nimic concret

Articol de - Publicat vineri, 04 noiembrie 2016 00:00

Laurenţiu Reghecampf nu a găsit nici la Zurich soluţia de a aduce prima victorie a Stelei în grupe. Calificarea în primăvara europeană pare o glumă bună după evoluţiile roş-albaştrilor.

Letzigrund este o arenă care din exterior nu spune prea multe. Un gard ruginit împrejmuiește gazonul pe care Zurich trece o dată la două etape prin purgatoriul ligii secunde în care a ajuns absolut surprinzător anul trecut.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Odată ce treci de tabla ca de tanc umblat prin multe bătălii a arenei îți dai seama că rugina este pusă intenționat într-un design vintage.

De la televizor, stadionul pare unul învechit, mai ales din cauza pistei de atletism, însă interiorul este foarte calculat, în ton cu realitatea din oraș. Stadionul nu s-a umplut, însă galeria gazdelor a fost incredibilă.

Greu de spus dacă Reghe și Becali au vrut să îi inducă în eroare pe elvețieni cu povestea Golubovici- De Amorim, însă văzând cât de multe știau gazdele de aseară despre Steaua, ipoteza poate sta în picioare liniștită.

Golubovici a fost titular, iar Willie a stat unde ajunge și cu ochii închiși, în banda stângă. Mai bine că a rămas în bandă, pentru că după 20 de minute ne-a arătat cât poate din acea poziție: a trimis peste poartă din 6 metri după o centrare foarte bună a lui Popa.

Moke vs Moţi

Zurich nu a putut ataca în valuri, însă Toșca a smuls câteva zâmbete când a dat 2 "chiftele" până în corner și a ridicat câteva sprâncene printre jurnaliștii străini când a rămas ultimul fotbalist la câteva cornere ale Stelei, din postura de fundaș central.

Nici Moke nu s-a descurcat mai bine pe finalul primei părți. Probabil s-a uitat prea mult la golul lui Ozil împotriva lui Ludogoreț, doar că rolul pe care și l-a ales a fost al lui Moți! S-a dus sanie pe fenta lui Cavusevici, dar Niță a fost iar armura antiglonț a Stelei. Pe Letzigrund nu au fost surprize până la capăt, doar notificarea de la FlashScore a șocat: Villarreal - Osmanlispor 0-1.

Steaua nu arată bine și nu poate păcăli pe nimeni, cel puțin în afara țării. Combinațiile nu merg, Boldrin nu mai strălucește, nici chiar cu Zurich, o echipă de liga a doua. Meciul a fost slab, iar o fază îl poate caracteriza în puține cuvinte.

Un aut al gazdelor a fost executat tot în aut! Nivelul scădea odată cu temperatura, iar singurul de pe teren care părea puțin superior mediei a fost tot Adi Popa. Becali ar vrea să vândă și "Motoreta" la iarnă. Dacă se va întâmpla asta, este posibil să vedem o versiune și mai slabă a trupei lui Reghe.

Când găsim rezolvarea, Reghe?

În afară de Popa, aproape toți steliștii lasă impresia că joacă pe posturi improvizate și nicidecum pe pozițiile de bază. Experimentul cu De Amorim vârf desfășurat pe final l-a năucit de tot pe brazilian. După câteva sprinturi aiurea, Reghe a forțat cu Tudorie și l-a tras înapoi în bandă pe De Amorim.

Jocul Stelei seamănă cu pelicula Cubul, unde un grup de oameni încearcă să evadeze, însă fiecare rezolvare aparentă duce către o nouă serie de întrebări.

Steaua a evitat umilința de a fi învinsă de o echipă de liga a doua, însă după victoria lui Osmanlispor la Villarreal, pare mai probabil ca Golubovici să iasă golgeter în România decât ca Steaua să ajungă în primăvara europeană.

Arbitrul le-a refuzat un penalty

Steliștii puteau fi salvați de o lovitură de pedeapsă. Muniru a fost atacat din spate de Sarr, în minutul 68, și reluările au arătat că a existat un contact, arbitrul ar fi putut dicta un penalty. "Centralul" austriac a lăsat jocul să continue. Nici roș-albaștrii nu au protestat insistent, un semn că duelul Muniru-Sarr nu a fost un penalty foarte clar.

Rusescu a învins-o pe Villarreal!

Steaua e încurcată și de înfrângerea lui Villarreal acasă, cu Osmanlispor. Spaniolii au picat pe locul al doilea și vor fi motivați să câștige ultimul meci din grupă, în care îi vor întâlni pe roș-albaștri. Osmanli a condus cu 1-0, gol al camerunezului Webo.

"Submarinul" a egalat, apoi Rusescu a înscris golul decisiv în minutul 75, la două minute după ce intrase pe teren. Raul l-a înlocuit tocmai pe Webo, autorul primului gol al turcilor.

Pentru steliști urmează partide cu primele două clasate: acasă cu Osmanli și apoi la Villarreal.

Cum a comentat Reghecampf:

  • "Am avut ocazii, problema e că nu marcăm. Despre o criză nu e cazul să vorbim, e un rezultat pozitiv pentru noi. Ne-am dat seama și de calitatea unor jucători, din iarnă trebuie să facem o selecție mai bună"
  • "Cred că ar trebui să renunțăm la calculele despre calificare. În fotbal orice e posibil, dovadă că Osmanli a câștigat la Villarreal, ceea ce nu credeam că se va întâmpla"
  • "Aveam de gând să-l folosesc pe De Amorim vârf, doar că la antrenamente nu mi s-a părut potrivit pentru acea poziție, de aceea am apelat tot la Golubovici"

"Nu cred că e imposibil să ne calificăm. Încă nu-mi dau seama care e valoarea echipei, dar vom arăta sigur mai bine când va reveni Florin Tănase după accidentare. O să mai aduc vreo patru jucători și în iarnă"
Gigi Becali, patron Steaua

"Zurich mi s-a părut mai bună decât Osmanli. Noi n-avem un vârf, asta se va rezolva când va veni Alibec. Din ce avem, Tudorie e peste Golubovici, așa necopt cum e Tudorie"
Gigi Becali, patron Steaua

"Sunt mulțumit de rezultat. Steaua a jucat un pic mai bine decât noi, am suferit mai ales în prima repriză. Am fost surprinși de agresivitatea românilor, de faptul că au jucat foarte ofensiv"
Uli Forte, antrenor Zurich

"Au scăzut mult şansele, dar ne agăţăm de ele. Zurich a ajuns printr-o conjunctură în Liga a doua, dar este o echipă foarte bună"
Adi Popa, mijlocaş Steaua

Clasament grupa L

1. Osmanlispor 4 2 1 1 7-5 7
2. Villarreal 4 1 2 1 6-6 5
3. Zurich 4 1 2 1 4-4 5
4. Steaua 4 0 3 1 2-4 3

S-a jucat aseară: FC Zurich - Steaua 0-0, Villarreal - Osmanlispor 1-2
Urmează să se joace: Steaua - Osmanlispor, Zurich - Villarreal (24 noiembrie), Villarreal - Steaua, Osmanlispor - Zurich (8 decembrie).

zurich steaua 0 0

Save

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
dinamo_fcd_in_adn
dinamo_fcd_in_adn  •  04 Noiembrie 2016, 16:07

Asta este valoarea 0 a fecesebeului.... Nu trebuie să surprindă pe nimeni jocul dezastruos, al marelui (antrenor) regheblat, nu-l mai are pe neubert cu punguța, nema fotbal.....dar resursele financiare vărsate în conturile cca-ului le asigură un confortant loc unu mincinos.....fecesebe aka rușinea României și a Europei....

10204389902090161
Nicolae Cojocaru  •  04 Noiembrie 2016, 16:03

Pentru ca echipa sa mearga mai bine, ar mai fi variante de incercat. De exemplu, schimbarea lui Regekampf cu un antrenor profesionist si, nu in ultimul rand, schimbarea patronului-antrenor-manager G.Becali cu un alt om, pur si simplu...

juliusmad
juliusmad  •  04 Noiembrie 2016, 10:35
Postat de spion_kop pe 04 Noiembrie 2016, 10:15

practic a jucat fcsb, Steaua a murit demult, pe vremea cind sustineam o anumita echipa defuncta a fotbalului autohton si juca pe Ghencea se numeau vitezistii, in momentul de fata sunt miorite, turma de *** capiate, fcsbisti de joasa speta, inclusiv intelectuala. Cu alte cuvinte, identitatea pe care o cauta nu e doar in razboiul cu CSA de prin tribunale, ci si in teren, in joc.

cunoastem placa asta. noi ne-am saturat de ea, tu nu te-ai plictisist?

Vezi toate comentariile (15)
Comentează