INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  VIKTORIA PLZEN - ASTRA 1-2

VIDEO Primul gol ca stelist » Alibec a jucat superb în meciul cu Plzen: a marcat și a provocat un autogol

Alibec a mai înscris în primul meci din grupele EL, cu Austria Viena (2-3), dar și cu West Ham (1-1)
Alibec a mai înscris în primul meci din grupele EL, cu Austria Viena (2-3), dar și cu West Ham (1-1)

Articol de - Publicat vineri, 21 octombrie 2016 00:00

Alibec a fost și titular, și autorul unui gol la prima sa apariție în tricoul Astrei după ce-a parafat înțelegerea cu rivala roș-albastră. Bonus: a provocat și autogolul lui Horava.

Denis Alibec a avut nevoie de o singură fază aseară ca să demonstreze de ce Gigi Becali a plătit 1,7 milioane de euro ca să-l aducă la Steaua. În afara acțiunilor de atac, cea de la golul marcat în finalul primei reprize a fost ștampila pusă de vârful de 25 de ani pe eticheta meciului.

VIDEO: Vezi AICI golul lui Alibec și autogolul provocat!

La a doua reușită, în minutul 64, a fost vorba și de șansă, provocându-l pe Horava să devieze balonul care l-a păcălit pe portarul cehilor.

În minutul 41, cu un fundaș lipit de el, Denis a făcut un stop elegant și sigur, reluând cinic, la colțul scurt, fără șanse de portar. De-abia la celebrarea golului, apărătorul s-a dezlipit de el. A fost prima apariție a atacantului și, totodată, primele sale reușite de când a semnat cu Steaua.

Fotbalistul n-a fost folosit deloc la prima reprezentativă în dubla cu Armenia (5-0) și cu Kazahstan (0-0), a fost suspendat etapa trecută de Liga 1 pentru meciul cu Concordia (1-1).

"Am încredere totală în el, îl voi juca atât timp cât va fi apt, indiferent de echipa unde-l vor duce pașii", a spus Marius Șumudică înainte de deplasarea în Cehia. S-a ținut de cuvânt, iar Alibec a fost titular. A dat gol, drept feed-back.

S-a bucurat după el așa cum a făcut-o mereu în echipamentul Astrei. Iar colegii l-au îmbrățișat ca jucător al campioanei, ca și coechipier, chiar dacă el va merge din 2017 la rivali, la Steaua. Iar Șumi a sărbătorit și el reușita, având un strigăt de descătușare pe margine, după săptămâni de incertitudini și de griji.

La al doilea gol al partidei, la care Alibec a fost coautor, antrenorul a și zâmbit, pupându-și toți colaboratorii de pe margine.

"Alibec a demonstrat că e fotbalist cu F mare. Ce să mai zic altceva?! E cel mai bun fotbalist din România și punct"
Marius Șumudică, antrenor Astra

28de zile trecuseră de la precedentul gol într-un meci oficial al lui Alibec, când a înscris cu ASA (2-0)

4goluri și un assist a reușit Denis în acest sezon în 12 meciuri oficiale

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (11)
983732924972315
Soos Vilmos  •  21 Octombrie 2016, 16:34

In loc sa slujesti in biserica ca un bun apostol, te-ai gasit sa comentezi lucruri la care nu te pricepi.

juliusmad
juliusmad  •  21 Octombrie 2016, 12:31
Postat de vlad57 pe 21 Octombrie 2016, 10:04

Pana una alta Astra bate si face puncte pentru Romania iar Steaua in frunte cu Reghe se zbate in anonimitae. Bravo Astra!!!

Anonimitate, anonimat...care o fi? :) Alibec a facut un meci bun, nu unul superb

dinamo100
dinamo100  •  21 Octombrie 2016, 11:23

"Alibec a jucat superb..".! Eu am vazut ratand o ocazie uriasa de singur-singurel cu portarul si am mai vazut dand un gol absolut intamplator (de fapt, autogol). E drept a da si un gol, dar de-aici si pana la a spune ca "a jucat superb" e cale lunga!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează