INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BAYERN MUNCHEN

ANALIZĂ OUT din Ligă, direct în criză! Bayern, aproape de implozie, după dezastrul cu Villarreal

Bayern// Foto: IMAGO / Sven Simon
Bayern// Foto: IMAGO / Sven Simon

Articol de - Publicat miercuri, 13 aprilie 2022 09:27 / Actualizat miercuri, 13 aprilie 2022 10:23

Dezastrul lui Bayern cu Villarreal (1-1) e în egală măsură responsabilitatea jucătorilor, a antrenorilor, dar și a unei conduceri neperformante.

În returul de la Munchen, lui Villarreal i-au fost de ajuns un „autobuz” bine proptit în fața porții lui Rulli și un singur șut pe poartă pentru a o expedia pe Bayern din „sferturile” Ligii direct într-o criză fără precedent. La toate nivelurile!

Efectele COVID la Bayern

Cea sportivă se poate vedea cu ochiul liber. Deși echipa lui Unai Emery nu este una de speriat, campioana Germaniei n-a reușit decât o singură repriză cât de cât decentă, din patru. La Villarreal a scăpat ieftin cu doar un gol primit, la Munchen s-a apropiat de ceea ce a făcut-o atât de temută în ultimii ani abia la reluare. 

O posibilă explicație? Valul de COVID-19 care i-a lovit pe mai toți titularii în ianuarie a lăsat urme adânci. Majoritatea celor afectați serios, în frunte cu Kimmich, Davies, abia revenit după sechelele cu care a rămas la inimă, Thomas Muller, Gnabry și Sane, pur și simplu au înotat în 2022, oscilând între „ok” și „penibil”.

E Nagelsmann cel potrivit pentru Bayern?

Ceea ce nu scuză sincopele antrenorului Julian Nagelsmann. Dimpotrivă. Deși cunoștea foarte bine situația, tehnicianul în vârstă de 34 de ani și-a permis luxul de a juca adesea riscant, ultraofensiv. Dacă în campionat i-a ieșit, cu mici excepții (2-4 la Bochum), în Ligă i s-a înfundat în cele din urmă. 

Să accepți o asemenea înfrângere... Sincer, chiar nu știu ce să vă spun. 

- Thomas Muller, atacant Bayern

Salzburg i-a tras un semnal de alarmă, în prima manșă a „optimilor” (1-1), s-a amăgit cu acel 7-1 din retur, dar cu Villarreal n-a mai ținut. O „dublă” în care a pierdut și duelul tactic cu omologul Emery. Clar! Ieșit și din Cupa Germaniei rușinos, 0-5 cu Borussia Monchengladbach, lui Nagelsmann i-a rămas Bundesliga. 

12 eliminări în faza „sferturilor” Ligiie cota neagră la care a ajuns Bayern. Anul acesta a bifat-o pe a doua la rând

Însă fostul președinte, Uli Hoeness, a avertizat cu mai mulți ani în urmă: „La Munchen nu mai e de ajuns doar titlul”. Pusă în discuție e și noua conducere executivă. Managerului Hasan Salihamidzici i se reproșează tot mai apăsat numeroasele achiziții nereușite (Omar Richards, Sarr, Roca, Sabitzer, Choupo-Moting) sau mult prea scumpe raportat la ceea ce arată pe teren (Upamecano, 42,5 milioane euro, Lucas Hernandez, 80 de milioane!).

Fanii lui Bayern l-au chemat la raport pe Oliver Kahn

O figură modestă face inclusiv noul director executiv, Oliver Kahn (52 de ani). Pe cât de mare a fost ca portar, pe atât de mic pare ca CEO. La Adunarea Generală din decembrie, când suporterii au cerut socoteală conducerii pentru contractul cu Qatarul, „Ollie” a preferat să tacă în loc să lămurească lucrurile. 

30 de milioane de euroa pierdut Bayern, din premii UEFA și Market Pool, urmare a eliminării din „sferturi”

Iar marți, când i s-au cerut explicații pentru tărăgănarea negocierilor de prelungire a contractelor lui Neuer, Muller, Gnabry și, mai ales, Lewandowski, toate scadente în 2023, a stârnit confuzie. În ceea ce-l privește pe Lewa, mai întâi a declarat că polonezul va rămâne sigur și sezonul următor. După care, a spus ceva ce poate fi interpretat ca „nu pot oferi nicio garanție că așa va fi”.

Calificarea am pierdut-o în prima manșă. Dar nu mi-e teamă de ceea ce mă așteaptă. Sunt lucruri mult mai grave care se pot întâmpla. 

- Julian Nagelsmann, antrenor Bayern

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Minunea de la Munchen! Villarreal elimină colosul Bayern și se califică în semifinalele UCL

Benzema dă din nou ora exactă și o salvează pe Real Madrid! Campioana Europei e OUT din Ligă

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
ripensistu
ripensistu  •  13 Aprilie 2022, 16:58

M-am saturat de cocalarii aia de buyern, sa mai faca performanta si alta echipa din Germania, mereu numai ei numai ei, nu se mai poate, trebuie sa existe democratie si in fotbal.

luciann
luciann  •  13 Aprilie 2022, 12:02
Postat de mogpharau pe 13 Aprilie 2022, 11:28

mda, sarr, choupo, roca si sabitzer nu au ce cauta la bayern. pana si tavi e mai bun... gluma de-o parte: daca pleace lewa, va fi greu. nu au (alt) atacant deocamdata. schick (leverkusen) pare o solutie buna. problema e la sistem: 4-3-3 unde joaca kimmich unde goretzka...?

Daca pleaca Lewa, vine...Haaland!:)

toss
toss  •  13 Aprilie 2022, 11:49

Bai da ce criza....la dracu...sunt satul de Bayern , an de an, in semifinale sau finala. A venit randul si altor echipe...si ce criza daca in proportie de 75% a fost aceasi echipa care batea Barca cu 8-2? Pur si simplu nu au s-au calificat. Acum e o tragedie si jurnalistii sa grabesc sa disece pierderea calificarii. Antrenorul e perfect pentru Bayern. Sa mai stea vre-o 10 ani la ei...macar asa mai ia Liga si alta echipa.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează