INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  DELEGARE

Premieră pentru un arbitru român în Europa » Sebastian Colţescu a condus primul său meci în Liga Campionilor!

Articol de GSP - Publicat joi, 16 iulie 2015 11:21

În faţa a 30.000 de spectatori, Sebastian Colţescu a arbitrat fără greşeală partida dintre Qarabag (Azerbaidjan) şi Rudar Pljevlja (Muntenegru), scor 0-0.

La finalul meciului acesta a fost felicitat pentru prestația sa de către observatorul delegat de UEFA, ucraineanul Vladimir Petrov .

"Centralul" de 38 ani a fost avut în spate o întreagă brigadă românescă, formată din asistenţii Radu Ghinguleac şi Mircea Grigoriu, alături de arbitrul de rezervă Cătălin Găman. Arbitru pe lista FIFA din 2006, Colţescu a condus primul său meci în Champions League!

În trecut, Colţescu a mai fost delegat la partide în care au mai fost implicate echipe din Azerbaidjan: FC Qarabag - Twente Enschede 0-0, pe 27 august 2009, în play-off-ul Europa League, dar şi la Azerbaidjan - Turcia 1-0, pe 12 octombrie 2010, în preliminariile CE.

Arbitrii români de pe lista FIFA

Numele arbitrului Arbitru internaținal din anul
Marius AVRAM    2010
Cristian BALAJ    2003
Sebastian COLŢESCU    2006
Ovidiu HAŢEGAN    2008
Istvan KOVACS   2010
Radu PETRESCU    2012
Alexandru TUDOR    2001

Radu Petrescu în Europa League

După ce-a condus Supercupa României de la Constanţa dintre Steaua şi ASA Tg. Mureş, Petrescu a primit și el o delegare din partea UEFA la un meci din Europa. "Centralul" de 33 de ani va arbitra în această seară partida dintre Cukaricki (Serbia) şi Qabala (Azerbaijan), din turul 2 preliminar al Europa League. Petrescu va fi ajutat de Ovidiu Artene şi Vladimir Urzică, al patrulea oficial fiind Marcel Bîrsan.

La formaţia azeră evoluează în prezent şi fostul jucător al Astrei, George Florescu. 

Citește și:

Patronul lui Sepsi a confirmat oferta pentru Marius Ștefănescu: „Ar fi extraordinar”
Superliga
Patronul lui Sepsi a confirmat oferta pentru Marius Ștefănescu: „Ar fi extraordinar”
Planul lui Dan Șucu pentru sezonul viitor: a doua decizie importantă, după angajarea lui Lennon » Ce NU vrea să se mai întâmple la Rapid
Superliga
Planul lui Dan Șucu pentru sezonul viitor: a doua decizie importantă, după angajarea lui Lennon » Ce NU vrea să se mai întâmple la Rapid
Budapest sau Bucharest? Sigur n-ați greșit?  » UEFA a anunțat orașele următoarelor două finale Champions League și Europa League
Europa League
Budapest sau Bucharest? Sigur n-ați greșit? » UEFA a anunțat orașele următoarelor două finale Champions League și Europa League

Ironia sorții » Fostul jucător de la FCSB, la un pas să semneze chiar cu echipa care l-a retrogradat!

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (3)
f111
f111  •  16 Iulie 2015, 13:54

Baaa,*** să arbitreze în liga e de neconceput!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

adicn
adicn  •  16 Iulie 2015, 12:41

Aoleu Doamne...cel puțin 3 n-au ce căuta în Europa după ce au făcut pe la noi prin liga 1: ungurul, petrescu și.. da, colțescu!

nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  16 Iulie 2015, 12:18

la noi este puscarie iar in europa sfant... il astept si pe genialul radu petrescu!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează