INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  MANCHESTER CITY - INTER 1-0

Rodri, eroul atipic! Preferă munca „de jos” luminii reflectoarelor și vânează trofee

Rodri, eroul atipic de la Manchester City. Foto: Imago Images
Rodri, eroul atipic de la Manchester City. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 11 iunie 2023 12:04 / Actualizat duminica, 11 iunie 2023 14:10

Mijlocașul lui Manchester City, Rodri (26 de ani), autorul golului victoriei în finala cu Inter (1-0), se definește ca fiind „o persoană normală, cu picioarele pe pământ”. Nu-i place în lumina reflectoarelor, n-are cont pe rețelele de socializare, tatuaje și nici cercei în urechi. Dar adoră să câștige titluri.

Rodri a intrat în istorie, sâmbătă, cu golul victoriei lui Manchester City în finala de la Istanbul, contra lui Inter. Internaționalul spaniol asigură însă că este „doar un moment”.

Lionel Messi vs. Erling Haaland pentru Balonul de Aur 2023 » Cum arată cifrele celor doi + Cine e favorit la pariuri
BALONUL DE AUR
Lionel Messi vs. Erling Haaland pentru Balonul de Aur 2023 » Cum arată cifrele celor doi + Cine e favorit la pariuri

Rodri: „Studiam atent jocul lui Sergio Busquets”

Nu-i genul căruia să-i placă în lumina reflectoarelor. E tipul jucătorului practic. Preferă trofeele! El însuși se definește drept „o persoană normală, cu picioarele pe pământ”. Și chiar se poartă ca atare.

Conduce un Mercedes, pentru că asta-i mașina de serviciu pe care i-a dat-o clubul. Dar înainte deținea un Opel Corsa cumpărat la mâna a doua. „Iar în timp ce alții erau încântați de Barcelona lui Messi, Xavi și Iniesta, eu studiam foarte atent jocul lui Busquets”, dezvăluie mijlocașul adus de Pep Guardiola, în 2019, de la Atletico Madrid.

80 de milioane de euroeste cota de piață a lui Rodri pe transfermarkt.de

Pep Guardiola: „Rodri le face viața ușoară coechipierilor”

Rodri, pe numele întreg Rodrigo Hernandez Cascante, n-are cont pe rețelele de socializare, nici tatuaje. Nu poartă cercei. 

E jucătorul care dă echilibru echipei. Se apără, recuperează baloane și joacă aproape mereu dintr-o atingere. Este pe teren pentru a le face viața mai ușoară coechipierilor”, îl descrie antrenorul lui Manchester City.

2 goluria înscris Rodri pentru manchester City în acest sezon de Ligă: unul în manșa-tur a „sfertului” cu Bayern (3-0), celălalt în finala cu Inter

Gafa de 20 de milioane a șefilor lui Atletico Madrid

Când era la juniorii lui Atletico, șefii i-au pus eticheta greșită: „E prea fragil pentru un pivot”. Și l-au cedat în 2013 lui Villarreal. Gafa comisă i-a costat 20 de milioane de euro, în 2018, pentru a-l readuce la Madrid!

Un an mai târziu și-au recuperat însă banii, ba chiar mai mult decât atât. City le-a achitat clauza de 73 de milioane de euro și l-a transferat pe Rodri pe Etihad. Unde face ce știe el mai bine: munca „de jos” și înșiră trofeele. Opt deja în tricoul „cetățenilor”!

41 de selecțiiși un gol a bifat Rodri în tricoul naționalei Spaniei

Citește și:

Eroul lui Manchester City dezvăluie la ce s-a gândit la faza golului: „Inițial am vrut să trag în forță”

Pep Guardiola a intrat definitiv în istoria fotbalului » Primul antrenor care reușește așa ceva

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează