INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PSG - BARCELONA 4-0

VIDEO&FOTO Fără Zlatan, PSG e o mare echipă! Trupa lui Unai Emery a oferit cel mai frumos spectacol în era qatariană: 4-0 cu Barcelona

Roș-albaștri în aer. Marți, doar ei au jucat în Parc des Princes! //  FOTO Guliver/GettyImages +5   FOTO
Roș-albaștri în aer. Marți, doar ei au jucat în Parc des Princes! // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 16 februarie 2017 00:00

Fotbal total parizian. Cel mai frumos spectacol făcut de roș-albaștri în era qatariană. Acum, după plecarea lui Ibrahimovici. "Adevărata Barça a fost PSG", a comentat în Le Parisien antrenorul francez Raynald Denoueix.

De șase ani visează qatarienii o asemenea echipă! Nu o aveau, pentru că era Zlatan. El domina vestiarul și controla fiecare mișcare din iarbă. Devenise farul Parisului, și întreg jocul îi era dedicat lui. PSG însemna el plus ceilalți. 1+10. Niciodată 11, niciodată o echipă. Nici cu Ancelotti, nici cu Blanc antrenor.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

A fost nevoie să plece Ibrahimovici pentru ca Parc des Princes să vadă în sfârșit culorile roș-albastre unite. 11 luptând împreună și toți câștigând. Nu 1+10! Creatorul din umbră: Unai Emery. Datorită lui, PSG a pulverizat Barcelona într-un meci de pe altă planetă. Fotbal total.

"11 războinici și 45.000 de soldați"

Ultrașii au observat schimbarea. "Jucați ca niște războinici, soldații sunt în spatele vostru", scria pe un banner afișat la tribuna Auteuil. "Împreună, suntem invincibili! Armata noastră va câștiga bătălia". Și răspunsul a venit imediat. Din primul minut, campioana Franței a avut tot ce voia Unai Emery.

Un colectiv solidar. Toți atacă, toți se apără. Intensitate, agresivitate, presing 4x4, recuperări și joc proiectat instantaneu spre careul advers. Ultrarapid, din câteva pase, ca un TGV. Permanent în superioritate, cu fundașii laterali transformați în extreme, mereu apariții-surpriză pe ultimii metri. Iar în față, în apropierea porții, precizie chirurgicală. Verticalizare, gol! Patru goluri cu Barcelona!

MSN nici n-a existat!

Catalanii au fost anihilați. Lăsați fără aer! Messi, Suarez, Neymar, unicul MSN, izolat și sufocat. Și oaspeții au recunoscut asta. "Aici nu a câștigat atitudinea, ci fotbalul. Parizienii ne-au devastat. Fizic, tehnic și mai ales tactic, ei au fost mai buni", e convins Busquets.

Nu o spune clar, dar asta sugerează: PSG a jucat singură. "Adevărata Barça a fost PSG", a conchis antrenorul francez Raynald Denoueix. Echipa mai bună, cu un antrenor mai bun. Unai, care avea doar o victorie în 23 de confruntări cu Barcelona, l-a umilit pe Luis Enrique. O lecție de strategie.

La sfârșit, Ángel Di María, renăscut în Parc des Princes, a anunțat fericit: "Eliminăm Barcelona și jucăm finala!". Cu un asemenea ritm, PSG chiar va juca finala. Și o va câștiga.

Messi: 18 mingi pierdute, 0 mingi jucate în careu

Joc foarte slab al lui Messi. Epuizat, el fiind unicul blaugrana cu 13 meciuri în ultimele 40 de zile, a pierdut 18 dueluri (de la greșeala lui a declanșat Parisul cursa de 2-0) și nu a reușit să atingă mingea nici măcar o dată în careul advers. A avut un singur dribling bun. Barcelona, numai un șut pe poartă, a alergat cu 8 kilometri mai puțin decât PSG.

S-a certat cu un ziarist. La vară, adio Lucho!

Luis Enrique nu s-a putut stăpâni la sfârșit. La flash-interviu, antrenorul s-a enervat în fața tirului dur de întrebări, ridicând vocea în discuția cu Jordi Grau, reporter TV3: "Eu sunt responsabil de eșec, accept. Dar vreau să fiu tratat frumos și la înfrângeri, nu doar după victorii. Sper să folosiți acest ton și când câștigăm. Pentru că eu sunt «vinovat» și când învingem, corect?".

Presa spaniolă nu l-a iertat. "Ce are nevoie acum Barça? Să redevină Barça! Luis Enrique o îndepărtează de stilul său", a comentat Marca. Iar Sport vorbește de "naufragiul unei echipe fără antrenor". Aproape sigur, Lucho nu va mai rămâne la vară. Și catalanii l-ar vrea în locul lui pe Sampaoli, de la Sevilla. Valverde (Bilbao) este și el pe listă.

Finala cu Steaua, în Top 10 dezastre ale Barçei!

Barcelona e pe marginea prăpastiei. Ar fi eliminată pentru prima oara în "optimile" Ligii după zece ani, de la 1-2 (a) și 1-0 (d) cu Liverpool în 2006-2007, când antrenor era Frank Rijkaard.

Cotidianul Marca a inclus acest 0-4 din Parc des Princes printre cele mai mari 10 dezastre blaugrana în Europa. Nu lipsește acel 0-2 la penaltyuri în fața Stelei, în finala CCE din 1986, alături de 0-4 cu Milan în ultimul act din 1994.

"Talent, muncă, solidaritate, iată ce am avut noi azi! Sunt fericit, dar rămân prudent. Satisfacția unui antrenor e efemeră. Urmează nouăzeci de minute de suferință"
Unai Emery, antrenor PSG

"A fost un meci catastrofal! Eu sunt singurul vinovat. Nu desființați jucatorii Barcelonei, tot ei ne-au oferit bucurii incredibile"
Luis Enrique, antrenor Barcelona

"Cît timp există unu la sută șanse, avem 99 la sută încredere"
Neymar, atacant Barcelona

100%este procentul echipelor calificate în cupele europene după 4-0 în tur, din sezonul 1970-1971

235de pariori francezi au mizat pe scor exact 4-0 marți (cota 100), câștigând în total 96.100 de euro

4-0a fost scorul cu care a pierdut Barcelona și la Munchen, în fața lui Bayern, în semifinala Ligii 2012-2013 (eșec și pe Camp Nou, 0-3)

Cifrele meciului

PSG Parametru Barcelona
10 Șuturi pe poartă 1
43% Posesie 57%
46 Recuperări 36
33 Atacuri periculoase 33
112,1 Kilometri alergați 104
0 Ofsaiduri 3

Ce spun ziarele de sport din lume » PSG: "Magic!" / Barça: "Sinistru"

L'EQUIPE
"Prodigios. Extraordinară demonstrație de fotbal. PSG a pulverizat Barça într-o seară magnifică"

SPORT
"Asta nu este Barça. A suferit o umilință istorică. O echipă fără suflet, o echipă de nerecunoscut"

MARCA
"Emery a distrus Barça. Parisul a depășit-o total. Marți, n-am văzut nici M, nici S, nici N. Nimic!"

AUJOURD'HUI
"Magic! PSG a torpilat armada catalană. A fost meciul perfect, un vis frumos într-un Parc fantastic"

MUNDO DEPORTIVO
"Dezastru. Barça a fost rănită de moarte. Nici joc, nici spirit. Incontestabilă superioritatea pariziană"

AS
"Sinistru total. Barcelona nu a pierdut doar un meci, și-a pierdut busola. Tristă plimbare la Paris"

PARIS SG - BARCELONA    4-0

  • Marcatori: Di María 18, 55, Draxler 40, Cavani 71
  • A arbitrat Szymon Marciniak (Polonia)
  • Returul se joacă pe 8 martie.

PSG: Trapp - Meunier, Marquinhos, Kimpembe, Kurzawa - Verratti (70 Nkunku), Rabiot, Matuidi - Di María (61 Lucas), Cavani, Draxler (86 Pastore). Antrenor: U. Emery

BARCELONA: Ter Stegen - Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Jordi Alba - André Gomes (58 Rafinha), Busquets, Iniesta (73 Rakitici) - Messi, L. Suárez, Neymar. Antrenor: L. Enrique

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
vladutz13
vladutz13  •  16 Februarie 2017, 12:27

Sa pui in carca lui Ibrahimovici diferenta de evolutie este ridicola... si ce daca jocul era croit pentru el?? El statea in careu, nu din cauza lui nu performau mijlocul sau apararea. Diferenta este antrenorul...

gica.paunescu
gica.paunescu  •  16 Februarie 2017, 10:25

Daca-si ,, conserva'' stilul din meciul de-aseara( 70%, cel putin), si-n restul meciurilor de disputat, PSG poate ajunge pina-n finala CL. Insa daca nu trece de ,,dubla'' cu Barca, rezultatul de marti seara va ramine doar ca un plus in palmares . Nu uit ca a existat un rezultat de 1-4 in tur, Deportivo-Milan ( acum vreo 10-12 ani ), iar returul a fost de 4-0, spaniolii mergand mai departe. Si Deportivo n-a avut niciodata forta Barcei. Imi doresc un meci retur cu prelungiri, castige cine-o putea, insa va fi cu siguranta o disputa adevarata. Inteleg retinerea lui Emery de-a zice,, gata , suntem in sferturi '' ( nici el nu s-ar fi asteptat la o victorie de peste 2 goluri diferenta, fara gol primit ). Ii doresc sa mearga mai departe, a venit vremea si-a lui ca antrenor, cat si-a lui PSG ca echipa. Allez !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează