INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  STEAUA

Vor afară, dar să vorbească româneşte! :D Jumătate din lotul Stelei a informat UEFA că nu cunoaşte nici o limbă străină

Tănase se află printre jucătorii care vorbesc doar limba română.
Tănase se află printre jucătorii care vorbesc doar limba română.

Articol de - Publicat joi, 24 octombrie 2013 00:00 / Actualizat joi, 24 octombrie 2013 09:32

UEFA le-a cerut steliştilor să specifice în ce limbă pot fi abordaţi pentru interviuri.

Jucătorii Stelei visează să se transfere în străinătate, în campionate mai tari şi mai bogate, dar majoritatea ar avea probleme să se adapteze acolo. Explicaţia: aproape jumătate din lotul lui Reghe a informat UEFA că nu poate vorbi decît în limba română la interviurile de după partidele din Champions League!

Printre necunoscătorii vreunei limbi de circulaţie internaţională sînt fotbalişti importanţi, care chiar au şanse să fie vînduţi, precum Tănase, Stanciu, Pintilii.

Nici puştiul Cojocaru, portarul de 18 ani pe care MM îl consideră "cel mai talentat tînăr goalkeeper român", nu poate comunica altfel decît în română, deşi el s-a aflat la un moment dat în teste la Liverpool. "Cormoranii" au renunţat să-l achiziţioneze după ce l-au probat cîteva zile la antrenamentele lor.

Poligloţii echipei sînt Reghecampf şi Szukala. Antrenorul şi fundaşul lui favorit vorbesc română, germană şi engleză, iar Szukala mai ştie şi polonă, limba lui maternă. Ambii au jucat în Germania în trecut.

Latovlevici ştie română, sîrbă şi engleză, iar Prepeliţă e un caz special. Mijlocaşul a învăţat limba italiană cîtă vreme s-a aflat la Bologna pentru recuperare după accidentări. Prepeliţă e printre jucătorii din lot cei mai apropiaţi de Piovaccari, graţie posibilităţii de comunicare cu golgeterul peninsular.

7 stelişti se descurcă doar în limba română: Tănase, Stanciu, Pintilii, Ad. Cristea, I. Neagu, Fl. Niţă, Cojocaru

În ce limbi pot vorbi ceilalţi stelişti
Federico Piovaccari: italiană
Leandro Tatu: portugheză
Fernando Varela: portugheză
Alexandru Bourceanu: română, engleză
Ciprian Tătătuşanu: română, engleză
Alexandru Chipciu: română, engleză
Florin Gardoş: română, engleză
Adrian Popa: română, engleză
Gabriel Iancu: română, engleză
Paul Pîrvulescu: română, engleză
Andrei Prepeliţă: română, italiană
Lucian Filip: română, engleză
Pantelis Kapetanos: greacă, română
Daniel Georgievski: macedoneană, engleză
Iasmin Latovlevici: română, engleză, sîrbă
Lukasz Szukala: română, engleză, germană, polonă
Laurenţiu Reghecampf: română, germană, engleză

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (25)
lumpy666
lumpy666  •  25 Octombrie 2013, 21:53

CE SI SA MAI ZIC SI EU: "ANALFABETI" ca si de fapt MAREA MAJORITATE A TARII!!!! -CORECT SPUS: pt ca stii sa dai buna ziua,seara si sa ceri un pahar de apa NU INSEAMNA CA VORBESTI INTR-O LIMBA STRAINA dar din pacate astea sunt "CRITERIILE DE SELECTIE IN TARA din cauza PCR-ui PLUS: CIOCANUL-SECERA" dar daca ajungi afara i-si dai seama ce inseamna limbile straine:ENGLEZA,GERMANA,FRANCEZA..... "ADEVARATA"!!! -Ori si cine poate sa treaca ca e POLIGLOT in ROMANIA IN CV-uri!!!! -VA ROG SA NU STERGETI MESAJUL MEU CUM A-TI MAI FACUT DE NENUMERATE ORI!!!! -MULTUMESC ANTICIPAT:I`am just one fan of the sport / Je suis juste une admirateur de sport!!! ALLES GUTE UNT NA

conasu_boeru
conasu_boeru  •  24 Octombrie 2013, 19:52

Pe Kapetanos l-am auzit si in engleza... ma indoiesc de Prepelita ca ar sti italiana si..romana, de Popa la fel ! Probabil daca stiu ...buna ziua , multumesc si la revedere, si-au trecut o limba straina ! Puteau sa treaca si bulgara....

adrian.84.
adrian.84.  •  24 Octombrie 2013, 11:36
Postat de caminero pe 24 Octombrie 2013, 11:33

Poi vor şi ăia de la UEFA să le ia interviuri, să le publice pe site-ul lor, uefa.com. Normal că i-a întrebat pe fiecare:"Bă, tu în ce limbă vrei să dialogăm?!?"..

pt. cei de la dinamo au un caine translator , in caz de nevoie , desi stim cu totii ca nu va fi folosit vreodata ...............

Vezi toate comentariile (25)
Comentează