INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  INTER MILANO

Coşmarul apărătorului de la Inter continuă » Va fi din nou operat Chivu?

Articol de - Publicat miercuri, 03 octombrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 02 octombrie 2012 23:28

Medicii au stabilit că problema nu e degetul operat în august, ci fascia plantară, ligamentul care-l uneşte cu călcîiul


La exact două luni de la microfractura suferită la degetul doi al piciorului drept, în preliminariile Europa League, cu Hajduk Split, Cristi Chivu a aflat că e posibil să fie supus unei noi operaţii. De vină e graba de a reintra la Inter, la insistenţele antrenorului Stramaccioni, ce-l consideră playmakerul defensivei nerazzurra.

A forţat la încălzirea dinaintea meciului cu Chievo, disputat miercurea trecută, dar n-a rezistat. A acuzat dureri la picior, Stramaccioni le-a spus jurnaliştilor că e vorba de "probleme musculare", însă adevărul era cu totul altul. Nici degetul operat la începutul lui august nu-i de vină, cum speculau ziarele italiene, ci o inflamaţie a fasciei plantare, ligamentul care leagă metatarsianul corespunzător acestuia de călcîi.

Chivu şi-a reluat ulterior pregătirile, la un nivel considerabil scăzut, combinîndu-le şi cu un tratament de recuperare. Noul său obiectiv: o revenire în derby-ul cu AC Milan din 7 octombrie. Dar inflamaţia n-a dispărut şi Cristi a ajuns iar pe mîna medicilor, care nu exclud o nouă intervenţie chirurgicală.

45 de minute a prins Chivu în cele 11 partide oficiale pe care Inter le-a avut în acest sezon în Serie A şi Europa League

61 de zile sînt de cînd fundaşul român n-a mai evoluat la Inter

"Îmi pare rău pentru Cristian şi pentru Inter. Credeam că acel coşmar s-a terminat. În cazul său, poate fi vorba de o nouă operaţie"
Massimo Moratti, patron Inter Milano

"Cristian e un fundaş de mare valoare. Un central de mare calibru, păcat că fizicul l-a blocat periodic!"
Christian Panucci, fost coechipier al românului la Roma

O bandă de ţesut
Fascia plantară este o bandă de ţesut (ligament) ce uneşte călcîiul cu degetele şi formează arcul piciorului. În cazul în care fascia este în tensiune, ea poate prezenta mici rupturi. Din cauza acestor rupturi, fascia devine mai puţin rezistentă, edematiată, inflamată şi provoacă durere la mers sau în repaus. Inflamaţia fasciei plantare, denumită fasceită plantară, este destul de frecventă la adulţi. De asemenea, poate apărea la tineri atleţi sau militari.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează