INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  UCRAINA

Mircea Lucescu, griji încă din start în Ucraina » Dinamo Kiev a câștigat clar, dar a jucat slab!

Mircea Lucescu a avut emoții la meciul cu Minai // Foto: Imago
Mircea Lucescu a avut emoții la meciul cu Minai // Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 30 iulie 2023 19:04 / Actualizat duminica, 30 iulie 2023 19:19

Locul 4 sezonul trecut, Dinamo Kiev a învins cu 4-1 în prima etapă pe Minai. Jocul nu a funcționat, însă, într-un un meci în care echipa lui Mircea Lucescu a fost condusă încă din minutul 3 și s-a desprins de-abia spre final, marcând de două ori în ultimele șapte minute.

După un sezon extrem de dificil, 2022-2023, cu multe călătorii obositoare din cauza războiului, un an încheiat pe locul 4 în campionat, Mircea Lucescu a pornit astăzi altă stagiune în Ucraina, la Dinamo Kiev. Tot fără spectatori.

Mircea Lucescu împlinește astăzi 78 de ani » Ce i-au urat Dinamo, Rapid și Dinamo Kiev
ANIVERSARE
Mircea Lucescu împlinește astăzi 78 de ani » Ce i-au urat Dinamo, Rapid și Dinamo Kiev

Iubitul fiicei președintelui Igor Surkis a gafat chiar la debut

Antrenorul, care a împlinit sâmbătă 78 de ani, nu a avut deloc un start ușor, chiar dacă adversarul Minai nu părea deloc periculos. Luce a început în primul „11" cu Yarmolenko (căpitanul naționalei, 33 de ani, venit liber de contract), cum era de așteptat, dar a luat o decizie surprinzătoare.

L-a titularizat în centrul apărării pe debutantul Kristian Bilovar, 22 de ani, internațional ucrainean de juniori (născut în Ungaria), dar împrumutat până acum de Dinamo la Desna, Cernomoreț și AEL Limassol.

Și noul stoper, despre care presa kieveană a scris că este fiul unui procuror și iubitul fiicei lui Igor Surkis (președintele și patronul clubului), a greșit de două ori în primele trei minute. La a doua sa gafă, oaspeții au deschis scorul pe stadionul "Valeri Lobanovski" (0-1, gol Vitenchuk).

Jucătorii lui Mircea Lucescu au întors scorul în trei minute. Apoi, stoper eliminat!

Alb-albaștrii și-au revenit, Vanat reușind „dubla” în trei minute (27-30) și întorcând scorul (2-1), dar grijile lui Lucescu nu s-au terminat. Imediat (32), Popov, celălalt fundaș central al gazdelor, a fost eliminat după ce a lovit un rival cu piciorul în piept.

A rezistat însă în inferioritate. Și, după pauză, s-a refăcut echilibrul numeric. Yarmolenko a scăpat singur spre poartă și a fost faultat de Bandura, goalkeeperul lui Minai, eliminat (56).

Echipa lui Mircea Lucescu s-a desprins doar spre final

Rămași zece la zece, jucătorii lui Lucescu nu s-au putut distanța până spre final. Minai a fost de două ori aproape de egalare în repriza secundă.

În minutul 86, Dinamo a primit un penalty, transformat de Buyalskyi (87, 3-1). Iar în prelungiri (90+3), Karavaev a făcut 4-1 cu un șut din interiorul careului.

Citește și alte știri despre stranieri:

Jucătorul român ajuns în Serie A, zero șanse » Antrenorul a confirmat: „E al treilea pe post”

Dennis Man, criticat în Italia după amicalul Parmei: „Inconsistent. Parcă îl revedem pe pe jucătorul din sezonul trecut”

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează