INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ANGLIA

Finala Cupei Angliei va fi ultimul meci al lui Pantilimon la ”cetăţeni”: ”Bye, bye, City!”

Pantilimon e în vizorul Fiorentinei şi a lui Arsenal.
Pantilimon e în vizorul Fiorentinei şi a lui Arsenal.

Articol de - Publicat vineri, 10 mai 2013 00:00 / Actualizat joi, 09 mai 2013 21:30

Portarul naţionalei a decis să plece la o echipă unde să joace mai mult şi la insistenţele lui Piţurcă. Împrumut sau definitiv. De el s-au interesat deja Arsenal şi Fiorentina.

Costel Pantilimon s-a decis. Dacă managerul Roberto Mancini îşi ţine promisiunea şi-l titularizează, atunci finala Cupei Angliei, mîine, cu Wigan (19:15, sport.ro), va fi ultima sa apariţie între buturile lui Man. City.

"Stafful şi coechipierii ştiu deja că la finele sezonului vreau să plec", le-a mărturisit "tricolorul" jurnaliştilor englezi: "Pur şi simplu îmi doresc să apăr mai des. Sînt tînăr, n-am 35 de ani ca să mă gîndesc la finalul carierei".

"Panti", 26 de ani, a dezvăluit că insistenţele selecţionerului Victor Piţurcă au cîntărit greu în luarea hotărîrii: "De fiecare dată cînd vorbesc cu el îmi spune «Te rog, încearcă să joci mai mult!»".

Dar cum n-a reuşit să-i ia faţa titularului Joe Hart, a trebuit să se mulţumească timp de doi ani cu apariţii meteorice în Cupa Angliei şi în Cupa Ligii Angliei. Şi nu mai vrea. E gata să accepte inclusiv un împrumut, dacă asta înseamnă mai multe meciuri în picioare.

Arsenal şi Fiorentina şi-au arătat deja interesul. Dar "Mancini mi-a spus să am răbdare pînă la sfîrşitul sezonului şi atunci vom lua împreună o decizie".

"Mă simt bine la City, dar vreau să joc mai mult. Plecarea e un pas important atît pentru cariera mea, cît şi pentru echipa naţională" (Costel Pantilimon)

3 ani mai are contract Panti cu City, care l-a luat de la Timişoara în 2011, mai întîi împrumut, apoi definitiv

16 ani sînt de la ultima apariţie a unui român în finala Cupei Angliei. Precedentul a fost Dan Petrescu, în 1997, cu Chelsea: 2-0 contra lui Middlesbrough

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (2)
zkirchmaier
zkirchmaier  •  12 Mai 2013, 01:52

Am ramas surprins de atitudinea lui Mancini, Pantilimon a aparat excelent in meciurile de pana acum... E normal ca vrea sa plece acum: salariul lui e cel mai mic de la city si nici nu are sanse in fata lui Hart. Succes,Pantilimon!

putregaiu
putregaiu  •  10 Mai 2013, 08:18

du-te la Arsenal Pantilimoane... fa orice dar ramai macar in Anglia

Vezi toate comentariile (2)
Comentează