INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  OLANDA

Jan Willem van Dop, preşedintele lui Utrecht: "Operaţia lui Neşu acum începe"

Pe stadionul Galgenwaard din Utrecht nu lipseşte bannerul tricolor alături de imaginea lui Mihai Neşu Foto: Gabriel Berceanu (Utrecht)
Pe stadionul Galgenwaard din Utrecht nu lipseşte bannerul tricolor alături de imaginea lui Mihai Neşu Foto: Gabriel Berceanu (Utrecht)

Articol de GSP - Publicat joi, 12 mai 2011 00:00 / Actualizat joi, 12 mai 2011 11:23

Preşedintele lui FC Utrecht suferă teribil de cîteva zile: "Mihai e practic copilul meu, eu l-am adus de la Steaua"

Preşedintele lui FC Utrecht, Jan Willem van Dop, este omul care l-a adus pe Neşu în Olanda, în anul 2008. La intrarea în club, păşeşte îngîndurat şi simt că doar faptul că am venit din România îl poate scoate cîteva secunde din negura de frămîntări.

"Îl vom ajuta cu orice!"

- Domnule preşedinte, ce nu se ştie despre starea lui Mihai Neşu acum?
- Nu se ştiu spitalul în care se află şi doctorul care l-a operat, opinia publică şi chiar mulţi din club nu cunosc asta. Familia a insistat şi are dreptate: le respectăm liniştea şi recuperarea. Dar vorbesc o dată la cîteva ore cu soţia lui Mihai, care e cu el. Îi vom ajuta cu absolut orice! (ridică prima oară ochii din pămînt)

- Informaţia e că operaţia a fost un succes. Ce înseamnă asta de fapt?
- Asta nu spune nimic, dar a fost un succes pentru că s-a evitat un moment critic. Mihai s-a stabilizat, dar practic operaţia adevărată acum începe.

"Nu mă mai gîndesc la fotbal"

- Duminică jucaţi acasă, în ultima etapă din campionat, cu Alkmaar. Cum se simt colegii lui Neşu?
- Cum nu i-am văzut niciodată. Suferă toţi, sînt la pămînt, dar poate de aici vor căpăta putere. Din acest caz şocant.

- De cîte ori v-aţi gîndit la fotbal, de ieri şi pînă acum?
- Deloc. Absolut deloc! Există lucruri mult mai importante decît acest sport frumos care e fotbalul.

"Mihai, luptătorul total"

- Cum este relaţia dumneavoastră cu Mihai Neşu?
- (Surîde scurt) E practic copilul meu! Eu l-am monitorizat cînd juca la Steaua, eu l-am adus aici. Îl preţuiesc mult şi ştiu că merită asta.

- Care e cea mai mare calitate a lui?
- Cum care? Mentalitatea! Mihai e luptătorul total, iar acum trebuie să-mi demonstreze, a mia oară, dar poate în cel mai important moment, că este cum îl ştiu.

Fanii îl iubesc: un steag tricolor cu chipul lui Neşu
Suporterii lui Utrecht ţin enorm la Mihai şi îi pregătesc un mesaj special de susţinere la ultimul meci de campionat, cu AZ Alkmaar, duminică. Oscar van Werten, liderul galeriei alb-roşiilor, a anunţat că fanii au luat legătura cu ambasada României în Olanda pentru a-i ajuta să facă un steag tricolor uriaş, pe mijlocul căruia să imprime chipul lui Neşu. Iar steagul să fie desfăşurat pe o tribună întreagă. În timpul partidei, susţinătorii lui Utrecht vor flutura fulare tricolore.

Precedente: Grădinaru a murit după fractura la coloană
Sportul românesc a fost zguduit anul trecut de cazul rugbystului Alexandru Grădinaru (19 ani) de la Arad, care a suferit o fractură la coloana cervicală. Imobilizat la pat, el a decedat după trei luni în spital, din cauza unei infecţii pulmonare. Alte două cazuri, nu la fel de tragice, sînt cele ale gimnastei Andreea Chelaru şi al rugbystului George Baltă, care la 14, respectiv 20 de ani, au suferit accidentări similare aceleia a lui Neşu şi au rămas imobilizaţi în scaunul cu rotile.

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (9)
brod
brod  •  13 Mai 2011, 11:22

ziarişti, sau ciocli? mai curând... aşa încurajaţi familia, aducându-i aminte (spre binele public, desigur!) de cazurile nefericite în situaţii similare? să vă fie ruşine, dacă încercaţi să mai ciupiţi un bănuţ din nenorocirea acestui om .

drakex
drakex  •  12 Mai 2011, 18:20

aproape ca si a dat viata pentru cel mai iubit sport de pe planeta asta. te iubim mihaitza ! sus mihaita ...!

salaaurel
salaaurel  •  12 Mai 2011, 15:04

Dumnezeu sa te aduca cat mai repede pe teren Mihaita,ti-o doresc din sufletul meu de bihorean si de stelist.Suntem alaturi de tine LUPTATORULE.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează