INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  UCRAINA

Patronul lui Dinamo Kiev, furios la televiziune: „Ahmetov nu e tatăl lui Lucescu. Antrenorul nu avea nevoie de binecuvântarea lui”

Patronul lui Dinamo Kiev, furios la televiziune: „Ahmetov nu e tatăl lui Lucescu
Patronul lui Dinamo Kiev, furios la televiziune: „Ahmetov nu e tatăl lui Lucescu

Articol de - Publicat luni, 03 august 2020 10:56 / Actualizat luni, 03 august 2020 11:23

Președintele lui Dinamo Kiev a dezvăluit că a discutat cu patronul lui Șahtior, care i-a spus: „Lucescu e un profesionist. Faptul că el este acum antrenorul lui Dinamo e cea mai bună motivație pentru echipa mea”.

De când a semnat cu Dinamo Kiev, pe 23 iulie, Mircea Lucescu (75 de ani) e mereu în atenția presei. Zilnic. La fel, Igor Surkis. Într-un interviu pentru televiziunea 112 Ucraina, proprietarul și președintele clubului a comentat situația noului antrenor. Dezvăluind că a discutat și cu Rinat Ahmetov, patronul lui Șahtior.

„Dacă învingi, vei fi aplaudat, dacă nu, vei fi criticat"

„Ahmetov nu este tatăl lui Lucescu, nu trebuia să-l binecuvânteze pentru a putea veni la noi. Tehnicianul a ales dacă e bine sau nu", a declarat Surkis. "Am vorbit cu Rinat despre numirea lui Lucescu și mi-a spus cele mai importante cuvinte: «E un profesionist. Faptul că el este acum antrenorul lui Dinamo e cea mai bună motivație pentru echipa mea». Mi-a mai zis că «a fost decizia ta, e clubul tău, ai acest drept. Dacă învingi, vei fi aplaudat, dacă nu, vei fi criticat»".

„Avem o societate care transformă totul în politică"

Șeful lui Dinamo a mai explicat o dată de ce s-a oprit la Lucescu: "În ultimii ani, nu am mai jucat în grupele Ligii Campionilor și m-am gândit la el, care era liber de contract. Un antrenor cu nume mare, cu excelente rezultate la principalul nostru rival, cucerind o mulțime de trofee. Lucescu a acceptat provocarea, vede un viitor pentru tinerii noștri talentați. Am crezut că avem fani deștepți și că îl vor aprecia profesional, dar avem o societate care transformă totul în politică". z

"Dacă îi ținem într-o colivie de aur, nu vor progresa"

Surkis a abordat și subiectul transferuri. "Lucescu are o filosofie. Dacă avem o ofertă bună pentru un jucător, Țîgankov sau oricare altul, să-l vindem!", a declarat președintele. "I-am spus că Țîgankov e omul nostru cheie. Mi-a replicat: «Plecând Țîgankov, îi dăm speranță lui Țitaișvili. Iar în spatele lui e altcineva. Dacă îi ținem într-o colivie de aur, nu vor progresa». Mi-a mai zis că Iarmolenko a fost supraexpus la noi și că ar trebuit să-l dăm cu doi ani mai devreme. Astfel, Țîgankov ar fi început și el mai repede și astăzi ar fi fost un fotbalist de top". 

"Ce a făcut el nu a fost trădare?"

După ce Oleg Blohin, o legendă a lui Dinamo Kiev, a declarat că "venirea lui Lucescu e o palmă pentru sufletul meu" și l-a acuzat pe Surkis de trădare, președintele i-a răspuns: "Blohin a avut șansa lui. Cu jucători transferați pentru 70 de milioane, echipa a fost pe locul 4. Chiar și marele Blohin dacă mă provoacă, nu tac".

Nu a fost tot. "Vreau să-i aduc aminte că, pentru a deveni selecționerul Ucrainei prima oară, s-a mutat de la Partidul Comunist la SDPU (n.r. Partidul Social Democrat). Nu a fost o trădare? Mai târziu, când era antrenorul naționalei, a avut nevoie doar de un minut de gândire după ce îi cerusem să vină la Dinamo Kiev. Nu s-a dus la federație, a rupt contractul și a ajuns la Dinamo. Cine a trădat?".

Fostul "dușman" la antrenament

Duminică, la antrenament, a asistat și Grigori Surkis. Fratele președintelui și unul dintre patronii lui Dinamo Kiev. Care a fost liderul federației ucrainene între 2000 și 2012, perioadă în care Lucescu era la Șahtior. Tehnicianul a atacat de multe ori forul de Kiev, sugerând că ajută Dinamo. 

Statuia a rămas sub prelată

Pe 29 iulie 2015, când Mircea Lucescu împlinea 70 de ani, Șahtior anunța că antrenorul va avea o statuie în fața stadionului când echipa se va întoarce la "Donbass Arena". Rinat Ahmetov îi pregătise o surpriză acum, la aniversarea de 75 de ani a tehnicianului: monumentul era gata. Numai că, după ce Luce a semnat cu Dinamo Kiev, Ahmetov nu a mai anunțat cadoul. Statuia, care îl reprezenta pe Lucescu așezat pe bancă, a rămas acoperită cu o prelată, potrivit presei locale. 

Patronul lui Dinamo Kiev, furios la televiziune: „Ahmetov nu e tatăl lui Lucescu. Antrenorul nu avea nevoie de binecuvântarea lui”

Cred că decizia de a-l aduce pe Lucescu a fost bună. Știe cum să lucreze cu tinerii jucători. Iar Dinamo are mulți băieți care au cucerit titlul mondial la juniori. El îi poate ajuta. Amintiți-vă ce a făcut Mircea la Șahtior cu tinerii brazilieni. Clubul a cucerit trofee și a câștigat mulți bani din vânzări
- Iuri Semin, antrenor rus, ex-Dinamo Kiev

Ne obișnuim cu filosofia noului antrenor. Sper să jucăm cât de curând așa cum dorește Mister. Comunicăm bine cu el
- Carlos de Pena, aripă Dinamo Kiev 

Lucescu muncește de dimineață până seara cu toți antrenorii de la Dinamo, începând cu cei de la juniori. Vrea să știe tot 
- Artem Frankov, jurnalist ucrainean

VIDEO. Mircea Lucescu, contestat de fanii lui Dinamo Kiev

Citește și alte știri despre Mircea Lucescu:

Mircea Lucescu a băgat spaima în jucători! Efectele primelor zile la Dinamo Kiev: „N-am mai trecut prin așa ceva”

Mircea Lucescu pune pe liber un vicecampion mondial! Prima plecare de la Dinamo Kiev

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează