INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  EXCLUSIV

Rădoi, la Radio GSP: "Poate mă voi întoarce la Steaua. La Dinamo nu mă duc nici pentru 3 miliarde de euro!"

Mirel Rădoi a fost în direct la Radio GSP
Mirel Rădoi a fost în direct la Radio GSP

Articol de - Publicat miercuri, 27 iunie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 27 iunie 2012 00:12

Fostul căpitan al Stelei face o declaraţie de dragoste clubului care l-a lansat în fotbalul mare şi îl complimentează pe Chiricheş: "Garantez că poate juca la Real Madrid".

Relaxat, îmbrăcat lejer, bronzat, Mirel Rădoi (31 de ani) ajunge în redacţie cu mult înainte de a începe emisiunea de la Radio GSP. Dă autografe, interviuri şi face poze, asaltat de reporterii televiziunilor la intrarea în studio.

Fundaşul intrat în inimle steliştilor încă e cu gîndul la vacanţă, dar e pregătit de un nou sezon alături de Cosmin Olăroiu la Al Ain. Înainte de a pleca spre Emirate, a discutat deschis cu asculătorii Radio GSP despre viaţa printre arabi, Steaua şi Campionatul European.

- Mirel, vacanţa ta e pe final. Cum a fost?
- Superb! De 6 ani n-am mai avut o vacanţă aşa lungă, aproape o lună de zile! Mai am o săptămînă şi apoi, înapoi la treabă! Am avut o agendă încărcată, dar am programat totul perfect ca să ajung pe unde am vrut.

- Intrăm direct în subiect. Cum e viaţa în Emirate?
- E o viaţă normală, chiar dacă e o ţară musulmană. Ca nivel fotbalistic, nu este diferenţă mare faţă de Arabia Saudită, unde am jucat înainte, la Al Hilal.

- Te simţi mai liniştit acolo decît la o echipă din Europa?
- Mi-am luat demult gîndul de a mai juca într-un campionat din Europa, chiar dacă au existat oferte. E ok oriunde afară. Am discutat şi cu Bănel despre ce înseamnă să joci fotbal în altă parte decît România. Să nu mai stai cu gîndul la bani, la prime sau la altele... Oamenii din club au grijă de tot ca să-ţi fie bine, tu doar trebuie să stai cu mintea la fotbal.

- Aţi luat campionatul cu Al Ain, am glumit pe-aici spunînd că Oli a fost îmbrăcat în aur de şeici.
- Şi eu am fost îmbrăcat în platină! Haha! Îţi dai seama că a fost o bucurie imensă să cîştigăm campionatul cu trei etape înainte de final, cînd la un moment dat eram la retrogradare. A fost o bucurie imensă şi lui Oli i se datorează multe.

- Dar cum reuşeşte să aibă un astfel de succes în acea parte de lume?
- Cînd a venit la echipă, Oli ne-a strîns pe toţi şi ne-a zis: «S-ar putea să par nebun, dar eu v-am urmărit pînă acum şi vă spun că putem cîştiga campionatul!». Acum, la final, toată lumea şi-a dat seama de valoarea lui Olăroiu, chiar dacă la început nu credeau toţi în el.

- Cît de mult contează relaţia ta cu Oli?
- Deloc! Dacă eu sînt cel mai slab de pe teren, e normal să fiu criticat şi schimbat în meciul respectiv. Toată lumea munceşte şi are rolul său bine stabilit în echipă.

- Cum e să ai un salariu fabulos?
- Sînt salarii foarte mari, prime bune, dar se exagerează în România. Dacă te duci acolo doar cu gîndul la bani, nu ai nici o şansă să faci performanţă. Gîndul banilor, indiferent unde joci, te distruge. Fotbalul te va judeca atunci cînd îţi e cel mai bine. Cînd ne-am apucat de fotbal, toţi am făcut-o pentru a ajunge la o echipă mare sau la naţională, nu pentru a cîştiga mulţi bani.

"Nu m-a sunat nimeni de la FRF"

- Vorbind de "naţională", cînd îţi va cînta din nou imnul?
- Îţi spun sincer, mă doare că am luat decizia de a mă retrage. Mi-a fost foarte greu, dar cînd sînt călcat în picioare nu pot trece peste aşa uşor. E greu să mă răzgîndesc, cînd iau o astfel de decizie nu o pot schimba. Am făcut sacrificii şi nu e normal să fiu luat la mişto.

- Ai spus că ai fost luat la mişto de Ionuţ Lupescu. Dar el a plecat din FRF.
- Nu vreau să găsesc scuze, mai bine zic că am o vîrstă, că nu mai pot da randamentul cel mai bun...

- A încercat cineva să te convingă să revii la vremea aia?
- Nu!

- Serios?
- Serios! Nu am fost sunat de nimeni! Nu s-a deranjat nimeni să încerce să mă cheme. Chiar şi Victor Piţurcă dacă m-ar suna acum, l-aş refuza politicos. Şi mai cred că nici pe Cristi Chivu n-a încercat cineva să-l convingă să revină la lot. Asta mi se pare mai grav!

- Dar pe tine nu te-a sunat nimeni?
- Poate mi-au uitat numărul. Cred că ăsta e planul lor, ca eu să nu mai vin.

- Totuşi, există vreo şansă?
- Doar dacă îmi răpeşte cineva copiii şi soţia! Doamne fereşte! Altfel, nu! Deloc.

"N-am văzut la Euro vreun fundaş peste Chiricheş!"

- Revenim la Steaua... Îţi place cum joacă acum?
- Mult! Dar important e să înceapă foarte bine campionatul, iar la final să termine pe primul loc. Acum se văd anumite trasee, jucătorii sînt disponibili la sacrificiu, iar Reghe a adus lucruri foarte bune la echipă. În plus, ştie şi cum să le folosească.

- Chiricheş e considerat urmaşul tău.
- Vlad e un supertalent! Nimeni nu poate spune ceva negativ de el. Are o valoare foarte mare şi poate juca la orice club puternic din Europa. Garantez că poate juca şi la Real Madrid dacă se va ţine de treabă. Sincer vă spun, nu am văzut nici un jucător care să fie cu ceva peste Chiricheş la acest Campionat European!

"Nici pe 3 miliarde la Dinamo!"

- Te întorci la Steaua?
- Mai vreau să joc afară încă trei ani, dar nu pot să mă întorc la Steaua şi să încurc pe cineva. Atunci o să am 34 de ani şi o să fiu o băbăciune. În plus, n-aş vrea să se interpreteze că am venit să-i iau locul altcuiva. Plus că mai e şi relaţia mea cu patronul.

- Te-ar tenta să te întorci ca antrenor?
- Da, de ce nu? Doar că nea Gigi trebuie să fie de acord cu ce îi spun eu. Să antrenezi Steaua nu e uşor şi nu e pentru toată lumea.

- Ai accepta o ofertă să joci la Dinamo?
- Poate să dea Dinamo şi 3 miliarde de euro pe mine, tot nu mă voi duce vreodată acolo! Singura echipă la care voi juca e Steaua, nici măcar Severin, oraşul meu natal. Nu pot juca niciodata împotriva Stelei, echipa care m-a făcut mare.

"E inuman ca Mititelu să bage bani şi să fie luat la şuturi de FRF"
Fostul jucător al Stelei a discutat despre situaţia prin care trec Universitatea Craiova şi Politehnica Timişoara, dar şi despre decizia Curţii de Apel care i-a dat dreptate lui Mititelu în războiul cu FRF. "Mă bucur enorm de victoria Craiovei! Nu e normal să scoţi din fotbalul românesc două echipe mari ca Universitatea şi Poli Timişoara. În Bănie erau salarii mai mari decît la Steaua sau la CFR Cluj, în acea perioadă. Mititelu a venit cu banii lui ca să fie luat la şuturi de FRF?! Nu e normal să se întîmple aşa ceva. Nu cred că aceste echipe au făcut atît rău fotbalului românesc", a zis Rădoi.

"Ce mare problemă să fiu biciuit?!"
Mirel Rădoi a dezvăluit că a reuşit să schimbe regulamentul din Arabia Saudită după ce cei de la Al Hilal l-au ameninţat cu o suspendare pentru că şi-a arătat crucea tatuată pe mînă. "Le-am spus clar că nu-mi voi ascunde niciodată religia, iar dacă nu sînt de acord cu mine voi pleca! La noi, dacă vine cineva în ţară cu Coranul, nu i-l interzice nimeni la aeroport. Acum, uşor, uşor au început să fie lucrurile normale. Chiar am văzut jucători care-şi fac semnul crucii după ce marchează", a povestit fostul stelist.

"Craiova m-a refuzat că eram prea scund"
Fundaşul celor de la Al Ain a povestit la Radio GSP cum a fost la un pas să semneze cu Universitatea Craiova, atunci cînd Sorin Cîrţu era favorit pentru postul de principal. "Am fost la un pas să ajung la Universitatea de la Extensiv, dar nea Sorin Cîrţu accepta să preia echipa doar dacă-şi aducea cîţiva jucători. După cîteva săptămîni a renunţat pentru că preşedintele de atunci i-a zis de mine că sînt prea scund ca să fiu fundaş central. Cîrţu a refuzat să mai vină la echipă şi aşa am ratat şansa de a juca pentru Craiova, ajungînd la Steaua".

6 trofee are Mirel Rădoi cu Steaua (3 campionate, o Cupă a României şi două Supercupe), echipă pentru care a jucat 251 meciuri şi a marcat 17 goluri

"Sincer, n-am avut puterea de a vorbi cu Mihai Neşu ... Am preferat să-i dau un mesaj decît să-l sun, să-l aud, să vorbesc cu el pentru că n-aş rezista şi cu siguranţă nu aş putea să-i spun ceva. Cînd ştiu că am împărţit atîtea bucurii cu el... Mi-e foarte greu!" (Mirel Rădoi)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (32)
alexzece
alexzece  •  28 Iunie 2012, 02:36
Postat de andy56 pe 27 Iunie 2012, 10:52

mireloooo, pai n-ai ce cauta la Dinamo in veci pentru ca tu n-ai nici o treaba cu fotbalul, esti doar practicant al acestui sport! ramai acelasi "inimos" perdant si rupator de oase, vezi sa nu te-accidentezi de vreo camila prin campionatul saudit.......

Culmea,l-ai descris pe marele vostru fost capitan,Giani Chirita,marele dinamovist.Radoi e Maradona pe langa cheliosul ala.Mare fotbalist,nu,dar important pentru Steaua si un lider adevarat,nu ca muhaelele de acum.

dog_one
dog_one  •  27 Iunie 2012, 17:32

LA DINAMO SA FII OAIE CE SA FACI...... CAPRA POATE.

misucfr
misucfr  •  27 Iunie 2012, 12:25

Radoi asta cred ca s-a dilit la cap ,dupa ce declaratii face de un timp !

Vezi toate comentariile (32)
Comentează