INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  NUMIRE

Alegere surprinzătoare în Arabia Saudită » Al 3-lea tehnician român: n-a antrenat niciodată în Liga 1, dar se va bate cu Ronaldo și Neymar!

Românul George Timiș a fost numit la Abha Club / Sursă foto: Facebook
Românul George Timiș a fost numit la Abha Club / Sursă foto: Facebook

Articol de - Publicat duminica, 01 octombrie 2023 17:57 / Actualizat luni, 02 octombrie 2023 02:37

Numire surprinzătoare pe banca saudiților de la Abha Club, formația la care evoluează începând de vara aceasta și Ciprain Tătărușanu. Românul George Timiș, 54 de ani, fost jucător în prima ligă din România, a fost promovat și numit „principal” la echipa aflată pe locul 16, poziție retrogradabilă. Acesta se afla deja în interiorul clubului.  

Pe fondul parcursului modest din campionat, conducerea celor de la Abha Club a luat decizia de a-l concedia pe polonezul Czeslaw Michniewicz, tehnicianul instalat în urmă cu doar câteva luni. 

Decisivă în hotărârea luată de șeici a fost seria de patru eșecuri consecutive din campionat, ultimul pe teren propriu, 0-1 cu Al Riyadh. 

Surprinde numele înlocuitorului ales de saudiți: cei de la Abha au apelat la George Timiș, care se afla deja în structurile clubului, un personaj cu o experiență importantă în fotbalul din Golf.

George Timiș, numit pe banca lui Abha Club

„Conducerea clubului Abha a decis să-l desemneze pe antrenorul George Timiș să conducă prima echipă începând de duminică. 

De asemenea, clubul le mulțumește antrenorului Czeslaw și asistenților săi pentru eforturile depuse”, se arată în comunicatul celor de la Abha Club. 

Alegere surprinzătoare în Arabia Saudită » Al 3-lea tehnician român: n-a antrenat niciodată în Liga 1, dar se va bate cu Ronaldo și Neymar!
George Timiș, în stânga, la antrenamntele lui Abha Club

Astfel, cel puțin pentru moment, George Timiș va fi cel care îl va antrena pe Ciprian Tătărușanu. Goalekeeper-ul a ajuns în Arabia în luna august a acestui an și e coleg la clubul saudit, printre alții, și cu Grzegorz Krychowiak, fostul mijlocaș de la Sevilla sau PSG. Abha Club a încheiat pe locul 12 sezonul trecut. 

George Timiș, o carieră împărțită între România și Arabia Saudită

Născut pe 13 noiembrie 1968, George Timiș a evoluat pe postul de atacant în anii '80-90. A jucat la Gloria Buzău, Dinamo - chiar în perioada de apogeu a „câinilor” din acel deceniu, între 1987 și 1989 - Flacăra Moreni, Espérance Tunis, FC Argeș, Al-Hilal și Al-Salmiya SC. 

Cum ultimii ani ai carierei de jucător și i-a petrecut în Golf, Timiș a avut porțile deschise în Arabia și după retragere: a mai pregătit-o pe Najran SC, înainte de a reveni în România în 2017 pentru a se dedica proiectului de la Gloria Buzău. Patru ani mai târziu, în 2021, a devenit antrenorul lui Ohod Club. Acum e „principal” în noul campionat al vedetelor, deși n-a antrenat niciodată în Liga 1! Dintre antrenorii români, doar Contra și Reghecampf mai au contracte în Arabia.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Dan Petrescu, în mare pericol! Ar putea fi eroul negativ al istoriei lui Jeonbuk! „Uneori, fotbalul nu merge în direcția ta”

Marius Șumudică, în extaz după al doilea succes consecutiv în Turcia: „Este unul dintre reperele carierei mele”

Ce fac stranierii în acest weekend » Răzvan Marin, înfrângere clară în Serie A, Racovițan a înscris în Polonia împotriva lui Gâlcă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
paolo12
paolo12  •  02 Octombrie 2023, 07:21
Postat de snacks07 pe 01 Octombrie 2023, 20:35

îţi dai seama cu câtă strângere de inimă ţi-au dat "bun de tipar"?!

Hahaha!

snacks07
snacks07  •  01 Octombrie 2023, 20:35
Postat de Copenhaga1970 pe 01 Octombrie 2023, 19:43

Din fericire trăim într-o țară liberă, așa că până și gespiștii își pot da cu părerea despre fotbal. Că folosesc ”numire surprinzătoare” nu mai e de ceva vreme surprinzător, având în vedere că orizontul lor de cunoaștere se oprește la ciobanul de pipera și fata de la pagina 5 importată de la Libertatea.

îţi dai seama cu câtă strângere de inimă ţi-au dat "bun de tipar"?!

parachioara5
parachioara5  •  01 Octombrie 2023, 20:08

...un antrenor foarte bun ...aproape la fel de bun ca Daniel Boruga ...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează