INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PAOK

VIDEO Raţ a "vîndut" secretele Şahtiorului celor de la PAOK: "Cu Lucescu a început echipa să ia campionate"

Articol de GSP - Publicat marti, 14 aprilie 2015 17:44

Răzvan Raţ a vorbit într-o conferinţă de presă despre cum a reuşit fosta sa echipă Şahtior să devină dintr-o echipă oarecare în Ucraina una care se bate la campionat an de an.

Fundaşul român în vîrstă de 33 de ani, acum la PAOK, aseamănă situaţia actualei sale echipe cu formaţia pe care o pregăteşte Mircea Lucescu şi le spune grecilor care a fost secretul ucrainenilor.

"Aș vrea ca PAOK să aibă aceeași istorie ca Șahtior. Cînd am ajuns acolo, în 2003, Șahtior avea aceeași situație: era echipa care termina pe locul al doilea, al treilea sau al patrulea. Dinamo Kiev era pe primul loc. După ce au schimbat multe lucruri, începînd cu 2003, în 10 ani jucați acolo eu am cîștigat 16 trofee. Înseamnă că au făcut schimbările bune și corecte și vreau ca PAOK să meargă pe aceeași cale. În Grecia s-a făcut un pas în direcția corectă. Cred că ce se întîmplă acum e un semn că se întîmplă ce ar trebui să se întîmple.

Rinat Ahmetov a luat echipa în 1996, dar a luat lucrurile încet. Nu a fost atît de agresiv cu construcția echipei. Din 2001, l-au adus pe Nevio Scala antrenor și au cîștigat campionatul. Chiar și așa, antrenorul a plecat, iar în 2003 a venit Bernd Schuster. Cu el s-a cîștigat Cupa, iar în 2004 a venit Lucescu. Începînd cu el, Șahtior a început să cîștige campionate"

Răzvan Raţ

 

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează