OPINII  »  CFR CLUJ - FCSB 1-1

Coman, versiune premium

Editorial Cristian Geambașu
Editorial Cristian Geambașu

Articol de - Publicat duminica, 09 aprilie 2023 23:27 / Actualizat duminica, 09 aprilie 2023 23:35

Un CFR - FCSB echilibrat, dominat ca impresie nu doar vizuală de prestația de mare calitate a lui Florinel. Și un 1-1 pentru liniștea Farului.

Schimbările sunt, de regulă, momentul cel mai așteptat al unui meci al FCSB-ului, așa că pauza se scurge ca o promisiune mereu înnoită. Mai ales atunci când adversarul se numește CFR, joacă mai bine, mai curajos, mai organizat și conduce cu 1-0 pentru că profită de debandada apărării din fața lui Târnovanu. 

Bîrligea nu doar că a înscris golul, dar arată că și un jucător tânăr, român, poate fi influent într-un derby. Mesaj subînțeles pentru Petrila, care a început să iasă iar din rândul titularilor.

Coman, versiune premium
CFR Cluj și FCSB au remizat, scor 1-1, în derby-ul rundei cu numărul 3 din play-off-ul Superligii. Florinel Coman (24 de ani), marcatorul golului oaspeților, a avut un discurs dur la final.

Deliciul schimbărilor

Așteptarea legată de schimbări este răsplătită ca întotdeauna. În față, Cordea îi ia locul lui Miculescu, logic, în vreme ce Dawa îl lasă pe bancă pe Șut. Mutare surprinzătoare la prima vedere, dar și ea cu noimă în condițiile în care Cristea, gaură în postura de stoper, a trecut închizător, lăsându-l pe Joyskim să evolueze jumătate de meci în ziua în care a împlinit 27 de ani.

Partida are ritm bun după standardul românesc. Dacă înainte de CFR-FCSB ai văzut Liverpool-Arsenal 2-2, senzația de divizie inferioară se atenuează, observi limitele tehnice, te impresionează lipsa implicării, a curajului și a concentrării. Nu mai zic de lucrurile pe care le citești pe buzele fotbaliștilor. Nu că în Premier League au poposit toți lorzii din Regatul Unit.

Balistica perfectă

Până la golul de 1-1 al lui Florinel Coman, lovitură liberă bătută cu stil, balistică perfectă a șutului, CFR s-a mulțumit să băltească jocul. Tactica meschină patent Petrescu funcționase până în minutul 68 fiindcă presupușii regizori ai vicecampioanei – Olaru sau Cordea – se comportau ca niște simpli asistenți de platou.

De Ovidiu Popescu "Lampard" ce să mai zicem? Bine că Frank nu știe de snoava asta! Așa stând lucrurile, fără baloane utile, Compagno devine un băiat înalt și nu foarte estetic care bântuie careul advers.

Comparațiile ne ucid!

FCSB a terminat mai energică meciul, CFR a părut iar în deficit de tonus fizic, plus o cronică penurie de idei. Respectând proporțiile, Coman al nostru s-a apropiat de ce joacă celălalt Coman la Bayern. În altă lume. 

Șutul lui Florinel din minutul 83, după ce făcuse pachet 3-4 adversari, a fost un moment de fotbal pur, la fel ca replica lui Yeboah (86) parată de Târnovanu, o versiune românească a lui Ramsdale de la Arsenal. Comparațiile ne omoară dacă ne uităm la prea multe meciuri.

Citește și:

Primul transfer tare pregătit de Corvinul pentru Europa League: un fost atacant de la FCSB
Liga 2
Primul transfer tare pregătit de Corvinul pentru Europa League: un fost atacant de la FCSB
Sabău îi face portretul lui Daniel Popa, noul transfer de la FCSB, și îl avertizează: „Pentru acei bani, să își asume!”
Superliga
Sabău îi face portretul lui Daniel Popa, noul transfer de la FCSB, și îl avertizează: „Pentru acei bani, să își asume!”
E oficial » Dani Coman a fost prezentat oficial la noua echipă
Liga 2
E oficial » Dani Coman a fost prezentat oficial la noua echipă

Comentarii (14)
Sofa_King
Sofa_King  •  10 Aprilie 2023, 15:18

Din nou aceesi poveste. Si presa are o mare parte de vina la ce se intampla acum in fotbalul romanesc. Da unul un gol gata e Coman de BAyern. MAradona de Carpati..... Imi aduc aminte cand am batut pe Germania cu 5 1. Amical bineinteles. A dat Plesan un gol ce i drept frumos. O saptamana au vuit ziarele. Noul Hagi. De atunci nimeni nu a mai auzit de Plesan. Nu mai umflati si voi ca si o iau in cap. Sa joace macar 4 5 meciuri bine si apoi incepeti si voi.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  10 Aprilie 2023, 13:15

D-le Geambasu ...la ce bati apropoul cu versiune premium ...la benzia aceea de o baga Coman in masina si pe care o conduce fara carnet ?...interesant ...da trebuia sa fie inchis pana acum ...mai avem putin... vreo 20 de ani si o sa intram in normalitate ...

1_0_1_0_reloaded
1_0_1_0_reloaded  •  10 Aprilie 2023, 10:21
Postat de bridges pe 10 Aprilie 2023, 09:35

A dat un gol, la fel si Birligea. De ce se discuta doar de Coman?

“Coman al nostru”…. “Coman, versiune premium”…. Asa a fost dintotdeuna. Vopsitoria e deschisa.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează