OPINII  »  EDITORIAL

Va rămâne Dan Petrescu?

Articol de - Publicat luni, 13 decembrie 2021 14:38 / Actualizat luni, 13 decembrie 2021 17:30

În stilu-i caracteristic, sigur, dar nespectaculos, CFR a câștigat la limită și partida cu Mioveni, păstrând astfel avantajul de 8 puncte față de FCSB. 

În ciuda unei victorii strânse și obținute la pas, căci argeșenii au amenințat rareori poarta lui Hindrich, Dan Petrescu a părut mai încântat ca oricând. De-a dreptul entuziasmat. De regulă nemulțumit, el și-a felicitat de data asta jucătorii. Ba i-a numit și eroi!

Avea în vedere faptul că băieții lui puteau acuza oboseala și uzura în situația în care au disputat în actualul sezon, început de ei pe 6 iulie, la 3-1 cu Borac Banja Luka, nu mai puțin de 35 de meciuri! Dintre care 19 în campionat, 6 în preliminariile UCL, 6 în grupele Conference League, două în preliminariile EL, finala Cupei Românei și Supercupa. Un număr-record, nu altceva!

Și mai elocvent, dacă CFR a bifat 35 de partide, Universitatea Craiova s-a oprit la 25, Sepsi la 24, FC Argeș și FCSB la câte 22 și așa mai departe. Comparativ cu bilanțul principalei contracandidate, CFR a susținut în această toamnă 13 meciuri în plus față de FCSB.

Logic că „feroviarilor” li se cuvin felicitări, pentru că au izbutit să țină ștacheta sus, chiar dacă, regretabil, au dezamăgit în Europa. Cel dintâi felicitat ar trebui să fie Ciprian Deac, lider cu 34 de meciuri, performanță cu atât mai lăudabilă cu cât el va împlini pe 16 februarie 36 de ani. Chiar e de scos pălăria înaintea lui Deac!

Înaintea oricui, trebuie elogiat Dan Petrescu. E meritul lui de a fi reușit să mențină echipa în fruntea Ligii 1 într-un sezon în care a rulat numai 36 de jucători. Comparativ, în cele 12 partide ale României din 2021, Mirel Rădoi a folosit 44. Conform statisticii lui Liviu Manolache, as în materie, în 19 meciuri ale mandatului său (fără acel 3-0 cu Norvegia la „masa verde”), MR a utilizat 55 de fotbaliști.

Va rămâne Dan Petrescu?
Dan Petrescu, alături de jucătorii de la CFR Cluj

Apropo de Dan Petrescu și de Mirel Rădoi, fratele primului a pus deunăzi pe Facebook o fotografie a lui cu cei doi și a notat că se află împreună cu fostul și cu viitorul selecționer! Momentul nu a trecut neobservat și s-au întețit zvonurile că „Bursucul” va pleca de la Cluj la națională, cunoașteți contextul.

Am mai scris și repet, e logic, de înțeles, ca el să dorească să facă un asemenea salt. Fiecare antrenor, mai ales unul de succes ca DP, visează să ajungă la națională. Pentru asta însă, concret, lui Petrescu va trebui să-i achite cineva clauza contractuală care-l leagă de CFR și care se ridică la 400.000 de euro.

Cum FRF a anunțat oficial că nu va plăti, soluția ar fi ca Nelu Varga, acționarul majoritar din Gruia, să renunțe la suma respectivă. Greu de crezut c-o va face, slabe speranțe. Nu c-ar sărăci, dar interesul lui Varga, ca și al fanilor campioanei, e ca Petrescu să continue cu CFR până la încheierea acordului ce expiră în 2024.

Fără a-l complimenta inutil pe „Bursuc”, rămânerea acestuia pare să fie o condiție primordială pentru câștigarea unui nou titlu. Pare ori chiar e.


Comentarii (21)
birdibel
birdibel  •  14 Decembrie 2021, 02:09

Raspunzele ( corect e Rapunzel), scrii gogomanii. Petrescu nu poate sa vrea sa joace 22 de meciuri, asta ar însemna ca e un antrenor care nu țintește mai sus de locul 6. Nu pentru asta a fost el angajat, ci ca sa joace 35 de meciuri. Si nu se plânge, doar își felicită jucătorii si ii numește eroi pentru ca in ciuda sezonului încărcat domina liga. Încearcă sa înțelegi când citești ceva.

birdibel
birdibel  •  14 Decembrie 2021, 01:54

Este firesc ca federatia sa plateasca clauza de reziliere a unui antrenor cu contract. Declarația lui Burleanu a priori ca FRF nu va plăti e absurda si arată ca nu-l vrea pe Petrescu neaparat. Probabil ca înclina spre Mutu, care e șomer. Ar fi o greșeală mai mare decât Radoi.

189254898748309
Claude SH  •  14 Decembrie 2021, 01:16
Postat de cornelcc pe 13 Decembrie 2021, 21:51

Nu va mai cramponati de clauza aia de 400 k. Aia sunt avansul pentru campionatul urmator, asta fiind castigat deja. In afara de CSU, Botosani si Steaua nici o alta echipa din campionat nu joaca impotriva cfrului. Toti fac figuratie iar cand cfristii nu reusesc sa o bage in poarta, gasesc un portar care se tolaneste tarziu si nici macar nu intinde mana spre minge ... . Si mai discutam pe aici si ne dam ingrijorati de starea fotbalului romanesc. oare de ce a luat-o la vale fotbalul romanesc in ultimii ani, de cand avem campioana unica, de necontestat si cunoscuta inainte de inceputul campionatului. Competitie, nu gluma! Abia astept sa vina plangaciosul la nationala si sa nu mai selectioneze nici un jucator de la Steaua!

Deocamdată asa joaca CSU ca pierde în fata CFR-ULUI, nu mai zic de Fecesebeaua care pierde fără drept de apel

Vezi toate comentariile (21)
Comentează