SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATELE EUROPENE DE CANOTAJ

Aur proaspăt » România a cîştigat două medalii de aur la Europenele de la Sevilla

Articol de - Publicat luni, 03 iunie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 02 iunie 2013 20:58

România are viitor în canotaj. După eşecul de la Londra, în care după multe ediţii nu au reuşit să cucerească vreo medalie, strategia federaţiei s-a schimbat.

Mircea Roman, antrenorul coordonator al lotului feminin de canotaj, mizează totul pe tinere. A format două bărci noi, ale căror rezultate au şi apărut. La Campionatele Europene de la Sevilla, România şi-a păstrat supremaţia în probele de 8 plus 1, dar şi în cea de dublu rame.

Progresie rapidă pînă la Rio
Deşi erau campioane europene la ultimele patru ediţii, Camelia Lupaşcu şi Nicoleta Albu au fost schimbate din barca de dublu rame. În locul lor au fost trimise mult mai tinerele Cristina Grigoraş şi Andreea Boghian. Mircea Roman a explicat de ce a făcut schimbul.

"E primul an din noul ciclu olimpic. Încercăm o barcă în care progresia să fie mai mare şi mai rapidă. O să testăm pînă la Rio de Janeiro tot felul de variante, dar tinereţea e de partea acestor două fete tinere", a spus tehnicianul.

În finala de la Sevilla, Grigoraş şi Boghian au cîştigat lejer proba, depăşind barca Germaniei, locul 6 la ultima ediţie a Jocurilor Olimpice.

Clasament dublu rame
1. România 7:49,09
2. Germania 7:51,56
3. Ucraina 7:57,26

7 medalii de aur consecutive
Echipajul de 8 plus 1 al României a cîştigat ieri a şaptea medalie consecutivă la Europene. De la prima ediţie, din 2007, de la Poznan, nici o altă barcă nu a reuşit să detroneze supremaţia româncelor. La ediţia actuală, antrenorul Mircea Roman a fost nevoit să facă schimbări în efectiv, Eniko Mironcic şi cîrmăciţa Talida Gidoiu fiind însărcinate.

Roxana Cogianu, Ionela Zaharia, Cristina Grigoraş, Irina Dorneanu, Adelina Cojocariu, Andreea Boghian, Camelia Lupaşcu, Nicoleta Albu şi cîrmăciţa Daniela Druncea, fosta gimnastă din lotul României, au dominat cursa de 2000 de metri de la un capăt la altul.

"Tricolorele" au terminat la aproape nouă secunde distanţă de echipajul Germaniei şi la 12 de rusoaice.

Clasament 8 plus 1
1. România 6:41,83
2. Germania 6:50,20
3. Rusia 6:53,32

Şi-au păstrat argintul
Echipajul masculin de patru rame fără cîrmaci al României a cîştigat la Sevilla medalia de argint. Marius-Vasile Cozmiuc, George Palamariu, Cristi-Ilie Pîrghie şi Florin Curuea au luat startul pe culoarul trei.

Românii s-au bătut tot timpul pentru aur cu bărcile din Olanda şi Germania. Au trecut linia de sosire în 6:23,83, fiind devansaţi doar de Olanda (6:21.79), dar înaintea Germaniei (6:24.94). ai noştri şi-au păstrat practic locul ocupat la ediţia din 2012, de la Varese.

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (1)
plischi
plischi  •  03 Iunie 2013, 06:08

bravo, fetelor! nu este chiar atat de usor sa fii campioana a europei la CEL MAI GREU SPORT DIN LUME! (asta au declarat specialistii, nu este parerea mea, ca nu ma pricep).

Vezi toate comentariile (1)
Comentează