SPORTURI  »  ALTELE  »  BOWLING

Portret de bowler » Barry Foley: ”Nu am obiceiul de a spune rugăciuni înainte de joc”

Foto: Ovidiu Sălăvăstru
Foto: Ovidiu Sălăvăstru

Articol de - Publicat miercuri, 27 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 27 noiembrie 2013 09:51

Barry Foley a avut parte de un sezon excelent. Jucătorul irlandez de bowling a reuşit să devină în acest an primul sportiv din ţara sa natală care se impune la Irish Open, cel mai important turneu de din Irlanda. ”A fost visul meu pe care l-am avut încă de la 11 ani, de cînd am început să joc acest sport”, povesteşte Barry.

Un alt vis al său a fost să călătorească. ”Mi-am dorit să vizitez alte ţări, să acumulez cît mai multă experienţă şi să văd cum e privit bowlingul în alte părţi”. Aşa a ajuns la Bucureşti, unde a participat la IDM Bucharest International Bowling, competiţie pe care a terminat pe locul trei. A cedat doar în faţa lui Bjorn Rudshagen, viitorul campion al acestei ediţii, cu scorul (207-256; 238-247).

Un norvegian s-a impus în cel mai important turneu de bowling al României

Săptămîna petrecută la Bucureşti l-a ajutat, însă, să îşi facă o impresie despre bowlingul din România. ”Pînă acum căutam jucători mari în America, Finlanda, Marea Britanie şi Irlanda, dar de cînd am venit aici am văzut o serie de jucători români foarte buni. Sînt impresionat!”, afirmă campionul de la Irish Open.

Totuşi, Foley evidenţiază şi cîteva diferenţe între nivelul de joc de la noi şi cel din Irlanda: ”Standardele de joc sunt foarte bune în România, dar la noi se joacă la un nivel mult mai mare. Prin urmare, competiţiile sunt mai dezvoltate. La mine în ţară, bowlingul este considerat sport de divertisment, iar jucător profesionist este cel care îşi câştigă existanţa din asta. De asemenea, în Irlanda trebuie să plăteşti o taxa pentru a juca bowling la un nivel profesionist. Pentru mine, bowlingul este un hobby.”

O pasiune pe care ştie, însă, să şi-o dezvolte foarte bine. Barry Foley lucrează ca  marketing Developer în cadrul unei companii multinaţionale care nu are nicio legătură cu bowlingul. În ciuda programului încărcat, reuşeşte să îşi facă timp să participe la turnee şi, uneori, să le şi cîştige. ”Din punct de vedere mental, sînt mereu pregătit şi mă asigur că echipamentul meu este în regulă. Verific totul, de la plasturi pentru degete la accesorii. În afară de asta, nu îmi ia mult timp să mă pregătesc. Nu am obiceiul de a spune rugăciuni înainte de joc”, afirmă Foley.

Ce este Irish Open
Competiţia cîştigată de Barry Foley la începutul acestui an este una dintre cele mai puternice turnee de bowling din lume. Anul acesta a avut loc cea de-a 25-a ediţie. Printre campionii care s-au consacrat la acest turneu se numără şi Brian Voss, campion în 2012, prezent, deasemenea, la turneul de la Bucureşti şi clasat pe locul patru. Pînă în acest an, la nivel masculin, competiţia nu a mai fost cîştigată niciodată de un irlandez.

”România mi-a plăcut foarte mult. Jocul practicat aici se potriveşte stilului meu şi am simţit că este ocazia ideală de a juca foarte bine” (Barry Foley)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează