SPORTURI  »  ALTELE  »  CM SNOOKER

Război la Crucible! Ali Carter: "Nu înţelegi snookerul!" » Trump: "Eşti un copil de 30 de ani!"

Ali Carter, bucuros să îşi asigure prezenţa în sferturi (foto: scotsman.com)
Ali Carter, bucuros să îşi asigure prezenţa în sferturi (foto: scotsman.com)

Articol de GSP - Publicat marti, 01 mai 2012 00:00 / Actualizat marti, 01 mai 2012 10:41

Ali Carter a revenit de la 12-9 şi a închis jocul contra vicecampionului mondial, Judd Trump, după 4 frame-uri consecutive cîştigate. Dar nu s-a oprit aici. La conferinţa de presă de după partidă a declanşat un adevărat război

Englezul Judd Trump, în vîrstă de 22 de ani, a avut şansa să închidă meciul în jocul decisiv, dar o ratare uluitoare la o bilă roşie şi o lovitură neinspirată în căutarea unui al patrulea snooker l-au făcut să rateze prezenţa în sferturi. Ali Carter a strîns din dinţi şi din pumn la Crucible, dar nu a fost deloc generos la conferinţa de presă.

"Judd bagă bilele din orice poziţie, dar în sportul acesta e vorba de mai mult de atît. Am demonstrat-o astăzi. A avut noroc de vreo trei-patru ori în ultimul frame, cum, de altfel, a avut în tot meciul, dar nu a putut să scape cu asta tot timpul. Am fost suficient de puternic şi am arătat din ce sînt făcut, dar el oricum ar fi pierdut la Crucible. E uşor să vorbesc acum, ca învingător, dar am fost de prea multe ori victima unor astfel de meciuri. Să vedem cum o să se descurce cu o astfel de cicatrice în carieră, fiindcă nu e uşor să treci peste asta", a spus caustic Carter.

De cealaltă parte, Trump a fost mai puţin agresiv. După ce a aflat că Ali Carter a aplaudat sarcastic la una dintre loviturile norocoase care l-au lăsat în snooker, Trump a comentat scurt: "Dacă asta a simţit să facă, e problema lui. Dar are 30 de ani şi se poartă copilăreşte. Sînt mai tînar ca el şi am realizat mai multe lucruri în snooker, aşa că să lăsăm doar evoluţiile noastre să vorbească. Foarte mulţi jucători vor să mă vadă suferind, dar 99% dintre oameni sînt de partea mea, aşa că nu mă supăr".

Două turnee cu puncte au cîştigat Ali Carter şi Judd Trump de-a lungul carierei. Openul Galez şi Mastersul de la Shanghai pentru "Căpitan", în timp ce Trump are în cont Openul Chinez şi prestigiosul Campionat al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

După ce a terminat cu Judd Trump, Ali Carter a avut de făcut şi o mărturisire. A vorbit despre Peter Ebdon, fostul campion mondial, care i-ar fi dat cîteva sfaturi misterioase în pauza dintre sesiuni. "Peter a fost campion mondial. Am tot respectul pentru psihologi, dar ei nu au simţit presiunea unui joc de snooker. Peter a fost acolo, a simţit-o şi, de aceea, cred că e cel mai indicat să vorbească. Mi-a spus cîteva lucruri şi, uneori, orice mic avantaj se poate dovedi foarte preţios".

S-a stabilit tabloul complet al sferturilor
Matthew Stevens, dublu finalist la Crucible, a trecut de Barry Hawkins 13-11, în timp ce Ronnie a dat lovitura finală în meciul contra lui Mark Williams şi şi-a asigurat prezenţa în sferturi, după un 13-6, stabilind astfel tabloul final.

Tabloul sferturilor:
STEPHEN HENDRY         v         STEPHEN MAGUIRE      
JAMIE JONES         v         ALLISTER CARTER      
RONNIE O'SULLIVAN       v         NEIL ROBERTSON      
RYAN DAY         v         MATTHEW STEVENS

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (23)
neko00
neko00  •  01 Mai 2012, 16:16
Postat de neko00 pe 01 Mai 2012, 16:16

Pai deocamdata arata ca un jucator de biliard, insa un jucator de biliard nu poate executa loviturile ca el. Nu prea se pricepe la siguranta , desi a reusit niste lovituri bune. E practic un lunetist. Are 22 si poate invata si asta, daca O'Sullivan juca asa la 21 de ani, asta nu inseamna ca Trump nu poate deveni mai bun, Ronnie nu e cel mai bun din istorie, Hendry este. Totusi Trump poate e late bloomer.

Am uitat sa precizez: pai si ce daca zicea Bontea? Cine e Bontea? E un jucator roman de snooker, insa nu a realizat nimic, nici macar un break de 50 de puncte.

neko00
neko00  •  01 Mai 2012, 16:16
Postat de profesorul76 pe 01 Mai 2012, 15:37

Trump asta nu va domina snookerul niciodata! Asa credeam si eu anul trecut, dupa finala cu Higgins. Dar, de atunci, l-am urmarit in mod constant pe acest pusti "obraznic" si am observat un lucru incontestabil: nu controleaza bila alba!!! Chiar si Bontea a spus de cateva ori ca Trump mai degraba are lovituri de biliard decat de snooker. Si inca ceva, comparatiile care se fac intre el si Ronnie sunt destul de deplasate. Uitati-va meciurile lui Ronnie de la varsta de 21 de ani si o sa vedeti diferenta. Omul ala avea control pe bila alba aproape in permanenta, Trump o "pierde" destul de des, dar are norocul ca poseda o lovitura de distanta incredibila, iar cand rateaza nu pre

Pai deocamdata arata ca un jucator de biliard, insa un jucator de biliard nu poate executa loviturile ca el. Nu prea se pricepe la siguranta , desi a reusit niste lovituri bune. E practic un lunetist. Are 22 si poate invata si asta, daca O'Sullivan juca asa la 21 de ani, asta nu inseamna ca Trump nu poate deveni mai bun, Ronnie nu e cel mai bun din istorie, Hendry este. Totusi Trump poate e late bloomer.

steaua.libera
steaua.libera  •  01 Mai 2012, 15:56

Ce penibil e adultul asta cu fata de bebelus imbatranit, pe nume Carter! Si mai penibili decat el sunt cei 2 comentatori de la Eurosport care au un partiprix evident pentru Carter, vechi de cativa ani! Ce drq vad aia la el, nu-mi dau seama!

Vezi toate comentariile (23)
Comentează