SPORTURI  »  ALTELE  »  CANOTAJ

VIDEO După 8 medalii la Europenele de canotaj, delegația României a fost primită în Salonul Oficial de la Otopeni: „Ancuța le-a zis după cursă: «Ne vedem la Paris!»”

Articol de , , - Publicat luni, 29 aprilie 2024 12:32 / Actualizat luni, 29 aprilie 2024 13:29

Delegația României prezentă la Campionatul European de canotaj s-a întors azi în țară, după competiția de la Szeged (Ungaria).

Canotorii, staff-ul și președinta federației, Elisabeta Lipă, au fost primiți în Salonul Oficial al aeroportului Otopeni. Ei s-au întors din Ungaria cu 8 medalii: patru de aur, două de argint și două de bronz.

Sportivii români au vorbit despre cum a decurs competiția și despre ce va urma la Jocurile Olimpice de la Paris.

VIDEO. Ancuța Bodnar și Simona Radiș, declarații la revenirea de la Europenele de canotaj: „Ne vedem la Paris!”

Ancuța Bodnar și Simona Radiș au vorbit despre clasarea pe locul 3 în finala la dublu vâsle, deși nu mai pierduseră o finală din 2019.

„După mult timp cu aur a venit această medalie de bronz. Nu ne supără rezultatul, ci ne motivează să muncim în continuare să fim cele mai bune și să ne arătăm adevărata valoarea. A fost un concurs cu adversari tari, am avut condiții nefavorabile, dar am dat tot ce avem mai bun. Vrem să ne depășim adversarii pentru că nu au nimic în plus față de noi”, a spus Ancuța Bodnar.

„Cursa nu a avut rezultatul dorit, dar suntem motivate. Știm care au fost greșelile și unde trebuie să mai lucrăm. La Jocurile Olimpice vom ajunge în cea mai bună formă. Cu siguranță s-au bucurat că au învins campioanele olimpice. Dar când s-a terminat cursa, Ancuța le-a zis «Ne vedem la Paris!». Ca să facem și o glumă, acum palmaresul e complet. Avem și bronz.

Se întâmplă să nu fim mereu în cea mai bună formă, suntem oameni. Dar muncim din greu”, a spus și Simona Radiș.

După 8 medalii la Europenele de canotaj, delegația României a fost primită în Salonul Oficial de la Otopeni: „Ancuța le-a zis după cursă: «Ne vedem la Paris!»”

VIDEO. Florin Enache și Andrei Cornea s-au întors în țară cu aurul european: „Vom munci mai mult pentru Jocurile Olimpice”

Andrei Cornea și Florin Enache, campioni europeni la dublu vâsle masculin, spun că vor încerca să repete prestația la Jocurile Olimpice.

„Nu putem spune cât de mult valorează acest aur. Putem spune că ne-am bucurat foarte mult de el, ca niște copii. Suntem campioni europeni în 2024. Am făcut niște curse incredibile. Și nu ne oprim aici. Începem să uităm acest obiectiv, dar vă rugăm să nu puneți presiune pe noi! Acest aur nu înseamnă că vom fi medaliați sau campioni la Jocurile Olimpice. Nu putem promite medalii, ci doar că vom munci foarte mult”, a spus Florin Enache.

„A fost super multă fericire. Ne-am bucurat enorm, dar a trecut. Luăm o scurtă vacanță și ne vom întoarce și mai pregătiți pentru Jocurile Olimpice. Vrem aurul la Jocurile Olimpice, pentru asta vom lupta zi de zi. Dar nu putem promite nimic”, a spus și Andrei Cornea.

VIDEO. Ionela Cozmiuc și Gianina van Groningen vor aur și la Jocurile Olimpice: „Avem o barcă puternică”

Ionela Cozmiuc și Gianina van Groningen și-au completat la Szeged palmaresul cu titlul european obținut în proba de dublu vâsle categorie ușoară. Și vor să repete performanța și la Paris.

„Știam că această barcă e una puternică. Mă bucur că mi-am recâștigat locul în această vară. Mai avem două luni în care putem deveni și mai rapide. Vom da tot ce putem pentru a face curse extraordinare și la Paris”, a spus Gianina van Groningen.

„Ne dorim să fim campioane olimpice. Vom face tot ce putem și tot ceea ce ține de noi”, a spus și Ionela Cozmiuc.

Citește și:

Starul „naționalei” Angliei a fost arestat în vacanță » Sportivul a fost doborât cu greu de 8 polițiști, după ce a rezistat la electroșocuri
INCIDENT
Starul „naționalei” Angliei a fost arestat în vacanță » Sportivul a fost doborât cu greu de 8 polițiști, după ce a rezistat la electroșocuri
Știm prima semifinalistă de Conferință în play-off-ul NBA: Durant și Booker n-au avut nicio șansă » Meci EPIC între Dallas și Clippers
NBA
Știm prima semifinalistă de Conferință în play-off-ul NBA: Durant și Booker n-au avut nicio șansă » Meci EPIC între Dallas și Clippers

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (1)
Trandafir
Trandafir  •  30 Aprilie 2024, 12:42

Exceptional ! Felicitari sportivilor nostrii ! Toti sunt de aur.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează