SPORTURI  »  BASCHET  »  NAŢIONALĂ

Americanul Jim Harrick este noul antrenor al naţionalei masculine de baschet a României

Articol de GSP - Publicat vineri, 04 iunie 2010 00:00

Preşedintele FR Baschet, Carmen Tocală a spus că americanul Jim Harrick este noul antrenor al naţionalei masculine, urmînd a lucra împreună cu Dan Calancea (CSU Braşov), care va fi antrenor-coordonator. 
"În urma discuţiilor purtate astăzi şi a încheierii negocierilor, putem anunţa că naţionala masculină a României îl va avea ca antrenor pe americanul Jim Harrick, iar pe Dan Calancea drept antrenor-coordonator. Din staf vor mai face parte trei antrenori tineri, care urmează a fi stabiliţi în curând. Pe Jim Harrick îl aşteptăm în România în 22 iunie, în timp ce lotul de jucători se va reuni în 28 iunie, la Bucureşti, pentru pregătirea şi participarea în preliminariile CE din 2011", a declarat pentru Mediafax Carmen Tocală. 
 În data de 1 iulie, tricolorii vor pleca la Sofia, pentru două meciuri amicale cu naţionala Bulgariei, în urma cărora se va stabili lotul oficial al echipei noastre. Vor urma şi alte partide de verificare, toate în luna iulie, la un turneu în Georgia, dar şi în Slovacia şi Luxemburg.
Jim Harrick (71 de ani) a antrenat timp de 23 de sezoane la mai multe echipe universitare americane, Pepperdine University, UCLA, University of Rhode Island şi University of Georgia. Între anii 2003-2006 a fost scouter (căutător de talente) pentru echipa din NBA, Denver Nuggets, iar în 2006-2007 a antrenat echipa Bakersfield Jam, din NBA Development League. Jim Harrick a fost recompensat de mai multe ori cu titlul de "Antrenorul anului", la diferite niveluri în NCAA.
Naţionala masculină a României va începe în luna august o nouă campanie de calificare în primul eşalon european, care ar putea fi ultima de acest fel, având în vedere că FIBA Europe a anunţat că pentru CE din 2013 se va schimba sistemul de calificare, fără două divizii valorice, după ce numărul echipelor participante a fost mărit de la 16 la 24.
În preliminariile Campionatului European din 2011 (Divizia B), naţionala tricoloră va evolua în grupa B, alături de echipele Suediei, Albaniei, Azerbaidjan şi Belarus.
            Programul meciurilor tur ale naţionalei României în grupa B:
            11 august - România-Suedia
            14 august - Albania-România
            17 august - România-Azerbaidjan
            21 august - Belarus-România.
Meciul de debut, cu Suedia, se va juca la Cluj, iar cele retur din grupa B se vor juca în 2011. Cîştigătoarea fiecăreia din cele trei grupe, plus echipa cu cea mai bună linie de clasament de pe locul secund, vor evolua apoi în Turneul Final Four, finalistele urmând să promoveze în Divizia A valorică.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează