SPORTURI  »  BASCHET  »  NBA

Campioana NBA, Los Angeles Lakers, a fost primită la Casa Albă de preşedintele Obama

LA Lakers
LA Lakers

Articol de GSP - Publicat marti, 26 ianuarie 2010 00:00

Preşedintele SUA, Barack Obama, i-a primit, luni, la Casa Albă, pe componenţii echipei de baschet Los Angeles Lakers pentru celebrarea titlului obţinut în sezonul 2008/2009 al NBA, informează AFP.

Preşedintele american i-a spus tehnicianului echipei din Los Angeles, Phil Jackson, că aşteptă din partea deţinătorului recordului de titluri NBA obţinute din postura de antrenor (zece trofee) să le dea sfaturi "democraţilor şi republicanilor pentru a putea începe să muncească în echipă", provocând amuzamentul asistenţei.

În cadrul recepţiei ce a avut loc într-o cameră de ceremonie de la Casa Albă, Obama a subliniat că tehnicianul Jackson, pe care l-a poreclit "Master of Zen", a câştigat şase dintre titlurile sale cu Chicago Bulls, echipa din oraşul unde şi-a început cariera politică.

Preşdintele SUA l-a salutat, de asemenea, şi pe Kobe Bryant, despre care a spus că este "unul dintre cei mai buni jucători pe care i-am văzut vreodată", dar şi pe Earvin "Magic" Johnson, fostul legendar jucător a lui Lakers, acum un acţionar şi vicepreşedinte al clubului.

Obama a evidenţiat faptul că Johnson, în vârstă de 50 de ani, a devenit după sfârşitul carierei sale un apărător al drepturilor minorităţilor şi un activist în lupta împotriva SIDA. Jucătorii echipei LA Lakers i-au înmânat lui Obama un tricou al formaţie inscripţionat cu numele său şi cu numărul 1, dar şi o minge cu autografele baschetbaliştilor, înainte de a face poza de grup alături de preşedinte.

"Singurul lucru mai bun decât să priveşti baschet este să-l practici, dar am 48, în curând fac 49 ani, şi a devenit un pic mai greu în ultima vreme să mă mişc pe teren" a punctat Obama. Echipa Los Angeles Lakers a câştigat, în iunie 2009, titlul de campioană în liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA), după ce s-a impus, în finală, cu scorul general de 4-1, în faţa formaţiei Orlando Magic.

Sursă: Mediafax

Citește și:

Patronul lui Sepsi a confirmat oferta pentru Marius Ștefănescu: „Ar fi extraordinar”
Superliga
Patronul lui Sepsi a confirmat oferta pentru Marius Ștefănescu: „Ar fi extraordinar”
Planul lui Dan Șucu pentru sezonul viitor: a doua decizie importantă, după angajarea lui Lennon » Ce NU vrea să se mai întâmple la Rapid
Superliga
Planul lui Dan Șucu pentru sezonul viitor: a doua decizie importantă, după angajarea lui Lennon » Ce NU vrea să se mai întâmple la Rapid
Budapest sau Bucharest? Sigur n-ați greșit?  » UEFA a anunțat orașele următoarelor două finale Champions League și Europa League
Europa League
Budapest sau Bucharest? Sigur n-ați greșit? » UEFA a anunțat orașele următoarelor două finale Champions League și Europa League

Ironia sorții » Fostul jucător de la FCSB, la un pas să semneze chiar cu echipa care l-a retrogradat!

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează