SPORTURI  »  BASCHET  »  SPECIAL

”Dosarul Chauncey Hardy” agită apele în SUA » ”Crimă rasistă”

Hardy se transferase la Giurgiu cu cîteva luni înainte să fie ucis // Foto: Agerpres
Hardy se transferase la Giurgiu cu cîteva luni înainte să fie ucis // Foto: Agerpres

Articol de - Publicat duminica, 08 aprilie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 07 aprilie 2012 21:47

Avocaţii angajaţi de familia fostului baschetbalist ucis la Giurgiu pe 9 octombrie 2011 susţin că au dovezi din care ar reieşi că agresiunea ”a fost una antiamericană”. Pregătesc un proces virulent împotriva spitalelor, a clubului şi a FRB.

Cazul Chauncey Hardy, baschetbalistul american de 23 de ani ucis la Giurgiu de Ionuţ Tănăsoaia pe 9 octombrie 2011, continuă să producă emoţie şi suspiciune peste Ocean, mai ales după ce instanţa a pronunţat o pedeapsă de numai 5 ani de închisoare pentru agresor. Avocaţii familiei susţin că victima a fost omorîtă din considerente de rasism, notează cotidianul "Courant". Şi completează că mama sportivului, Ola Hardy, are motive să creadă că fiul ei a stat cel puţin patru ore în spitalul de la Giurgiu şi în cel de la Bucureşti fără să primească îngrijiri medicale!

"Nu există nici o dovadă de autoapărare"
Totodată, Ola Hardy, care aşteaptă încă rezultatele unei investigaţii paralele a FBI, se plînge că n-a primit nici pînă acum rezultatele autopsiei din România. Ea are deja sprijinul a doi congresmeni americani în desluşirea poveştii, Joe Lieberman şi Richard Blumenthal.

Unul dintre apărătorii angajaţi de familie, Richard Altschuler, precizează că "nu există nici o dovadă de autoapărare. Nu-mi place să joc cartea rasistă, dar avem probe prin care să demonstrăm că această crimă nu a fost doar antiafro-americană, ci pur şi simplu antiamericană. Avem multe idei prin care să ne găsim dreptatea în justiţia civilă".

123 de milioane de dolari e suma pe care familia Hardy o va solicita ca despăgubire în procesul civil demarat în România: vizate sînt cele două spitale, barul unde s-a comis crima, clubul sportivului şi FRB

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
aditarta
aditarta  •  08 Aprilie 2012, 09:04

Atat scrieti despre baschet, doar scandalurile. Nu clasament, nu rezultate, nimic. Poate daca intra Becali in baschet. Rusine ziar de sport. Cum era? "Noua ne pasa de sport"

castaway
castaway  •  08 Aprilie 2012, 01:58

Crima rasista !!! Baiete, ma intreb , cum ai luat interviul pentru a deveni ziarist ?!

calinhot
calinhot  •  08 Aprilie 2012, 01:12

asata inseamna sa fii american,de teo peter nu am auzit nimic

Vezi toate comentariile (3)
Comentează