SPORTURI  »  BASCHET  »  CSM U ORADEA

EXCLUSIV Baschetbalistul american cu cetățenie română admite: „Eu trebuie să dau mai mult decât un român”

Kristopher Richard în tricoul celor de la Oradea într-un meci cu Dinamo / FOTO sportpictures.eu
Kristopher Richard în tricoul celor de la Oradea într-un meci cu Dinamo / FOTO sportpictures.eu

Articol de - Publicat marti, 28 iunie 2022 10:29 / Actualizat marti, 28 iunie 2022 10:29

Kris Richard (33 de ani), baschetbalist american cu cetățenie română, a povestit cum decurge viața lui la Oradea.

Kristopher Richard face parte din grupul restrâns de străini naturalizați care reprezintă România în competițiile internaționale. Apărătorul lui CSM U Oradea și-a luat cetățenie română în 2019 și a mărturisit că se simte ca acasă în orașul din nord-vestul țării, acolo unde este la al doilea „mandat”. 

De două ori campion cu bihorenii, texanul născut în Beaumont speră să lupte pentru un nou titlu în proximul sezon, acolo unde U-BT Cluj a pus monopol pe competiție, „șepcile roșii” cucerind ultimele două campionate. Kristopher a evoluat și în Mexic, Letonia, Germania, Franța și Polonia înainte de a semna cu orădenii în 2018.

- Kris, care sunt planurile tale cu Oradea? 
- Contractul meu cu clubul este pe încă un an, plus un an. Îmi doresc să fiu bine, sănătos, să duc angajamentul la bun sfârșit și să mai câștig măcar un campionat, un trofeu, cu formația mea. Mă simt foarte bine la Oradea, m-am adaptat, cred că și românii mă plac, este a win-win situation.

Situație de neînțeles la CFR Cluj: nu își plătește la timp jucătorii, dar are o campanie de transferuri impresionantă » Cum își poate justifica investițiile
CFR CLUJ
Situație de neînțeles la CFR Cluj: nu își plătește la timp jucătorii, dar are o campanie de transferuri impresionantă » Cum își poate justifica investițiile

Kris Richard: „Eu trebuie să dau mai mult decât un român”

- Imnul „Deșteaptă-te, române!” îl știi, adică poți să-l fredonezi, cât de cât? 
- Versurile nu le cunosc, dar melodia îmi sună în cap. Uite, și-acum, vorbind cu tine, întrebându-mă de asta, îmi sună în gând.

Îmi plac mult ardelenii, orădenii, sunt mai prietenoși și mai zâmbitori decât bucureștenii. E mai puțin stres în zona în care trăiesc eu decât într-un oraș mare. Oricum, România are priveliști deosebite, aici am mers și la schi, am trăit aventuri frumoase în natură. 

- Kris Richard, apărător CSM U Oradea

- Ce simți la intonarea imnului României? OK, reprezinți această țară, ai cetățenie, dar ești american totuși. 
- Simt o uriașă responsabilitate. Poate, dacă ai putea calcula, mai mare decât a unui român. Fiindcă mă gândesc că dacă eu am fost selecționat în detrimentul altui sportiv născut în România, atunci eu trebuie să dau mai mult. Dacă oamenii și-au pus nădejdea în mine, atunci eu trebuie să dau mai mult. Este ceea ce pot oferi eu ca sportiv. E răspunsul meu la ceea ce mi s-a oferit.

Balint a vrut să-și aducă unul dintre preferați la Craiova » Oltenilor li s-a cerut o sumă impresionantă
CS UNIVERSITATEA CRAIOVA
Balint a vrut să-și aducă unul dintre preferați la Craiova » Oltenilor li s-a cerut o sumă impresionantă

Micile plăceri ale vieții pentru Kris Richard

- Cu mâncarea cum te-ai împăcat în România? Mai ales că ești sportiv de performanță. 
- Papanași, mămăligă, sarmale, am încercat din toate. Mămăligă, ceva asemănător, am mâncat și la micul dejun în Texas.

Ce-mi place la România? O țară frumoasă, are diverse locații atractive, gen salina de la Turda, apoi faptul că mâncarea este mai sănătoasă aici decât în Texas. Mâncarea este mai sănătoasă și mai ieftină aici, cu toate că prețurile au crescut peste tot. 

- Kris Richard, apărător CSM U Oradea

- Româncele cum ți se par? 
- Cred că lămurim repede situația: am iubită, Wendi, a fost la Oradea, i-a plăcut și ei, când mă întorc din vacanță, o voi face împreună cu ea, va sta din această toamnă permanent cu mine în România.

Expresia mea preferată în limba română? «Ce te f... grija!» Mie mi se pare amuzant, cel puțin cum o zic românii, apoi îi apucă râsul. Uite, îmi place mult cum sună «Mulțumesc!» 

- Kris Richard, apărător CSM U Oradea

- Ce-ți place să faci în timpul liber? 
- Merg la poligon, trag cu pușca. Sau cu arme de calibru mai mic. Sunt texan totuși. Apoi, mai merg să mă relaxez la o cafenea, la un restaurant, uneori, mai ales că Oradea este un oraș frumos, cu un vibe pozitiv. Nu ai prea multe lucruri de făcut aici, dar e foarte curat. Mai ai și Budapesta relativ aproape, un alt tip de oraș, spectaculos.

Baschetbalistul american cu cetățenie română admite: „Eu trebuie să dau mai mult decât un român”
Kris „polițist texan” se relaxează la poligon

Momentan, sunt în Texas, mă relaxez, alături de familie. Avem casă la o oră de Houston. Între Texas și Oradea este o diferență de fus orar de 8 ore, mi-a luat ceva timp până m-am adaptat în America, să pot dormi normal. 

- Kris Richard, apărător CSM U Oradea

3 campionatea cucerit CSM U Oradea în istoria grupării, în 2016, 2018 și 2019, în ultima ediție fiind pe locul 3

Citește și:

O nouă problemă pentru Dinamo! Urmează discuția decisivă

Războiul clonelor: Steaua, Dinamo, Rapid, U Craiova » Tabloul dureros al decăderii celor 4 imense branduri ale fotbalului românesc

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează