SPORTURI  »  BASCHET  »  NBA

VIDEO Moment rar în sport » Gregg Popovich a luat microfonul în plin meci și i-a certat pe fanii propriei echipe: „Aveți puțină clasă!”

Gregg Popovich (foto: Imago)
Gregg Popovich (foto: Imago)

Articol de - Publicat joi, 23 noiembrie 2023 11:02 / Actualizat joi, 23 noiembrie 2023 12:06

Gregg Popovich, antrenorul lui San Antonio Spurs, a oferit miercuri seara un moment aparte pe Frost Bank Center, la meciul pierdut de echipa lui în fața celor de la Los Angeles Clippers, 102-109

Coach Pop e un tip aparte în NBA și chiar în sportul mondial. Nu se ferește să spună ce crede, indiferent de circumstanțe, și e genul de om care ia atitudine atunci când puțini ar face-o.

Moment VIRAL în NBA! Luka Doncic l-a lăsat mască pe LeBron James
NBA
Moment VIRAL în NBA! Luka Doncic l-a lăsat mască pe LeBron James

În plin meci cu Los Angeles Clippers, antrenorul de 74 de ani a luat unul dintre microfoanele comentatorilor de la marginea terenului și le-a cerut spectatorilor prezenți să înceteze să-l mai huiduie pe Kawhi Leonard, fost jucător la Spurs, acum la LA Clippers. Fanii nu l-au iertat pentru că și-a forțat plecarea de la echipă în 2018.

Gregg Popovich a luat microfonul în plin meci și i-a certat pe fanii propriei echipe: „Aveți puțină clasă!”

Kawhi a fost întâmpinat cu ostilitate la revenirea pe terenul echipei la care, în 2011, debuta în NBA, fiind apostrofat intens la aruncările libere. 

A fost momentul în care Popovich a luat microfonul și i-a îndemnat pe fanii echipei sale să înceteze: 

Scuzați-mă pentru o secundă. Putem să încetăm cu huiduielile și să-i lăsăm pe acești băieți să joace? Aveți puțină clasă. Noi nu suntem așa. Încetați cu huiduielile!

Ostilitatea a continuat însă pe Frost Bank Center, dar Kwahi Leonard nu s-a lăsat intimidat și a continuat să înscrie, încheiând meciul cu 26 de puncte, în cea de-a șaptea victorie consecutivă contra lui San Antonio Spurs. 

La finalul partidei, Kwahi Leonard i-a lăudat pe fanii lui Spurs:

Am mai spus-o, sunt unii dintre cei mai tari fani din NBA și sunt foarte competitivi. Eu am încercat să rămân concentrat și să înscriu. Știu că dacă nu am un tricou al lui Spurs pe mine probabil că mă vor detesta pentru tot restul carierei mele, dar asta este. La meciuri mereu mă apostrofează, dar când mă întâlnesc pe stradă sau într-un restaurat mă tratează cu respect și dragoste. 

După meci, Gregg Popovich a fost întrebat despre momentul în care a intervenit în apărarea lui Kwahi: „Cred că oricine are o idee despre sport știe că nu trebuie să superi ursul”, sugerând că jucătorii foarte buni sunt și mai motivați atunci când sunt fluierați. 

Pe rețelele sociale, jurnaliștii americani, dar și fanii, în general, au comentat momentul: 

  • „Nu cred că am mai văzut așa ceva într-un meci de NBA”
  • „D-asta e Gregg Popovich G.O.A.T” (n.r. - cel mai mare din toate timpurile).
  • „Nu am văzut niciodată să se întâmple așa ceva în mijlocul unui meci”

San Antonio Spurs rămâne pe ultimul loc în Conferința de Vest, în timp ce Los Angeles Clippers sunt pe 10.

Claudio Ranieri, gest de un fair-play desăvârșit după promovarea în Serie A: „De ce se întâmplă astfel de lucruri?”

Gestul antrenorului din NBA a adus aminte de cel al unui alt mare antrenor, de data asta din fotbal, Claudio Ranieri. La jumătatea lui 2023, italianul a obținut promovarea lui Cagliari în Serie A și a fost protagonistul unui moment care poate servi ca lecție pentru oricine.

După un scurt interviu, Claudio a mers să își salute suporterii, peste 2.000 veniți în deplasare la Bari. Galeria își ironiza în acel moment adversarii: „Serie B, Serie B”. Cu gesturi largi, chiar revoltat, antrenorul a strigat către ei: „NO,NO, NO”. În conferința de presă a și explicat:

Nu înțeleg de ce trebuie să scandezi împotriva unei echipe. De ce se întâmplă astfel de lucruri? De ce să-ți pierzi vremea cu așa ceva? S-au comportat extraordinar, au luptat ca niște lei jucătorii lui Bari, publicul lor a fost încântător. Am învins noi, așa că să ne bucurăm de victorie, nu să le strigăm că au rămas în Serie B. Nu e frumos!

- Claudio Ranieri

Citește și alte articole:

Shaquille O'Neal face dezvăluiri uluitoare! Cât cântărea în perioada Lakers, divergențele cu Kobe Bryant + Schimbarea spectaculoasă din prezent
NBA
Shaquille O'Neal face dezvăluiri uluitoare! Cât cântărea în perioada Lakers, divergențele cu Kobe Bryant + Schimbarea spectaculoasă din prezent
„E indecent” » Cât a costat la licitație tricoul în care Victor Wembanyama a debutat în NBA
NBA
„E indecent” » Cât a costat la licitație tricoul în care Victor Wembanyama a debutat în NBA

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
parachioara5
parachioara5  •  23 Noiembrie 2023, 14:07

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

thisuserisreal
thisuserisreal  •  23 Noiembrie 2023, 12:31

Sportul nu inseamna doar cine castiga, inseamna in primul rand RESPECT! Respect pentru adversari, respect pentru suporteri, respect pentru fair-play, respect pentru sport, RESPECT PENTRU TINE! Dar de cand scopul primordial a sportului a devenit monetizarea, toate lucrurile bune pe care sportul ar trebui sa il promoveze dispar, unul cate unul, pana nu mai ramane decat o corporatie uriasa, cu scopul unic de a face profit.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează