SPORTURI  »  BOX  »  LUCIAN BUTE VS. JAMES DEGALE

Eșec controversat! În ciuda unui meci echilibrat, arbitrii i-au acordat o victorie categorică lui DeGale în fața lui Bute

Articol de - Publicat duminica, 29 noiembrie 2015 08:43

Lucian Bute a ratat șansa de a-și recupera centura IBF la categoria supermijlocie, fiind învins, la Quebec, de campionul mondial James Degale.

În ciuda unui meci destul de echilibrat, arbitrii partidei au surprins la final cînd i-au acordat un succes categoric britanicului: 116-112, 117-111, 117-111. Asta înseamnă că un arbitru i-a dat 8 runde cîștigate lui DeGae și numai 4 lui Bute, în timp ce ceilalți doi au văzut un 9-3!

Cum era de așteptat, De Gale a început ca din pușcă meciul. L-a atacat pe român și a trimis lovitură după lovitură. Bute s-a trezit însă încet, încet și a trecut la controlul partidei. Mult mai ofensiv decît îl știam, Bute a încercat să meargă peste adversarul său.

Bute e frustrat, dar nu renunță

S-a boxat deschis, cu românul încercînd în permanență să se apropie de DeGale. Britanicul a răspuns însă de fiecare dată, dar în nici un caz suficient pentru ca diferența dintre cei doi să fie așa mare. Emoțiile au fost mari în colțul britanicului, mai ales după ce Bute a reușit să îi spargă arcada.

”Cred că ești în avantaj”, i se transmitea lui DeGale din colț, care la final nu a ridicat brațele în semn de victorie. Decizia finală l-a șocat pe Bute, care n-a putut face altceva decît să ridice din umeri. ”Dacă arbitrii îi dau victoria, trebuie să respect asta. Mă voi întoarce în sală și voi încerca să revin mai puternic”, a anunțat Bute la finalul meciului, semn că încă nu e pregătit să renunțe la box.

”Știam că e un luptător de talie mondială. Credeți-mă că se va întoarce. Eu sînt în continuă creștere, în doi-trei ani o să ajung la vîrf”
James DeGale

RUNDA 12

DeGale nu forțează și încearcă să lovească pe contră. Românul a început agresiv runda și termină ținîndu-l în corzi pe britanic. MULT PREA STRÎNS ca să ne pronunțăm. Showtime vede 114-114!
Verdictul Daily Mail: 10-9 pentru Bute (115-114 DeGale)

RUNDA 11

DeGale controlează această rundă, însă Bute răspunde cu o combinație senzațională cu adversarul în corzi. Cu o rundă înainte de final, meciul e foarte echilibrat, iar acel 5% pentru gazde ar putea conta! :D Showtime vede meciul la 105-104 pentru DeGale! Hai, Lucian!
Verdictul Daily Mail: 10-9 pentru Bute (106-104 DeGale)

RUNDA 10

DeGale are probleme din ce în ce mai mari cu arcada, care continuă să sîngereze. Din colț i se transmite: ”tu controlezi partida. CRED că ești în avantaj, nu îi da ocazii”. Lovituri de ambele părți, însă Lucian poate profita de acest final de meci. Cu Dirrell, DeGale a căzut fizic în ultimele runde. HAI, LUCIAN!
Verdictul Daily Mail: 10-9 pentru DeGale (97-94)

RUNDA 9

DeGale e dus în colț de Bute din nou, care devine mult mai agresiv. Britanicul îl provoacă din nou și se lasă expus. Suficient cît să fie lovit de român cu un excelent croșeu de dreapta. DeGale pare în control, însă e concentrat mai mult pe defensivă. Încearcă o serie pe final de rundă, însă toate loviturile se opresc în garda românului. DeGale a primit și un avertisment din partea arbitrului.
Verdictul Daily Mail: 10-9 pentru Bute (87-85 pentru DeGale)

RUNDA 8

O serie de upercuturi foarte bună a lui DeGale. Lucian îl împinge în corzi din nou, însă fără să prezinte un real pericol. Românul trebuie să dea drumul  la stîngă.
Verdictul Daily Mail: 10-9 pentru DeGale (78-75)

RUNDA 7

DeGale lovește din nou bine cu dreapta și îi sparge blocajul lui Bute. Este pus aproape constant sub presiune de român, însă pare a avea loviturile mai clare de partea sa. Showtime vede 4 reprize cîștigate de DeGale, trei de Bute.
Verdictul Daily Mail: 10-10 (68-66 pentru DeGale)

RUNDA 6

Bute domină centrul ringului și trimite un croșeu de dreapta excelent. DeGale răspunde și el cu o stîngă puternică și un upercut. Britanicul încearcă să-l provoace pe român, în stilul în care a făcut-o și Fury cu Klitschko. O rundă care i-a aparținut destul de clar lui De Gale.
Verdictul Daily Mail: 10-9 pentru DeGale (58-56)

RUNDA

De Gale și-a pierdut elanul ofensiv din startul partidei. Bute i-a spart arcada stîngă și domină partida în acest moment. Două momente bune în care britanicul a fost prins în colț, însă a scăpat de fiecare dată. Românul este pe val în acest moment.
Verdictul Daily Mail: 10-9 pentru DeGale (48-47)

RUNDA 4

Bute pare să capete din ce în ce mai multă încredere pe măsură ce înaintăm în meci. Cîteva lovituri clare la corp și în figură, iar DeGale pare că nu se aștepta la un meci complicat. Un lucru e cert, Lucian e mult peste ce am văzut în ultimele meciuri. Bute simte că poate mai mult în acest meci.
Verdictul Daily Mail: 10-9 pentru Bute (38-38)

RUNDA 3

Bute, mult mai agresiv față de primele două runde. Reușește un croșeu excelent pe final de rundă și începe să conteze în meci. Au cam trecut cele trei runde în care DeGale promisese că îl va face KO. :)
Verdictul Daily Mail: 10-9 pentru Bute (29-28 pentru DeGale)

RUNDA 2

DeGale rămîne agresiv și nu îi permite lui Lucian să se miște prea mult. Static, pentru se putea apăra de furia britanicului, pugilistul român trebuie să înceapă să dea mult mai mult drumul la brațe pentru a nu pierde reprizele din start, cînd DeGale este încă în formă bună.
Verdictul Daily Mail: 10-9 pentru DeGale (20-18)

RUNDA 1

O primă repriză de tatonare între cei doi luptători. Cum era de așteptat, DeGale încearcă să preia controlul luptei încă din start. Lucian se apără destul de bine, însă trebuie să reziste în primele runde asaltului adversarului său. Lui DeGale i se transmite din colț: ”Stai liniștit, nu poate face față acestui ritm!”. Rămîne de văzut ;)
Verdictul Daily Mail: 10-9 pentru DeGale

UPDATE 7:29

A început marele meci! Hai, Lucian!

UPDATE 7:25

Intră în ring și DeGale, care poartă un echipament special cu însemnele lui Arsenal. La fel și cei din staff-ul său.

UPDATE 7:22

Lucian Bute intră în ring pe melodia celor de la U2, ”Where the streets have no name”. Hai, Lucian!

UPDATE 7:15

S-a încheiat și ultimul meci programat înainte de main-event. Alvarez l-a învins pe Chilemba la puncte și va primi o șansă pentru centura WBC la categoria semigrea, deținută de Adonis Stevenson. În scurt timp urmează Bute vs. DeGale!

UPDATE 6:15

Lucian Bute a intrat pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru partidă.

 

1h away #SHOWTIME #letsdothis #TeamBute is #Allin @shosports #boxing

A photo posted by Lucian Bute (@butelucian) on

La 3 ani și jumătate după ce a fost făcut KO de Carl Froch la Nottingham, Bute primește o a doua șansă, cel mai probabil ultima, de a reveni în elita boxului mondial. DeGale reprezintă zidul care trebuie dărîmat pentru recucerirea centurii IBF. La 29 de ani, britanicul vine după o victorie importantă cu Andre Direll, care i-a adus titlul mondial.

Bute are de partea lui experiența. S-a bătut de 11 ori cu centura IBF pe masă, iar de 10 ori a ieșit învingător. Meciul se va disputa la Quebec, unde Bute va avea de partea sa sprijinul canadienilor. Lucian poate profita de eticheta care i-a fost pusă după eșecul cu Jean Pascal. ”Boxerul terminat” îl poate surprinde pe DeGale, un ”Mayweather wannabe”, concentrat mai mult pe bani.

Omul vacanțelor

”Se spune că numai 4% din boxeri se retrag și nu trebuie să își găsească o slujbă. Eu vreau să fac parte din acel 4%. Vreau să îmi iau un Maserati și să fac milioane”, spune arogant DeGale. După victoria cu Direll,  britanicul și-a luat o vacanță. Una de 3 luni în care a călătorit în Maldive, Los Angeles, Cibru, Ibiza și Marbella. Banii îi poate toca în ritmul lui Mayweather, mai rămîne doar ca și boxul să se ridice la același nivel.

Partida nu este televizată în România, însă va fi liveTEXT pe GSP.RO, duminică dimineață, după ora 06:00.

Zuniga, singurul reper

Singurul reper pe care îl avem între cei doi boxeri rămîn luptele cu Fulgencio Zuniga. Bute l-a întîlnit în 2009, cînd l-a făcut KO în runda a patra. Trei ani mai tîrziu, columbianul a rezistat 12 rotunde cu DeGale. Palmaresul lui e însă năucitor: 27 de victorii și 11 înfrîngeri. :D

5,50este cota pentru un succes al lui Bute la agenția 888, în timp ce casele de pariuri oferă numai 1.15 pentru victoria lui DeGale

Lucian Bute

James DeGale

35 de ani 29 de ani
1,87m 1,83m
183cm alonjă 188cm alonjă
stîngaci stîngaci
32 victorii (25 KO) 21 victorii (14 KO)
2 înfrîngeri 1 înfrîngere

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (277)
nusu_d
nusu_d  •  29 Noiembrie 2015, 15:30

Deci pe langa faptul ca lovit mai clar si mai precis, DeGale i-a dat lui Bute 211 pumni, iar Bute l-a lovit pe DeGale cu 140 de pumni. Asta conform compubox. Deci victorie fara dubii a lui DeGale din toate punctele de vedere. Avem "comentatori" in Romanica de toata jena, ar trebui sa se apuce de altceva, de gradinarit poate. Si unii "jurnalisti" la fel. Iar tu Bute la 36 de ani ar fi cazul sa te duci acasa ca sa nu devii si mai penibil decat ai fost in ultimii ani.

sharky_04
sharky_04  •  29 Noiembrie 2015, 14:18

Lucian Bute a avut o alta atitudine fata de meciul pierdut cu Froch si aratat ca este un boxer care poate sa stea la bataie si sa riposteze atunci cand adversarul tot insista cu loviturile, insa nu esti sigur ca ai castigat un meci de box, decat daca adversarul tau e la podea si numarat ! Si Jojo Dan a patit la fel cu Selcuk Aydn de doua ori pierzand la puncte, insa continua sa boxeze. Tine de rezistenta fiecarui sportiv, cati pumni poate incasa si totusi sa continue sa mearga inainte, asa se formeaza campionii, Succes Lucian Bute !!!

607884312693566
Paul Cosmin  •  29 Noiembrie 2015, 12:19

In boxul de astazi se pare ca cea mai buna lovitura este...ESCHIVA!!!

Vezi toate comentariile (277)
Comentează