SPORTURI  »  BOX  »  LUCIAN BUTE - JEAN PAUL MENDY, 9 IULIE, ROMEXPO

FOTO / Bute foloseşte metodele de antrenament inovate de Muhammad Ali

Articol de GSP - Publicat luni, 27 iunie 2011 00:00 / Actualizat luni, 27 iunie 2011 16:58

După revenirea în ţară, Lucian Bute s-a apucat, din nou, de antrenamente. Antrenorul Stephan Larouche i-a pregătit un program  de pregătire spartan, cu cîte două antrenamente dure în fiecare zi.

După alergarea pe bandă şi alte exerciţii care îi lucrează toţi muşchii, Lucian se "relaxează" în bazin, unde face cîteva ture de înot.

Pentru meciul cu Jean Paul Mendy, Bute are de făcut 110 şedinţe de sparring. Pentru că este un mare campion, Lucian face şi box subacvatic, la fel ca şi Muhammad Ali şi Wladimir Klitschko.

Cel care a dat startul cu acest tip de antrenament a fost Muhammad Ali care avea în programul zilnic de pregătire 5 runde a cîte 3 minute de box subacvatic, cu pauză de 30 de secunde între fiecare rundă.

Un alt campion IBF, de data aceasta de la categoria grea, Wladimir Klitschko, se antrenează şi el sub apă pentru meciul care va avea loc pe 2 iulie 2011. Ucraineanul a cîştigat titlul mondial pe 22 aprilie 2006 şi de atunci nimeni nu a mai reuşit să îl învingă.

Lucian Bute a devenit campion mondial pe 19 octombrie 2007 cînd l-a învins pe columbianul Alejandro Berrio, prin KO în runda a 11-a.
Pentru că "este mai greu să te menţii în vîrf decît să ajungi acolo", Lucian şi echipa lui au adoptat o metodă care deja a ajutat doi campioni. Boxul subacvatic are avantajul de a lucra picioarele şi de a spori forţa loviturilor.

Vezi o galerie foto cu campionii lumii făcînd box subacvatic!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
ligax
ligax  •  30 Iunie 2011, 21:40
Postat de iwindr pe 27 Iunie 2011, 20:02

Doroftei e peste bute indiferent cate meciuri ar castiga el canada, doroftei s-a batut in america, e o diferenta majora.

Nu are cum sa fie Doroftei mai bun decat Bute si nici invers pentru simplul motiv ca nu sunt si nici nu au fost la aceeasi categorie vreodata!

sandmann
sandmann  •  28 Iunie 2011, 09:33
Postat de iwindr pe 27 Iunie 2011, 20:02

Doroftei e peste bute indiferent cate meciuri ar castiga el canada, doroftei s-a batut in america, e o diferenta majora.

sunt de acord ca Bute trebuie sa boxeze in America si ca e o diferenta majora sa boxezi acolo, dar ca Doroftei este peste Bute , mi se pare o discutie aberanta. Ca cea despre cine a fost mai mare : Hagi sau Dobrin , Mihai Vieazul sau Stefan cel Mare etc. Vom discuta despre ce a facut Bute in box abia dupa ce se va retrage. Nu inteleg de ce atatea comentarii malitioase , de ce sa exista romani care ii vor raul lui Bute , care abia asteapta sa piarda . O fi sindromul romanesc :cum se ridica unul cum vor altii sa-l traga inapoi.

iwindr
iwindr  •  27 Iunie 2011, 20:02
Postat de sandmann pe 27 Iunie 2011, 19:18

cu cine ai fi boxat tu daca erai in locul lui Bute? mai schimba placa si da si un raspuns ,nu te limita doar la a critica. da raspunsuri ca sa infirmi parera generala ca esti un mare zero in materie de box.

Doroftei e peste bute indiferent cate meciuri ar castiga el canada, doroftei s-a batut in america, e o diferenta majora.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează