SPORTURI  »  BOX  »  DECIZIE

Rudel Obreja: "AIBA are o problemă cu mine, dar cu sportivii ce are?"

Rudel Obreja
Rudel Obreja

Articol de - Publicat joi, 10 martie 2011 00:00 / Actualizat joi, 10 martie 2011 15:18

AIBA a hotărît miercuri seara suspendarea Federaţiei Române de Box din toate competiţiile, motivarea fiind aceea că forul de la Bucureşti a amînat alegerile pentru un nou mandat de preşedinte. Obreja susţine însă că pe 27 octombrie a fost reales în mod democratic în fruntea federaţiei.

CITEŞTE ŞI: Federaţia Română de Box, suspendată provizoriu din toate competiţiile

Rudel Obreja (actualul conducător al FRB) se apără şi precizează că decizia Federaţiei Internaţionale este doar un abuz. "Am fost ales democratic pe 27 octombrie 2010, doar că ei nu vor să recunoască alegerile. Ce vină au sportivii ca să fie suspendaţi? Mă vînează după scandalul de la Beijing. Ultima soluţie este TAS-ul", a precizat Obreja pentru HotNews.ro.

"Ceea ce a făcut AIBA este o poliţă plătită pentru evenimentele petrecute la JO de la Beijing. Sînt nişte abuzuri fără precedent, iar toate acestea au apărut doar pentru că am avut curajul să strig în gura mare despre neregulile pe care le-au tot făcut", a mai afirmat Obreja.

"În comunicatul trimis de ei, se precizează că alegerile nu au avut loc, ceea ce este total eronat. Anul trecut, pe 27 octombrie, am fost ales democratic, aşa cum era normal. Ei nuanţează totul şi spun că FRB se face vinovată de faptul că nu a făcut alegeri. Este total fals, se face o confuzie răutăcioasă. Cu alte cuvinte, nu recunosc nişte alegeri doar pentru că nu le convine lor de faţa mea. Ce vină au sportivii în toată cearta mea cu AIBA, de ce să fie pedepsiţi? Eu sînt suspendat şi nu am voie să particip la evenimentele sportive. Este o decizie pe care o înţeleg şi o respect, dar nu pot impune ei cine să fie preşedinte la FRB".

CE s-a mutat în Turcia
"Un grup de 12 ţări, cu România 13, s-a ridicat împotriva abuzurilor AIBA, iar drept urmare Bulgaria, ţară care a fost desemnată să organizeze CE din iunie, a fost anunţată că este sub investigaţie şi că este foarte posibil să nu mai fie gazda competiţiei. Este mai mult decît ciudat să suspenzi înainte şi apoi să investighezi".

"Vom apela la TAS!"
Preşedintele FRB a vorbit şi despre care ar fi soluţiile pentru lămurirea acestei situaţii. "Căile de atac nu ştiu cît sînt de bune, pentru că se leagă tot de Comisiile lor de Disciplină. Vom trimite o scrisoare şi către Comisia de Apel, dar în mod sigur nu se va rezolva nimic. În aceste condiţii, singura solutie rămîne Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS)", a precizat Rudel Obreja.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
bdgeorge
bdgeorge  •  10 Martie 2011, 15:34

DAR DACA AI ASA" MARE GRIJA" DE SPORTIVI DE CE NU TE RETRAGI TU CHIAR DACA AI FOST ALES "DEMOCRATIC"..CA STIE TOATA LUMEA CIT DE DEMOCRATIC AI FOST TU ALES?? NU AU PARTICIPAT LA VOT DECAT CEI CARE TE VOTEAZA PE TINE RESTUL CLUBURIOR NU AU FOST INVITATE..CRONCANUL ASTA SE COMPORTA CU FRB CA SI CU MOSIA PROPRIE

marius_c1
marius_c1  •  10 Martie 2011, 13:34

Se pare ca AIBA nu recunosc alegerile din cauza ca a fost ales un om care la momentul respectiv era suspendat de catre ei.

blablablabla
blablablabla  •  10 Martie 2011, 12:57

Nu cred ca alegerile din cadrul unei federatii depind de cum s-a trezit in dimineata aia seful AIBA. Ar fi bine sa cunoastem motivul (justificarea scrisa) datorita careia alegerile nu sunt recunoscute. Exista cu siguranta un motiv (corect sau nu), iar acesta trebuie dat publicitatii. Ce prvederi au fost incalcate?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează