SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANŢEI

Cum răspunde Froome bănuielilor că s-ar dopa: "Nu sînt trişor, ca Armstrong"

Chris Froome, pedalînd singur pe Mont Ventoux şi încurajat de spectatori // Foto: Reuters
Chris Froome, pedalînd singur pe Mont Ventoux şi încurajat de spectatori // Foto: Reuters

Articol de - Publicat marti, 16 iulie 2013 00:00 / Actualizat luni, 15 iulie 2013 19:49

Asta spune Chris Froome, liderul Turului Franţei. Duminică, el a cîştigat etapa a 15-a, încheiată pe Mont Ventoux, într-un ritm ce aminteşte de american.

Cînd a atacat pe ultima porţiune a etapei a 15-a, cu 7,5 kilometri rămaşi de parcurs, Chris Froome l-a asfixiat pe fostul dublu învingător în Le Tour, Alberto Contador. Apoi, a străbătut singur ultimul kilometru, mîncînd asfaltul şi încheind învingător pe urcuşul ucigaş cu un avans de 30 de secunde. Imediat, cînd s-au anunţat mediile de viteză şi a lui a fost de 41,7 km/h, au început comparaţiile cu Lance Armstrong, şi el învingător pe Mont Ventoux, dar cu numai 39 km/h.

"Să mă comparaţi cu Lance... Lance a trişat. Eu nu trişez. Nimic de adăugat", a reacţionat Froome, 28 de ani. Ieri, a completat că e sută la sută curat şi că lui nu i se va retrage titlul niciodată. "E trist că stăm aici, după cea mai mare victorie a vieţii mele, şi discutăm despre dopaj. Sincer... eu şi colegii mei am petrecut luni întregi departe de casă, antrenîndu-ne, muncind. Şi acum stau aici şi sînt acuzat că sînt un trişor şi un mincinos. Nu e deloc în regulă", a spus Frrome.

Ieri a fost pauză în Turul Franţei, azi acesta se reia cu etapa a 16-a, 168 de kilometri, între Vaison-la-Romaine şi Gap, cu două căţărări de categoria a doua pe traseu.

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (20)
thumbzilla..
thumbzilla..  •  06 August 2013, 15:51

cine se scuza se acuza :)))

cfrclujole
cfrclujole  •  18 Iulie 2013, 12:29
Postat de s0ny18 pe 16 Iulie 2013, 10:09

pai ce Armstrong a fost un trisor pana acum 1 an ? :)))))))) Nici "Frumi" nu este un trisor! .... oare cum putem crede asa ceva de un ciclist care se antreneaza zi de zi ? un ciclist exemplar ! (pacat ca el nu a avut cancer ! era aceeasi clatita intoarsa) Oricum doar nebunii il pot acuza pe Chris Froome de dopaj ..... SKY este o companie puternica si nu-si permite sa umble cu asa ceva ! Adica cum putem compara SKY cu companii de mana a 5-a ca Discovery Channel si US Postal. Macar Froome te face sa razi :)) ...... offf Doamne

Pana la proba contrarie stii cum e!

nubreed
nubreed  •  16 Iulie 2013, 13:33
Postat de putregaiu pe 16 Iulie 2013, 08:42

Ce replica de gradinita a dat si Froome asta, de parca daca te dopezi nu trebuie sa mai stai departe de casa si sa te antrenezi. Parca daca te dopezi, stai pe canapea la tv si mananci pufuleti si cand vine etapa ii bati pe toti.

excelent spus :)) , toti trag din greu departe de casa , fie ca se dopeaza fie ca nu . Doar ca unii raman putin prin laborator . Mai o injectie , mai o pastila , mai o transfuzie de sange

Vezi toate comentariile (20)
Comentează