SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANŢEI 2007

Un nou caz de dopaj poate ameninţa Le Tour

Articol de - Publicat sambata, 28 iulie 2007 00:00

Informaţiile conduc spre unul dintre cei cu tricouri distinctive

E posibil ca, pînă duminică, organizatorii Turului Franţei să anunţe un nou nume pe lista neagră a dopingului din această ediţie. În ordine cronologică, au fost Sinkewitz (T-Mobile, testosteron), Vinokurov (Astana, transfuzie sangvină), Moreni (Cofidis, testosteron). Apoi, olandezii de la Rabobank l-au concediat pe liderul Turului din acel moment, Michael Rasmussen, şi l-au retras din cursă pentru că a minţit în privinţa locului de cantonament din luna iunie.

Acum, presa franceză a lansat altă informaţie, conform căreia ar mai exista un caz de dopaj şi că e vorba de un nume greu. Adică unul dintre cei înveşmîntaţi în tricouri distinctive. Dacă e galben, e Contador (Discovery), omul care a mers umăr la umăr cu Rasmussen pe munte, dar care susţine că e curat. Dacă e verde, e Boonen (Quick Step), liderul sprinterilor, care are o victorie de etapă. Dacă e alb cu buline roşii, e Soler, cel mai valoros căţărător al momentului. Dacă e alb, e Txurruka, cel care le succede lui Contador şi Soler în clasamentul tinerilor. Poate fi însă vorba de însuşi Rasmussen, învingător în două etape, ultima chiar cu o zi înainte de excluderea sa. Exact atunci reuşise să escaladeze vîrful Aubisque într-un timp de senzaţie, mai bun cu un minut şi 20 de secunde decît cel al lui Richard Virenque din vremea cînd concura la acea Festina burduşită de EPO.

Casar victorios
Etapa de ieri, desfăşurată pe un traseu aproape plat între Cahors şi Angoulême, pe 211 kilometri, l-a avut drept erou pe francezul Sandy Casar (Française des Jeux). Plecat timpuriu în evadare alături de alţi trei rutieri, el căzuse la începutul rundei din cauza ciocnirii cu un cîine. Cu şortul rupt şi fesa dreaptă rănită, Casar a mers pînă la capăt şi a lansat atacul final cu un kilometru înainte de sosire. Azi e contratimpul dintre Cognac şi Angoulême, 55,5 kilometri, care va hotărî ierarhia finală.

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează