SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MP AL BRAZILIEI

VIDEO Lewis Hamilton a răbufnit: „Încă două curse și scap!”

Lewis Hamilton // foto: Guliver/gettyimages
Lewis Hamilton // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat luni, 06 noiembrie 2023 14:02 / Actualizat marti, 07 noiembrie 2023 09:08

Lewis Hamilton (38 de ani) se declară ușurat de faptul că în curând va scăpa de W14, monopostul Mercedes din acest an. Duminică seara, septuplul campion mondial a terminat cursa de Formula 1 din Brazilia al optulea, deși a plecat al patrulea pe grilă, după Verstappen, Stroll și Alonso.

Lewis Hamilton nu a mai câștigat o cursă de Formula 1 de aproape 2 ani, din decembrie 2021, când se impunea în Marele Premiu al Arabiei Saudite.

Fanii pilotului britanic sperau că Hamilton va rupe seria neagră în Brazilia, cursă în care monopostul Mercedes s-a descurcat foarte bine de-a lungul anilor.

Nu a fost să fie. Slăbiciunile monopostului Mercedes, W14, au fost evidente pe Interlagos, iar Hamilton a trecut linia de finiș al optulea. La finalul cursei, septuplul campion mondial s-a declarat ușurat că mai are de condus doar două curse la volanul W14.

VIDEO: rezumatul Marelui Premiu de Formula 1 al Braziliei

Lewis Hamilton, după Marele Premiu de Formula 1 al Braziliei: „Încă două curse și scap”

„Monopostul nu s-a simțit la fel de dezastruos ca sâmbătă. Sâmbătă, când am terminat cursa sprint, pneurile erau terminate, complet distruse. Din punctul de vedere al managementului pneurilor simt că m-am descurcat mai bine astăzi (n.r. - duminică).

Totuși, monopostul este inconstant pe parcursul unui tur, trebuie să ne dăm seama de ce. Suntem foarte lenți pe liniile drepte și în viraje, monopostul parcă patinează când virăm.

Este foarte imprevizibil, în ideea că într-un weekend merge foarte bine, într-o sesiune este excelent, apoi nu. Încă două curse în mașina asta și scap”, a afirmat Hamilton, citat de GP Blog.

Toto Wolff, directorul Mercedes: „Îmi pare rău că George și Lewis conduc o chestie atât de mizerabilă”

În termeni chiar mai duri a vorbit bossul Mercedes, directorul Toto Wolff:

„Îmi pare rău pentru cei doi piloți, că trebuie să conducă o chestie atât de mizerabilă. Mașina este foarte dificilă, pe muchie de cuțit.

Trebuie să dezvoltăm un monopost mult mai bine pentru anul viitor, nu e posibil ca acum o săptămână (n.r. - în Mexic) să fim pe podium cu una dintre cele mai bune două mașini, apoi să nu fii nicăieri, să termini pe 8”.

Cu două curse rămase în acest sezon, în Las Vegas și Abu Dhabi, Mercedes are 382 de puncte, 20 peste Ferrari. Ținta echipei cu sediul în Marea Britanie va fi să păstreze locul 2 în clasamentul constructorilor. 

Citește și: 

Cum a ajuns România campioană mondială: retrăiește suspansul celor 30 de penalty-uri

Novak Djokovic, de nebătut la Paris! » A ajuns la 40 de titluri Masters 1000, record absolut, într-un sezon în care a pierdut numai 5 meciuri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
bogat
bogat  •  06 Noiembrie 2023, 15:16

Britanicii de la Mercedes. :) O fi echipa F1 Mercedes-AMG Petronas cu sediul in Anglia, altfel Mercedes tot germani raman.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează