SPORTURI  »  FORMULA 1  »  HAMILTON, LA FERRARI

Lewis Hamilton, primul mesaj public după trecerea la Ferrari: „Ca în 2013, simt că este decizia corectă. Să conduc în roșul Scuderiei este un vis”

Lewis Hamilton // foto: Guliver/gettyimages
Lewis Hamilton // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat sambata, 03 februarie 2024 16:03 / Actualizat sambata, 03 februarie 2024 16:27

Lewis Hamilton (39 de ani) a oferit o primă reacție publică, pe rețelele de socializare, referitoare la vestea că din 2025 va conduce pentru Scuderia Ferrari, după 12 ani la Mercedes.

De 7 ori campion mondial în Formula 1, pilotul cu cele mai multe victorii din istoria competiției, 103, Lewis Hamilton va pilota pentru o a treia echipă înainte de finalul carierei.

E convins că Ferrari a luat „cea mai bună decizie din istorie”: „Cu Hamilton vor fi o forță financiară! La fel de tare ca aducerea lui Schumacher”
HAMILTON, LA FERRARI
E convins că Ferrari a luat „cea mai bună decizie din istorie”: „Cu Hamilton vor fi o forță financiară! La fel de tare ca aducerea lui Schumacher”

A făcut-o pentru McLaren între 2007 și 2012, la Mercedes din 2013 până în prezent, o va face pentru Scuderia Ferrari din 2025, pentru cel puțin 2 ani.

Sâmbătă, la aproape două zile după ce trecerea lui la Ferrari a devenit oficială, Lewis Hamilton a oferit prima reacție pe rețelele de socializare. Un mesaj amplu, din inimă.

Lewis Hamilton: „Voi avea șansa să-mi îndeplinesc un vis, să conduc în roșul Ferrari”

„Au fost câteva zile nebunești, pline de o gamă largă de emoții.

Dar așa cum știți, după 11 ani incredibili la Mercedes, a venit vremea să încep un capitol nou în viața mea și voi merge la Scuderia Ferrari în 2025.

Mă simt incredibil de norocos ca după ce am realizat alături de Mercedes lucruri la care puteam doar să visez când eram mic, acum voi avea șansa să îndeplinesc alt vis al copilăriei, să conduc în roșul Ferrari.

Mercedes a fost o parte uriașă din viața mea încă de când aveam 13 ani, așa că această decizie a fost cea mai dificilă pe care am luat-o vreodată. 

Sunt incredibil de mândru de tot ce am realizat împreună și foarte recunoscător pentru munca grea și dedicarea tuturor cu care am lucrat de-a lungul anilor. Bineînțeles, și lui Toto (n.r. - Wolff, director și acționar Mercedes F1), pentru prietenia lui și felul în care a îndeplinit rolul de lider.

Împreună am câștigat titluri, am doborât recorduri și am devenit cel mai de succes cuplu pilot-echipă din istoria F1. Bineînțeles, nu-l pot uita pe Niki (n.r. - Lauda), care a fost un susținător imens și căruia îi simt lipsa în fiecare zi.

Vreau să-mi împărtășesc și aprecierea uriașă față de conducerea Mercedes-Benz și toată lumea de la compania din Germania și din întreaga lume pentru felul în care m-au susținut în acești 26 de ani”, este prima parte a mesajului publicat de britanic.

Lewis Hamilton: „Simt că este alegerea potrivită, dar mă concentrez pe sezonul alături de Mercedes!”

„Simt că este momentul potrivit să fac o schimbare, să-mi asum o provocare nouă. Încă-mi amintesc sentimentul de nesiguranță pe care l-am avut când m-am alăturat Mercedes în 2013.

Știu că unii oameni nu au înțeles mutarea la acea vreme, dar am avut dreptate să fac acel pas și simt același lucru acum. Sunt entuziasmat să văd cum pot contribui la această nouă oportunitate și ce putem realiza împreună.

Totuși, acum nu mă gândesc la 2025. Concentrarea mea este pe sezonul care vine și să revin pe circuit alături de Mercedes. Sunt mai motivat decât am fost oricând altcândva, mai în formă și mai concentrat decât oricând și vreau să ajut Mercedes să câștige din nou. Sunt 100% angajat la munca pe care o am de făcut și determinat să închei această colaborare la nivel înalt.

Vă mulțumesc tuturor care ați făcut parte din călătoria mea, care m-ați ridicat în timp ce mi-am urmat visurile și sper să continui să vă fac mândri. Ca întotdeauna, vă trimit iubirea mea și energia pozitivă”, a încheiat Hamilton.

Rezumatul VIDEO al MP din Abu Dhabi, ultima cursă de Formula 1 din 2023

Mai multe știri despre Lewis Hamilton la Ferrari:

Câți bani va câștiga Lewis Hamilton la Ferrari » Îl surclasează pe Charles Leclerc
Ferrari
Câți bani va câștiga Lewis Hamilton la Ferrari » Îl surclasează pe Charles Leclerc
Lewis Hamilton pleacă, cine vine? 6 candidați pentru Mercedes
MERCEDES
Lewis Hamilton pleacă, cine vine? 6 candidați pentru Mercedes
Valoarea Ferrari a EXPLODAT după transferul lui Lewis Hamilton » Acțiunile au atins astăzi un maxim istoric
HAMILTON, LA FERRARI
Valoarea Ferrari a EXPLODAT după transferul lui Lewis Hamilton » Acțiunile au atins astăzi un maxim istoric

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
concret
concret  •  03 Februarie 2024, 19:00
Postat de rav410wrc pe 03 Februarie 2024, 16:48

Va dati seama cum va mai conduce el, anu' asta-n negru, dc visu' lui, de mic copil, era sa conduca-n rosu !?! Ce papagal e LH asta ;))))

Papagal, nepapagal, ai vrea tu sa fii in locul lui. Vezi cum picasi tu de papagal?

FCUCraiova
FCUCraiova  •  03 Februarie 2024, 18:56

Bahhhh la asta nu ma asteptam, am fost fanul lui si binenteles Mclaren iar pe urma Mercedes, dar sa-l vad la Ferrari cea mai mare dezamagire , pacat sper ça Mercedes sa faca un sezon exceptional si sa castige F1 in sezonul 25-26

valeri__gazzaev
valeri__gazzaev  •  03 Februarie 2024, 17:21

Get in there, Lewis!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează