SPORTURI  »  HANDBAL  »  ALEGERI FRH

Cel mai vechi şef de federaţie din sportul românesc a fost schimbat luni: "Alexandru Dedu a cîştigat politic!"

Cristian Gațu a pierdut șefia FRH după 18 ani
Cristian Gațu a pierdut șefia FRH după 18 ani

Articol de - Publicat marti, 11 februarie 2014 00:00 / Actualizat marti, 11 februarie 2014 08:51

Gaţu şi Remus Drăgănescu, celălalt candidat la preşedinţia FRH, îl acuză pe noul preşedinte, Alexandru Dedu, că a avut sprijinul autorităţilor locale, cele care le-au dictat cluburilor cu cine să voteze.

Alexandru Dedu 104 voturi, Remus Drăgănescu 56, Cristian Gaţu 32! Acesta a fost anunţul care a stîrnit rumoare ieri, la Adunarea Generală a Federaţiei Române de Handbal, după numărarea voturilor pentru funcţia de preşedinte.

Cristian Gaţu, cel care era preşedinte din 1996, candidînd pentru al şaselea mandat consecutiv, a fost învins chiar şi de directorul tehnic al FRH, Remus Drăgănescu. În plus, Alexandru Dedu a cîştigat alegerile din primul tur, adunînd mai mult de jumătate plus unu din voturi, 104 din totalul de 192 de reprezentanţi ai cluburilor cu drept de vot.

"E dubios, au venit foarte mulţi!"
"Niciodată, de cînd mă ştiu, nu au fost prezenţi atîţia reprezentanţi la vot. La alegerile precedente au venit undeva la 120-130 de cluburi. Asta înseamnă ceva, mobilizarea a fost generală!", spunea înainte de a se trece la vot Remus Drăgănescu. Directorul tehnic al federaţiei a fost tranşant la final, cînd a auzit rezultatul.

"Fără teama de a greşi, spun că votul a fost unul politic. Aici s-a votat în grup, s-a votat după o listă, la comandă! Uitaţi-vă că vicepreşedinţii au acelaşi număr de voturi, iar membrii din Consiliul de Administraţie au ieşit, marea majoritate, din echipa lor", a adăugat Drăgănescu.

Gaţu are aceeaşi idee. "A fost o influenţă politică. Oamenii au votat cum le-au dictat cei care le dau banii, adică primarii şi şefii Consiliilor Judeţene!".

Au pozat buletinele!
S-a vorbit ieri la Adunarea Generală că diverşi primari sau şefi de Consilii Judeţene, ca să fie siguri că oamenii lor vor vota cu cine trebuie, au fost puşi să pozeze buletinele de vot. "Lucrurile astea se mai fac doar în politică, la alegeri. Am ajuns rău dacă s-a întîmplat asta!", au declarat cîţiva membri.

"Mi-au telefonat oameni de handbal, care lucrează la diverse cluburi, că nu au fost lăsaţi să vină la vot. Au fost trimişi, în schimb, reprezentanţi de la alte catedre, gimnastică, baschet, volei", a mai adăugat Remus Drăgănescu.

200 de structuri prezente aveau drept de joc la alegerile FRH. Dintre acestea, ieri au fost prezente 192

Cum s-a votat la preşedinţi şi vicepreşedinţi

Preşedinte
Alexandru Dedu 104
Remus Drăgănescu 56
Cristian Gaţu 32

Vicepreşedinte sector feminin
Narcisa Lecuşanu 107
Liviu Bala 54
Marian Muntean 31

Vicepreşedinte sector masculin
Daniel Georgescu 69
Andrei Maioreanu 52
Ali Nurhan 37
Valentin Samungi 21
Pavel Mercea 10

ALTE ŞTIRI:

A cîştigat sticla de whisky
Fostul internaţional Vasile Sîngă a făcut pariu cu Gheorghe Goran, directorul tehnic al FRH, campion mondial cu România în 1970, pe seama cîştigătorului alegerilor de ieri. Stîngă a mers pe mîna lui Dedu, iar Goran pe cea a fostului coleg de echipă, Gaţu. Miza? O sticlă de whisky. "M-am interesat prin ţară şi mi-am dat seama de trend. Dedu a spus înainte de alegeri că se bazează pe 104 voturi. Exact atîtea a avut", a declarat Stîngă.

"Nu mi-e frică de schimbare"
Gheorghe Tadici, selecţionerul "naţionalei" feminine, nu se teme că va fi schimbat de la cîrma echipei naţionale. "Îi doresc domnului Dedu mult succes, dar nu o să-i fie uşor. Sper să gestioneze bine cele opt loturi naţionale, să nu desfiinţeze Centrele de Excelenţă şi să facă rost de bani pentru o mai bună funcţionare", a declarat Tadici. "Legat de situaţia mea, eu nu ţin de post. Şi aşa, în 15 luni de cînd sînt la cîrma naţionalei, nu am luat nici un leu. Obiectivul meu, de a califica echipa la Rio, e viabil, am realizat schimbul de generaţii. Aveam ambiţia de a califica naţionala la a treia Olimpiadă, după ce am contribuit la calificările din 2000 şi 2008", a subliniat Tadici.

Gaţu: "Nu sînt trist, nu sînt supărat!"
Cristian Gaţu nu a stat ieri pînă la numărarea voturilor. Acesta a plecat imediat după ce s-a adresat alegătorilor, iar rezultatul l-a aflat prin telefon. "Nu sînt trist, nu sînt supărat", a declarat cel care a gestionat handbalul românesc în ultimii 18 ani, precizînd că a părăsit şedinţa deoarece a simţit implicarea politicului în alegeri. "Mă bucur că a cîştigat tinereţea, ceea ce înseamnă că mesajul meu a fost luat în conisderare. S-a dorit schimbarea de generaţii şi asta pot să înţeleg", a mai spus Gaţu, care şi-a propus să se dedice în continuare familiei. "Vreau să-mi văd de sănătate şi să fiu aproape de cei dragi", a zis fostul handbalist.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (21)
spivak
spivak  •  11 Februarie 2014, 23:42

Ţinând cont de rezultatele mediocre ale handbalului, cam era timpul pentru schimbare. Gaţu e ca Mircea Sandu.

jipamihail1969
jipamihail1969  •  11 Februarie 2014, 18:54

nu stiu sa piarda!!!

tuti11
tuti11  •  11 Februarie 2014, 17:15

Ma intreb... E pentru prima data cand imi exprim gandurile pe un astfel de canal. Sunt un cititior implicat in sport, dar nu fac parte din lumea handbalului... Imi este greu sa inteleg discursul invinsului... 1. "Mă bucur că a cîştigat tinereţea, ceea ce înseamnă că mesajul meu a fost luat în conisderare." Ma intreb: De ce a mai candidat? De ce nu a sustinut un tanar? De ce nu a pregatit un tanar pentru a prelua stafeta? 2. "Vreau să-mi văd de sănătate şi să fiu aproape de cei dragi" Ma intreb: De ce nu s-a gandit la asta inainte de a candida? De ce ne aducem aminte de sanatate si de cei dragi cand pierdem? Poate aceste declaratii in contextul respectiv au alta inte

Vezi toate comentariile (21)
Comentează