SPORTURI  »  HANDBAL  »  HCD CONSTANȚA-HK MALMO 34-28 (ÎN TUR: 23-22)

Constanța ajunge în grupele Cupei EHF la handbal masculin » Premieră atinsă la 3 ani de la înființare

FOTO: Facebook @Dobrogea Sud
FOTO: Facebook @Dobrogea Sud

Articol de - Publicat duminica, 25 noiembrie 2018 20:25

HC Dobrogea începe să calce pe urmele fostei campioane, HCM. A trecut de suedezii de la Malmo, scor 34-28 (23-22 în tur) și a obținut prima calificare în grupele Cupei EHF, la doar trei ani de la înființare.

Calificare fără emoții pentru HC Dobrogea Sud Constanța în grupele Cupei EHF. Echipa lui Zvonko Sundovski câștigase în Suedia, 23-22, iar pe Litoral a controla autoritar returul, spre bucuria fanilor care au umplut sala.
Constanța a condus din start, s-a desprins la 5 lungimi distanță, la pauză, iar în partea a doua diferența a crescut, chiar dacă pe teren au intrat toți cei 16 jucători înscriși pe foaia de joc. S-a terminat 34-28, a 12-a victorie consecutivă pentru HCD, în toate competițiile.

"E o seară mare pentru Constanța. Prin felul în care am controlat jocul am arătat superioritatea, dar și faptul că avem speranțe pe mai departe. Așteptăm echipe mari la Constanța, să ne bucurăm de handbal", a declarat președintele HCD, Ionuț Rudi Stănescu.

"Știam că această dublă cu Malmo e foarte importantă pentru Constanța. Suntem fericiți, am obținut calificarea. De acum totul va fi posibil, dar depinde și de ce noroc vom avea la tragerea la sorți"Stefan Vujovici

HCD se califică într-o companie selectă, alături de nume mari ale Europei. Între acestea THW Kiel, Fuchse Berlin, Hannover, Saint Raphael, Holstebro.

Tragerea la sorți va avea loc joi, la sediul Federației Europene de Handbal, de la Viena. 

HCD Constanța 34
Chikovani 5, Kevici 5, Malinovici 3, Csog 3, Nikolici 3, Mocanu 3, Buricea 3, Vujovici 2, Mladenovici 2, Crnoglavac 2, Toma 1, Cutura 1, Markoski 1. Antrenor: Zvonko Sundovski

HK Malmo 28
Blickhammer 5, Aziz 4, Nyberg 3, Mansson 3, M. Olsson 3, Petersson 2, J. Andersson 1, Persson 1, Lindahl 1, Lagergvist 1, Kvick 1.
Antrenor: Stian Tonessen

Vezi și: Ambros Martin nu dă pronosticuri pentru Euro 2018, dar crede că România poate ajunge sus, sus de tot: "Echipa asta nu are limite!"

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează