SPORTURI  »  HANDBAL  »  DECES

Dramă la Porto! Portarul Alfredo Quintana a decedat, după cinci zile în comă

Alfredo Quintana într-un meci de Ligă cu FC Porto FOTO Imago
Alfredo Quintana într-un meci de Ligă cu FC Porto FOTO Imago

Articol de - Publicat vineri, 26 februarie 2021 16:37 / Actualizat vineri, 26 februarie 2021 17:50

Goalkeeper-ul naționalei Portugaliei și al campioanei FC Porto, Alfredo Quintana (32 de ani) a încetat vineri din viață, după ce luni suferise un stop cardiorespirator

Clubul de handbal FC Porto a anunțat vineri că Alfredo Quintana a decedat. Portarul naționalei Portugaliei și al campioanei FC Porto fusese internat luni, după ce suferise un stop cardiorespirator la un antrenament. După ce i s-a acordat primul ajutor, el a fost dus la spitalul São João, unde a fost pus pe aparate. Medicii au fost rezervați în a estima șansele sale de supraviețuire. 

Alfredo Quintana era considerat unul dintre cei mai buni portari din lume. Avea peste 70 de selecții în naționala Portugaliei, cu care a participat la ultimul Campionat Mondial, din Egipt. Quintana s-a născut în Cuba, însă din 2014 era cetățean portughez. Cu Porto, unde era din 2011, a cucerit șase titluri naționale, o Cupă și trei Supercupe.

Un mesaj dureros

 Federația cubaneză îi anunțase decesul încă de joi, însă cea portugheză a infirmat atunci această informație. "Federația Cubaneză de Handbal regretă moartea lui Alfredo Quintana, un atlet excelent pregătit în țara noastră care, în ciuda faptului că a ales să concureze pentru o altă națiune, nu și-a pierdut niciodată statutul de cubanez. Pentru familie, prieteni și familia handbalului mondial, condoleanțe din toată inima noastră", suna mesajul.

Citește mai multe știri din sport:

Mărturii cutremurătoare ale gimnastelor abuzate de John Geddert: „A torturat fetițe timp de 30 de ani"

Federația lui Dedu continuă politica pumnului în gură! Ce s-a întâmplat cu Gheorghe Tadici

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (2)
comabi
comabi  •  27 Februarie 2021, 08:32

Asta chiar este stire soc :(!! Chiar era portar foarte bun. ***, ciudata mai este viata asta!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

maistorkokir
maistorkokir  •  26 Februarie 2021, 19:39

sincer nu inteleg cum a fost posibil, portarii de handbal, ca si la fotbal, au alt tip de antrenament decat restul jucatorilor, e ciudat ca nu i s-a descoperit problema mai din timp ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează