SPORTURI  »  HANDBAL  »  OPINIE

Opinie GSP: Care e adevărata față a fanilor Rapidului: japonezi sau huligani?

Articol de - Publicat miercuri, 22 februarie 2023 16:15 / Actualizat miercuri, 22 februarie 2023 16:21

Rapidiștii au comis-o serios luni, când au înjurat-o pe Cristina Neagu la meciul de handbal dintre CSM și Rapid. Iar faptul că liderul lor de galerie a ieșit în presă și a declarat că "au fost înjurături frumoase" și că ei susțin doar valorile României este și mai grav. 

Desemnată de 4 ori cea mai bună jucătoare a lumii, "Messi al handbalului", cum este supranumită Neagu, își are locul în istoria sportului românesc, alături de Nadia Comăneci, Gică Hagi, Ivan Patzaichin, Ion Țiriac, Ilie Năstase, Gabriela Szabo și mulți alții.

Lăudată și ridicată în slăvi de mulți ca fiind cea mai frumoasă galerie din țară, peluza alb-vișiniilor a stricat tot ce a construit în ultimele luni. Membrii ei s-au comportat exact ca pe stadioanele de fotbal într-un sport care are cu totul altă mentalitate, unde și publicul este altul. Și excluzând toate aceste aspecte, în încercarea de a le scurta din vină, deși nu fac asta, este totuși inacceptabil să înjuri o femeie în acest hal și să fii și mândru.

Cristina are dreptul să-și spună părerea

Suporterii și-au justificat comportamentul grosolan acuzând-o pe Cristina că "a batjocorit public clubul Rapid". Ce înseamnă asta? În finalul sezonului trecut, când CSM și Rapid se luptau "cot la cot" pentru campionat, Cristina a lansat un atac direct la adresa celor de la Zalău, care pierdeau acasă cu giuleștenele, 24-26, dând de înțeles că Rapidul a avut o misiune facilă. 

"Cu noi vă dați viața, cu alții vă dați la o parte. La Zalău, câștigătoarea se stabilește dinainte", spunea Neagu. A fost opinia ei de la acea vreme. Sigur, o declarație total deplasată, care trebuia taxată de federația de handbal, nu de fanii Rapidului. Dreptul la exprimare, chiar și el greșit dacă este cazul, tot drept la exprimare rămâne!

Au anulat gestul de la Gyor

Prin comportamentul lor de luni, fanii giuleșteni au anulat toate laudele, complimentele pe care le-au primit în decembrie, atunci când impresionau în Ungaria, la meciul cu Gyor, unde cei 300 de suporteri rapidiști s-au comportat exemplar, au făcut curat "lună" în sectorul oaspeților după partidă, fiind asemănați cu japonezii. 

Chiar presa maghiară le-a dedicat la acea vreme un material, preluat apoi de presa internațională. Atunci s-a putut, acum nu! Am sperat în acel moment la o dezvoltare a educației fanilor, am crezut că violența, fie ea și verbală, va rămâne doar pe stadioanele de fotbal, deși nici acolo nu ar trebui. Ne-am înșelat sau poate doar ne-am amăgit. Sau poate că ar trebui să mai avem răbdare și să credem că ceea ce s-a petrecut luni la Polivalentă a fost doar o "uriașă greșeală". 

Momentan scorul este 1-1, ce va urma? 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (82)
ciciu
ciciu  •  19 Mai 2023, 16:35
Postat de balderis pe 23 Februarie 2023, 16:21

Dom Ciuciu, știi ce zice Becali : suporterii noștri sunt cam proști așa , nu prea au ei multă carte !!!

Seamana cu tine!

balderis
balderis  •  23 Februarie 2023, 16:52

*** Neagu poate înjura oricît și pe oricine, că cică e de neatins !!! Pînă acum, nu i-a mers cu Tadici și cu galeria Rapidului ! Este surprinzător , cît de ușor manipulează prostimea !!!????

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

balderis
balderis  •  23 Februarie 2023, 16:21
Postat de ciciu pe 23 Februarie 2023, 15:06

***,deja dai cu lăturile pe din afară,de ce nu te oprești,esti la fel de jenant ca și acei intelijenți care au înjurat-o pe Neagu si patetic precum conducerea clubului Rapid!

Dom Ciuciu, știi ce zice Becali : suporterii noștri sunt cam proști așa , nu prea au ei multă carte !!!

Vezi toate comentariile (82)
Comentează