SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL

OPINIE GSP Realitatea văzută printre lacrimi » Care au fost problemele României în meciul cu Danemarca

Handbalistele României la un time out FOTO Imago Images
Handbalistele României la un time out FOTO Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 06 decembrie 2023 18:55 / Actualizat miercuri, 06 decembrie 2023 19:31

Naționala României a părăsit tristă sala din Herning, după ce a pierdut categoric în fața Danemarcei, multe dintre jucătoare având obrajii mângâiați de lacrimi. 

Chiar dacă naționala a arătat că momentan este departe de pretențiile unei selecționate cu gânduri „olimpice", România este în obiectiv și are șanse în continuare pentru clasarea între primele 8 națiuni la turneul mondial.

Din păcate, în partida cu vicecampioana Europei, naționala română și-a arătat câteva dintre carențele majore pe care handbalul românesc nu le poate corija: ratări impardonabile din situație de 1 la 1, călcarea semicercului de 6 metri în situații de gol, lipsa concentrării totale pe durata celor 60 de minute și de aici greșelile uriașe pentru o formație cu pretenții.

România a ratat testul „danez" în apărare, unde determinarea s-a diluat odată cu trecerea timpului, iar portarii au rămas fără protecție și au primit 39 de goluri din 56 de aruncări, aceștia reușind totuși să apere 14 mingi.

Nefuncționând apărarea, echipa a avut doar 2 contraatacuri și, în rest, un joc uneori chinuit în pozițional, de unde s-au marcat doar 5 goluri din 20 de aruncări de la 9 metri.

Cine marchează de la distanță?

Interesant este că din reușitele de la 9 metri cele mai multe, în număr de 3, au fost realizate de mezina lotului, tânăra de doar 18 ani Diana Lixăndroiu, jucătoare în divizia secundă la CSM Slatina.

Se poate pune întrebarea: unde sunt interii de mână dreaptă ai României, în absența lui Neagu și Grozav? 

Avem 14 echipe în Liga Națională, dar nu s-a găsit niciunul care, prin aruncările de la distanță, să ajute echipa reprezentativă pentru o prestație decentă împotriva Danemarcei.

În schimb, ne lăudăm cu un campionat puternic și bogat, cu multe „jumătăți" de jucătoare plătite regește la întreg, care fac doar atac sau apărare și nici acolo nu strălucesc, iar când trebuie să ajute naționala, devin invizibile.

Moș Nicolae și suporterii români

Probabil, multe dintre handbalistele României se gândeau că după prestația din meciul cu Danemarca ar fi putut primi câte o „nuielușă" de Moș Nicolae, dar soarta le-a zâmbit și de această dată.

Ajunse la hotel după partidă, jucătoarele lui Florentin Pera și-au șters lacrimile de tristețe și le-au făcut loc unora de bucurie. 

Pintea, Lixăndroiu și alte câteva colege nu și-au putut stăpâni emoțiile când au primit din partea câtorva suporteri jucării de pluș cu ocazia zilei de 6 decembrie, când se sărbătorește Sfântul Nicolae.

Vom putea sărbători joi, pe 7 decembrie, victoria cu Germania?

Citește și alte ștri despre Campionatul Mondial:

Nicio notă de 10 sau 9 pentru Danemarca după meciul cu România!
CAMPIONATUL MONDIAL
Nicio notă de 10 sau 9 pentru Danemarca după meciul cu România!
FRH, analiză aparte după eșecul usturător al României la Mondial: „Vom căuta să le eliminăm. Avem acest exemplu”
CAMPIONATUL MONDIAL
FRH, analiză aparte după eșecul usturător al României la Mondial: „Vom căuta să le eliminăm. Avem acest exemplu”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
MaxiP
MaxiP  •  07 Decembrie 2023, 16:14

Bai din toti analistii si specialistii lui peste, unul nu vede problema de baza: nu poti juca cu inter drept de mana dreapta contra unei echipe de top. E simplu, acolo s-a oprit toata cursivitatea jocului, nici nu se incepuse asa rau, pana i-a venit lui Pera ideea minunata de a juca cu Popa in loc de Bucur pe inter drept. Sa aduca ce? Sa fie in permanenta paralel cu poarta, cu un tempo in minus, orientata spre extrema, dand timp permanent defensivei adverse sa se aseze si sa se grupeze preponderent spre partea lor dreapta, pentru ca de pe stanga nu venea nimeni spre poarta orientata central. Sunt chestii de baza simple, nici cu Grozav pe inter drept nu faceai mare lucru intr-un meci de genul, nu mai poti juca cu jucatoare de mana dreapta pe partea dreapta, esti inchis in permanenta, normal ca nu mai ai cursivitate. Toti am vazut ratarile, hai ca a scos si Ciuca vreo 5 din situatie 1 la 1 si tot s-au dus alea la 11 goluri in prima repriza, ca n-a mai exista atac finalizat. Ratarile 1 la 1 au fost efectiv ultima problema a noastra, nu acolo s-au distantat danezele la 11 goluri in 15 minute.

barabant72
barabant72  •  07 Decembrie 2023, 14:35

Trebuie reintrodusa in teren Neagu .Ne trebuie valoare certa sa mobilizeze fetele ,nu mai merge cu hei-rup .In momentele de cumpana ,de ratacire trebuie o jucatoare cu valoare certa care sa traga fetele dupa ea sa le mobilizeze acolo in teren ,sa le dea incredere ca se poate ca pot castiga .Vrem nu vrem trebuie sa ne rugam de Cristina sa ne scoata din necaz .

fibra
fibra  •  07 Decembrie 2023, 08:03

"Romania este in obiectiv" zise comentatorul.Iluzii taica! Mai degraba pierdem cele trei meciuri decat sa le castigam la cum a aratat echipa cu danezele.Desi imi doresc sa ajungem in sferturi am sperante minime.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează